Trvalý pobyt dítěte, úřady

23847
14.11.12 20:19

trvalý pobyt dítěte

Ahoj, mám takový teoretický dotaz. Pokud si já změním trvalé bydliště, ale nevyplním tam ty kolonky ohl. dítěte, tak to dítě bude mít trvalý pobyt na dosavadní adrese? Je to možné, i kdyby tam neměl TP ani jeden z rodičů? A jak se potom TP dítěte bude prokazovat někde na úřadech?
Pokud se rozhodnu změnit i TP dítěte, jde to i bez souhlasu druhého rodiče nebo nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
14.11.12 20:28

Ano, dítě může mít trvalý pobyt samo jinde než rodič. Nám se to stalo, když jsem prodala byt, tak jsme to nějak nevychytali a dcera v něm zůstala nahlášená i když já měla trvalé již jinde.Byl jí rok :)
A ke změně stačí podpis zák. zástupce, já to podepisovala taky sama.Ale nám pak dali pro mě, manžela i dceru každému svůj lístek, takže jsem to vlastně podepisovala za dceru :roll:

• Citovat
  • Upravit
Via
5078
14.11.12 20:28

My jsme si teď měnili trvalé bydliště a musela jsem to nahlásit a malou mi zapsali do té žluté kartičky, prý že kdybych jim to nenahlásila má bydliště na stávající adrese, i když tam nemáme bydliště ani jeden. A stačil můj souhlas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
14.11.12 20:30

@Gina108 Nevím, zda automaticky „nejde“ dítě s pobytem za tebou jako matkou i bez vyplnění, ale určitě je možné, aby dítě melo trvalý pobyt jinde než rodiče. Jak se pak dítě prokazuje, to nevím. Ale dítě jde přehlásit někam jinam než jsou rodiče třeba kvůli školce :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
14.11.12 20:30
@Gina108 píše:
Ahoj, mám takový teoretický dotaz. Pokud si já změním trvalé bydliště, ale nevyplním tam ty kolonky ohl. dítěte, tak to dítě bude mít trvalý pobyt na dosavadní adrese? Je to možné, i kdyby tam neměl TP ani jeden z rodičů? A jak se potom TP dítěte bude prokazovat někde na úřadech?
Pokud se rozhodnu změnit i TP dítěte, jde to i bez souhlasu druhého rodiče nebo nejde?

Ahojda… Nevím jak to je pokud je dítě běžně v péči obou rodičů, ale pokud je v péči matky, tak má automaticky trvalý pobyt jako má ona a pokud jej bude chtít změnit sobě - tudíž i dítěti (dětem), tak na to svolení druhého rodiče potřeba není… Nebo alespoň u nás potřeba nebylo… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17310
14.11.12 20:31

Jde to bez souhlasu druhého rodiče ;) Jen s tím musí souhlasit a podepsat ten u koho bude dítě bydlet. Náš malý má taky jiný TP než já :roll:, je to kvůli školce, ale ty kecy na úřadě :pocitac: :pocitac: :pocitac: Jako bych byla krkavčí matka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
14.11.12 20:31

@Gina108 Určitě můžeš změnit TP dítěte i bez souhlasu druhého rodiče. Stačí bohatě matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niikkaa
28.2.13 15:54

Trvalé bydliště a dávky

Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo nevíte, zda si musím změnit trvalé bydliště /nyní u rodičů/, aby se např. PPM, rodičovský příspěvek apod. nevypočítaval dle členů v domácnosti, když po narození dítěte budeme bydlet jen s přítelem u něj? Mám si u něj zařídit trvalý pobyt nebo stačí jen přechodný? Nevyznám se v tom a na netu jsem to nikde nenašla…

Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
23847
28.2.13 16:05
@Niikkaa píše:
Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo nevíte, zda si musím změnit trvalé bydliště /nyní u rodičů/, aby se např. PPM, rodičovský příspěvek apod. nevypočítaval dle členů v domácnosti, když po narození dítěte budeme bydlet jen s přítelem u něj? Mám si u něj zařídit trvalý pobyt nebo stačí jen přechodný? Nevyznám se v tom a na netu jsem to nikde nenašla…Děkuju.

PPM a rodičovský příspěvek se neodvíjí dle toho, kolik členů žije ve společné domácnosti. To závisí jen a pouze na délce a výši tvého předchozího výdělku.

Na počtu členů a celkových příjmech domácnosti závisí: porodné, příspěvek na bydlení a další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucik pucik
28.2.13 17:45

Zdravíčko..mohu se zeptat, zda-li může mít dítě po narození TP podle otce? :nevim: :)))

• Citovat
  • Upravit
pravnik neasi
2.4.13 17:07

Trvaly pobyt muze zmenit zakony zastupce a to jsou oba rodice. Pokud jeden rodic nesouhlasi se zmenou trvaleho pobytu ditete a neni to ani v zajmu ditete, dopoustite se prestupku!
Urednici jsou kkti a zmenu vam samozrejme povoli, ale jakmile se to dostane az k soudu tak je to pruser a nakonec stejne rozhodne soud.

• Citovat
  • Upravit
pravnik neasi
2.4.13 17:08

Re lucik: ano muze, pokud matka nema TP tam kde se dite narodilo tak se automaticky dava TP otce. lze i o to pozadat

• Citovat
  • Upravit
8
9.7.13 21:33

Trvalý pobyt dítěte

Ráda bych se zeptala na moji situaci a poprosila o radu. Bydlím u přítele, trv. pobyt mám jinde, jsem těsně před porodem a řeším kam dát malou až se narodí k trv. pobytu…tam kde ho mám já či k příteli, jenže přítel je sice už rozvedený ale stále ještě není majetkově vypořádaný s EX, tak nevím zda s tím nebude problém. Slyšela jsem, že bude potřeba souhlas obou majitelů domu, tudíž i EX. Zjistí nějak EX, že malé dám trv. pobyt k příteli, aniž bych ji žádala o souhlas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
9.7.13 21:38

Stačí souhlas kteréhokoliv ze spoluvlastníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.7.13 21:46

Jen jednoho, to by bylo fajn. Řeknu příteli a je vše vyřízené, ale co když to zjistí a napadne.Mohu se něčím bránit, argumentovat ji třebas nějakým paragrafem či zákonem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová