Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
pro dnešek nenáročné téma
Jak se vám líbí malá princezna? Co říkáte na vše kolem narození miminka?
Jeden z článků: http://www.bbc.com/…/uk-32563982
Příspěvek upraven 03.05.15 v 19:27
No ja hlavne smekam klobouk pred maminkou, ktera porodila a behem dalsich nekolika hodin se nechala nacesat, nalicit, oblect a na vysokych podpatcich odesla po svych a pozovala pro fotografy
![]()
Je krásná, jako téměř každé miminko
. Jsem Britofil, takže dění v královské rodině sleduji a jsem zvědavá na jméno malé princezny. Maminka je hustá, prostě ráno dorazí do porodnice, šup dítě ven, šup namalovat, šup vystajlovat a celá zářící zapózovat a pokynout poddaným ![]()
Kate to vždycky sluší, vypadá mile. Ale někdo by jí mohl naučit to dítě držet. Položit krk dítěte na předloktí je pěknej záhul pro mimino.
@achesa1 píše:
Kate to vždycky sluší, vypadá mile. Ale někdo by jí mohl naučit to dítě držet. Položit krk dítěte na předloktí je pěknej záhul pro mimino.
No to máš pravdu. Držela malou děsně.
@achesa1 píše:
já hlavně nevím, jestli jí kecají už opravdu do všeho, ale ona jako pravačka ho v první řadě takhle držela totálně nepřirozeně. Praváci drží dítě obvykle na levé ruce, leváci (viz. William) naopak a pak je to přirozené a dítěti se tam leží dobře. Když se narodil George, vylezla s ním před porodnici normálně na levačce a hlava mu tak nepadala ![]()
no nic, to jen tak uvažuju, už jsem nad tím přemýšlela včera.
jinak mimi je nádherné a Kate je pro mě osobně téměř prototypem ženské krásy, takže já je žeru ![]()
@elanaa To je fakt, já taky držela na levé ruce (jsem pravačka). Ale správně se to má střídat. Ale třeba se jí takhle chtělo, mně to na druhou ruku prostě nešlo. To se mi nějak nezdá, že by jí nutili mít dítě na určité ruce. Měla krásný šaty. A zajímalo by mě, jestli v anglii znaj klubíčko ![]()
@achesa1 ono je to tak zařízeno prostě, že si dítě intuitivně položíš na tu méně šikovnou ruku, abys ho mohla tou šikovnější „obsluhovat“
(hladit, krmit…)
George právě měla normálně na levé, když ho podávala Willoví, s respektem k jeho leváctví mu ho podala na pravačku. Leda, že by měla třeba levou rozpíchanou nějakou kapačkou, kdoví
, možné je všechno, ale překvapilo mě to, každý máme prostě jednu ruku šikovnější a druhou méně a už malé holčičky většinou drží panenku tak, jak jim velí „příroda“ ohledně laterality
![]()
@elanaa píše:
já hlavně nevím, jestli jí kecají už opravdu do všeho, ale ona jako pravačka ho v první řadě takhle držela totálně nepřirozeně. Praváci drží dítě obvykle na levé ruce, leváci (viz. William) naopak a pak je to přirozené a dítěti se tam leží dobře. Když se narodil George, vylezla s ním před porodnici normálně na levačce a hlava mu tak nepadala
leváci jsou obvykle víc obourucí. mě je třeba fukt do které ruky jsem dítě popadla, tam bylo
Kiedronová by z ní měla radost, že pak dítě nebude mít predilekci na jednu stranu ![]()
@Lama Lama a jsi levačka? já právě jsem pravák (a to dokonce se zkříženou lateralitou na oko a ucho, ty mám vůdčí levé) a i přesto s tou druhou stranou mám hrozný problémy, pro mě bylo úplně nemožný třeba dítě pořádně kojit z pravýho prsa
, to než jsem se naučila, tak byla šílená ekvilibristika ![]()
Příspěvek upraven 03.05.15 v 14:03
@Lama Lama píše:
leváci jsou obvykle víc obourucí. mě je třeba fukt do které ruky jsem dítě popadla, tam bylo
Kiedronová by z ní měla radost, že pak dítě nebude mít predilekci na jednu stranu
No z té zakloněné hlavy by ji spíš kleplo. ![]()
@elanaa píše:
@Lama Lama a jsi levačka? já právě jsem pravák (a to dokonce se zkříženou lateralitou na oko a ucho, ty mám vůdčí levé) a i přesto s tou druhou stranou mám hrozný problémy, pro mě bylo úplně nemožný třeba dítě pořádně kojit z pravýho prsa, to než jsem se naučila, tak byla šílená ekvilibristika
Příspěvek upraven 03.05.15 v 14:03
jo
Když tak vlastně o tom přemýšlím, není právě pro levačku lepší nosit na pravé ruce s tím, že máš volnou ruku dominantní? u prvorodičky je to možná zanedbatená věc, ale držet mimino a přitom pravou dávat vyčurat staršího…, to už je vcelku oříšek. ![]()
Příspěvek upraven 03.05.15 v 14:13