Malá princezna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31382
5.5.15 21:34
@Nimie píše:
Charlotte is a female given name, a female form of the male name Charles. :hug:

jo a Caroline taky :) (třeba jako u nás Ema a Emílie jsou holčičí varianty Emila). Tak prostě vybrali tu, kterou jiná země v čele (potenciálně) nemá a je to. Je to pěkný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.5.15 22:39
@elanaa píše:
já taky…sice jsem vždy žila v tom, že Charles=Karel, ženská podoba Karla=Karolína (tj. Caroline). Jaký je původ jména Charlotte nevím (třeba někdo kdo v UK žije, tak ty rozdíly bude vnímat a vysvětlí nám to), určitě tam příbuznost s Karlem bude a možná nechtěli Caroline tím, že už je to monacká princezna.každopádně myslet si, že se malá jmenuje po Pippě…to fakt asi ne :D Obávám se, že tak důležitá Pippa ani pro Dvůr, ani pro rodiče dítěte není (to nemyslím ve zlém vůči ní, nakonec šla Kate za svědkyni).

no já jsem ještě před narozením malé právě četla, že Kate chtěla Charlottu po sestře a nesetkalo se to s nadšením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31382
5.5.15 22:53

@terinka4444 aha…no, to se moc nedivím. Ale tak ono je to vlastně jedno, je to prostě ženská podoba jména Charles, to bez debat, zároveň se to shoduje se jménem tety Pippy, tak ať si v tom každý najde, co se mu líbí a je to. Vybrali hezké, vznešené jméno a právě tím, že není tak jednoduše dekódovatelné, je zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
5.5.15 23:02

@terinka4444 jj, dala jí po sestře, ale udělali jménu dobré PR, aby to pak nikomu nevadilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
5.5.15 23:04

Tak Charlotte je česky Šarlota, Karla. Charles je Karel. Matka Kate je Carole=Karla. Charlotte je druhé jméno Pippy, stejně tak to byla anglická panovnice, manželka George IV, myslím. Takže, nová princezna se jmenuje Charlotte po dědovi, babičce, tetě, nějaké předkyni, jméno Charlotte se Kate a Williamovi navíc líbilo, tak ho dali :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
6.5.15 00:45

Tady má být dokument o těhotenství a narození princezny: http://love.iprima.cz/…dnes-na-love

Ale zatím jsem našla jen ukázku z dokumentu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31382
6.5.15 09:03
@lemanka píše:
Tak Charlotte je česky Šarlota, Karla. Charles je Karel. Matka Kate je Carole=Karla. Charlotte je druhé jméno Pippy, stejně tak to byla anglická panovnice, manželka George IV, myslím. Takže, nová princezna se jmenuje Charlotte po dědovi, babičce, tetě, nějaké předkyni, jméno Charlotte se Kate a Williamovi navíc líbilo, tak ho dali :mrgreen:.
:palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
7.5.15 10:27

Myslíte, že Kate chodí na nějaké „emimino“? Nebo to má zakázané? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
7.5.15 22:57

@pomeranca myslím, že na obdobu emimina chodit nemusí… Má chůvy, tak večer může vyrazit s manželem na večeři nebo si ji nechat prostřít do jídelny a s manželem si dát víno, potkat se s kamarádkou, jít si na cvičení…

Osobně jsem na emiminu nejvíc proto, že večer je manžel pryč a já sedím „na vejcích“. Resp. musím být doma, když děti spí (tedy hlavně ten nejmenší)…

Nebo se potřebuji s někým poradit a na to má Kate zástup poradkyň, nejlepších psycholožek ap.

Co myslíš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
9.5.15 06:59

@Eveelin asi to fakt nemá zapotřebí, tlachat s poddanými někde na netu :-). Nicméně představa princezny řešící na diskuznim foru to, jestli pozná porod, nebo co na prdiky u miminka mi přišla docela zábavná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová