Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@achesa1 píše:
Kate to vždycky sluší, vypadá mile. Ale někdo by jí mohl naučit to dítě držet. Položit krk dítěte na předloktí je pěknej záhul pro mimino.
Máš pravdu, hlavička byla hodně v záklonu. Ale jinak jim to moc sluší, jsou krásný pár. Jsem zvědavá na jméno malé princezny.
@elanaa píše:
já hlavně nevím, jestli jí kecají už opravdu do všeho, ale ona jako pravačka ho v první řadě takhle držela totálně nepřirozeně. Praváci drží dítě obvykle na levé ruce, leváci (viz. William) naopak a pak je to přirozené a dítěti se tam leží dobře. Když se narodil George, vylezla s ním před porodnici normálně na levačce a hlava mu tak nepadala![]()
no nic, to jen tak uvažuju, už jsem nad tím přemýšlela včera.
jinak mimi je nádherné a Kate je pro mě osobně téměř prototypem ženské krásy, takže já je žeru
To je pravda, jako pravák jsem mimčo mívala vždy na levé ruce. A nedržel George, když se narodil, William?
Holkyyy, já té Kate tak závidím, že už to má za sebou..:)))
Já chci mít už taky po druhém porodu ![]()
@Poison Eve píše:
@Lejaa Souhlasím, nedělejte z Betynky větší semetriku, než je. William a Kate mají dost rozumu na to, aby pojmenovali jméno také v souladu s odkazy a tradicemi, těžko dají dceři jméno Paris, Apple apod. To nechají jiným séreblitám
to né, já z ní nedělám semetriku, náhodou, mám královnu moc ráda a myslím že hodně je osočována neprávem. Přesto ale si myslím, že jako panovnice má prostě nejen možnost, ale celkem dost i právo mluvit prostě z tradice i do takových záležitostí, jako jsou jména následníků trůnu, to, že W+K jsou zrovna takový pár, který si na výstřednosti zřejmě nepotrpí, je fajn, ale nemuselo by to tak být, lidi jsou různé ![]()
@elanaa
to je právě to, myslím, že do toho nemá právo mluvit z titulu panovnice:)
@Lejaa
tak to se neshodnem, cítím to jinak, z titulu panovnice do toho (pro mě) právo mluvit má, z titulu prababičky rozhodně ne (tam může mít hlas poradní, nikoli rozhodující). A teď co je víc, panovnice nebo babička, manželka nebo matka ![]()
uvidíme, jsem na jméno fakt moc zvědavá. Doufám že vyberou něco, co bude malou princeznu charakterizovat, že to nebude jméno, které se na evropských královských dvorech vyskytuje na čelních pozicích (čímž bohužel třeba odpadá ta Victorie, jakožto korunní princezna Švédska). Tak či tak, já jim věřím, že vyberou dobře, jsou moc sympatičtí.
@elanaa
myslím, že nejvíc jsou rodiče:) pak babička a v poslední řadě tedy ta panovnice:) Prezident taky nikomu neurčuje jména ![]()
Už to vidím „z moci úřední, já z boží vůle královna, uděluji vašemu dítěti jméno…“
to je absurdní, já nevím
Asi se fakt neshodnem:)
Myslela jsem kdo ví o čem nebude diskuse…ale tohle…prostě mimino no a? ![]()
@Lejaa to se neshodnem, nevadí, třeba jindy a jinde ![]()
nežiju v UK a nikdy jsem nežila v žádné zemi, kde je monarchie, ale myslím že navzdory vší modernizaci, kterou panovnické dvory v posledních letech prošly (nuceně-rozvody i dobrovolně-prostě chtějí jít s dobou), tak prostě ten panovník tam autoritu má, je to hlava (třeba zrovna v UK) nejen státu, ale i církve a asi se to zkrátka bere jinak, ta tradice zavazuje a ti lidé jsou prostě „jiní“. Už třeba jen to, že malý George tak často, i navzdory nevhodnému počasí, nosí krátké kalhotky, i včera je měl. Je to normální ani ne dvouletý chlapeček, proč ho neoblečou adekvátně počasí, ale je ustrojený poplatně královskému protokolu, který říká, že malým kloučkům náleží kraťasy? (podívejte na fotky Charlese i Williama a Harryho z dětských let) a tak.
@elanaa Mám pocit, že v Anglii se děti obecně oblíkají míň a jinak než u nás a krátké kalhoty s podkolenkami tam nejsou nic extra výjimečného.
Taky sleduji dění v UK, Kate vypadala opět výborně
na jméno se těším, jsem zvědavá jestli bude jedno z nich po Dianě
@Zireael píše:
@elanaa Mám pocit, že v Anglii se děti obecně oblíkají míň a jinak než u nás a krátké kalhoty s podkolenkami tam nejsou nic extra výjimečného.
asi jo, ale přesto to patří k royal dress code, chlapeček-krátké kalhoty. Je to vlastně roztomilé ![]()
spíš jsem tím chtěla tak nějak říct, že prostě monarchie není demokracie, to, že se nám něco nelíbí, neznamená, že je to špatně nebo že se proti tomu máme vymezovat a vidět v tom (v 21. století v Evropě) nějaké porušování svobody a osobních práv. Je to prostě úplně něco jiného a ti lidé to neberou jako příkoří.
jinak jako bonus: teď psala kamarádka v uzavřené diskuzi, že trošku gůglila a kdysi prý jméno královského potomka schvaloval parlament
Tak pokud to teď už podškrábne „jen“ královna, tak ušli opravdu velký kus cesty
Prý je to teď hlavně tak, že jméno (jména) vyberou rodiče, ale opravdu to královna pak schválí. Což asi W+K jsou rozumní a předpokládám, že jimi vybrané=ihned schválené.
Také jsem dost zvědavá, jaké bude mít malá princezna jméno. Ale s Georgem všechny překvapili, tak uvidíme, jak to dopadne teď.
Jinak Kate měla krásné šaty a moc jí to slušelo
Podle mne měla dítko na levé ruce, aby jí pléd zakrýval bříško a neřešilo se (jako posledně) ve všech médiích ![]()