Trvalý pobyt dítěte, úřady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102950
9.7.13 22:08

Pokud tam reálně bydlíte, tak nemůže argumentovat ničím…

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.7.13 22:13

Reálně ano, nemůže argumentovat ničím… kdo já či EX?

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7570
9.7.13 22:21

Teda nevím, ale před porodem budete muset jít na matriku ohledně jména.
A my jsme tam rovnou do toho papíru nechali napsat, že prcek bude od narození hlášen trvale u otce (já sama mám trv. bydliště jinde)…no a nikdo po nás žádný papír nechtěl ( že přítel je majitel nemovitosti nebo tak) a automaticky to proběhlo. :nevim:

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102950
9.7.13 22:25
@renca03 píše:
Reálně ano, nemůže argumentovat ničím… kdo já či EX?

Ex :lol:

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102950
9.7.13 22:26

@Lenka512 Jo, to máš vlastně pravdu, že hned po narození to netřeba, pokud to je u jednoho z rodičů…

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.7.13 22:28

To ano ale mě se spíš jedná o to když otec dítěte není ještě po rozvodu majetkově vypořadanej. Jestli v tomto případě musím mít souhlas i EX, když je spoluvlastníkem domu. Pokud by byl dům psán jen na přítele tak pak ano, ale je psanej na oba.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.7.13 22:31

Aha, takže EX…ani tím že vlastní polovinu domu?

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7570
9.7.13 22:34

@renca03 jenomže to na matrice nikdo neověřuje, na koho je napsanej dům nebo byt…prostě to tam nahlásíš (jako my) a bylo to… :nevim:

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
9.7.13 22:42

@Lenka512 tobe to na matrice udelali jeste pred porodem? ja dneska byla na matrice priznavat otcovstvi s pritelem a ptala jsem se ji na bydliste, ze ja mam jinde nez pritel a chteli bychom, aby mala mela trvale bydliste u pritele kde zijeme a bylo mi receno, ze mala dostane trvale bydliste podle matky a po narozeni ji pak muzeme prehlasit.ale ze po narozeni dostane bydliste podle matky…

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.7.13 22:43

Aha tak to by bylo fajn. Děkuji za odpovědi :-)

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12898
9.7.13 22:45

@gabka1988 A tak by to mělo být, viz

§ 10 odst.3 z. o evidenci obyvatel - Místem trvalého pobytu občana v době jeho narození je místo trvalého pobytu jeho matky. Není-li matka občanem, je místem trvalého pobytu dítěte v době jeho narození místo trvalého pobytu otce.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7570
9.7.13 23:10
@gabka1988 píše:
@Lenka512 tobe to na matrice udelali jeste pred porodem? ja dneska byla na matrice priznavat otcovstvi s pritelem a ptala jsem se ji na bydliste, ze ja mam jinde nez pritel a chteli bychom, aby mala mela trvale bydliste u pritele kde zijeme a bylo mi receno, ze mala dostane trvale bydliste podle matky a po narozeni ji pak muzeme prehlasit.ale ze po narozeni dostane bydliste podle matky…

přesně tak - před narozením a rovnou do toho papíru ohledně jména a otcovství :palec:

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.13 13:33
@Gina108 píše:
Ahoj, mám takový teoretický dotaz. Pokud si já změním trvalé bydliště, ale nevyplním tam ty kolonky ohl. dítěte, tak to dítě bude mít trvalý pobyt na dosavadní adrese? Je to možné, i kdyby tam neměl TP ani jeden z rodičů? A jak se potom TP dítěte bude prokazovat někde na úřadech?
Pokud se rozhodnu změnit i TP dítěte, jde to i bez souhlasu druhého rodiče nebo nejde?

Moje dítě má TP úplně jinde než my s manželem, takže to lze.

  • Citovat
  • Upravit
2
24.10.13 22:41

trvalý pobyt vnoučete

Mám byt v osobním vlastnictví, syn je ženat a má trvalý pobyt u mě. Svého syna po narození napsal taky trvale na mou adresu, já s tím nesouhlasím. Jeho manželka má trvalý pobyt v bytě po zemřelé babičce, byt patří její matce. Žijí v něm všichni ( můj syn i jeho dítě, mé vnouče ).
Nepřeji si, aby byl trvalý pobyt u mě, poraďte, jak se tato situace dá vyřešit.
 Děkuji

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.10.13 22:41

trvalý pobyt vnoučete

Mám byt v osobním vlastnictví, syn je ženat a má trvalý pobyt u mě. Svého syna po narození napsal taky trvale na mou adresu, já s tím nesouhlasím. Jeho manželka má trvalý pobyt v bytě po zemřelé babičce, byt patří její matce. Žijí v něm všichni ( můj syn i jeho dítě, mé vnouče ).
Nepřeji si, aby byl trvalý pobyt u mě, poraďte, jak se tato situace dá vyřešit.
 Děkuji

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová