Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nesmysl, v mém okolí zemřela holčička, taky v Motole a měla normální pohřeb.
Je mi to moc lito. uprimnou soustrast. zkusenost nemam, ale myslim, ze to co tvrdi je blbost
Co to je za blbost..?
To se mi teda taky nezdá..
ale přeji upřímnou soustrast..
to je asi to nejhorší co se může člověku stát.. ![]()
Tak to slyším poprvé. Snad existují případy, kdy nemůže být člověk, který zemřel na některé nemoci, být pohřben do země. Z důvodu bezpečnosti musí být provedena kremace. Ale tohle tedy nebude asi ten případ, ne?
Jinak upřímnou soustrast, nic horšího rodinu potkat nemohlo.
Uprimnou soustrast ![]()
Ono zalezi, jak byl leceny… V nekterych pripadech to tak je, uz jsem o tom slysela.
Upřímnou soustrast:(
Moc se mi to taky nezdá, my obě děti, které jsme v rodině pochovali, mohli pohřbít jakkoli a urnu mít doma…jedině že by tam byl skrz to onkologické onemocnění ale i to bych slyšela prvně.
Upřímnou soustrast ![]()
Určitě to tak není..V okolí jsme měli rodinu, které zemřelo dítě na rakovinu, ne teda v Motole, ale podle mého názoru je tento postup u všech nemocnic stejný..
Podle mě je tohle volba rodičů, pochovat své dítě si může každý, jak chce..
Je mi líto to takhle napsat, ale otec dítěte nejspíš žádný pohřeb dělat nechce..
Těžko říct, co ho k tomu vede..Je to hrozná situace, moc bolestivá..
@asha píše:
Uprimnou soustrast
Ono zalezi, jak byl leceny… V nekterych pripadech to tak je, uz jsem o tom slysela.
Dobře, ale z jakého důvodu, by nemohli dostat urnu s pozůstatky?
Moje vlastnice zemřela loni po 4-letém boji s rakovinou..Normálně je pochovaná v zemi..
Opravdu jsem o tomto nikdy neslyšela.. ![]()
Děkuji za reakce a projevy soustrasti…dvakrát mu byla transplantovaná kostní dřeň - při té poslední, která bohužel taky nevyšla, byl až do konce na plné chemoterapii - vím o lidech, kteří zemřeli při plné chemoterapii a byli normálně pohřbeni, tak si nejsem jistá tímto důvodem.. pokud to tedy u dětí ( malému bylo 7let) není jinak…
Je mi to líto… Vždycky když umře dítě, je to událost o to smutnější.
No řekl bych, že už dávno nežijeme v minulém režimu. O tělesných ostatcích zemřelých mají právo rozhodovat pozůstalí, ne nějaký podržtaška v nemocnici. A pokud bude mít někdo urnu jinde než na hřbitově, tak maximálně poruší vyhlášku o pohřebnictví, žádný zákon to nezakazuje. A v demokratickém státě platí zásada, že co není zakázáno, to je dovoleno. (Třeba známý hokejista a trenér Ivan Hlinka je pohřbený na zahradě rodinného domu.)
Je ale fakt, že různí „lidičkové“ si přisvojují práva, která jim nepřísluší - a bojovat proti nim je občas i těžké. Tak bych tomu pánovi/té paní asi pohorzil trstním oznámením, být na místě otce dítěte. Je na každém, nakolik po sobě nechá šlapat.
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce a projevy soustrasti…dvakrát mu byla transplantovaná kostní dřeň - při té poslední, která bohužel taky nevyšla, byl až do konce na plné chemoterapii - vím o lidech, kteří zemřeli při plné chemoterapii a byli normálně pohřbeni, tak si nejsem jistá tímto důvodem.. pokud to tedy u dětí ( malému bylo 7let) není jinak…
To je mi moc líto
Vím, jak je to pro rodinu těžké..
Zároveň je mi líto, že vám nemůžeme pomoct..Ale třeba se tu najde někdo, kdo o tom něco ví..
A co matka dítěte? Píšete jenom o otci, kterému moc nevěříte..S matkou by řeč nebyla, že by se přeptala?
@Silwinka87 píše:
Dobře, ale z jakého důvodu, by nemohli dostat urnu s pozůstatky?
Moje vlastnice zemřela loni po 4-letém boji s rakovinou..Normálně je pochovaná v zemi..Opravdu jsem o tomto nikdy neslyšela..
Ja se v tom az tak nevyznam, jen jsem to zaslechla, tak nechci spekulovat, treba se ozve nekdo, kdo v tom dela
Jeden rodinny znamy ale taky nesmel byt pochovany do zeme, nevim, jak to bylo s urnou…byl po onko lecbe, ozarovani, bylo to z duvodu leku a procedur.
@asha píše:
Ja se v tom az tak nevyznam, jen jsem to zaslechla, tak nechci spekulovat, treba se ozve nekdo, kdo v tom delaJeden rodinny znamy ale taky nesmel byt pochovany do zeme, nevim, jak to bylo s urnou…byl po onko lecbe, ozarovani, bylo to z duvodu leku a procedur.
No kdo ví, jak to je..
Každopádně to musí být pro rodiče těžké, když nemůžou o něčem takovém rozhodovat.. ![]()
@Silwinka87 To jo…
Nebylo by lepsi zavolat primo do Motola a zjistit to?
Dobrý den,
ráda bych se vás zeptala na váš názor ohledně této situace… Minulý pátek zemřel v naší rodině chlapeček po dlouhé onkologické nemoci - v Motole.. dnes nám jeho otec řekl, že v nemocnici mají nějaké nařízení, které neumožní udělat dítěti řádný pohřeb - pouze kremaci a s tím, že ani urnu nesmí mít doma… nám se to nezdá, nikde o takovém nařízení nemůžeme najít zmínku a vzhledem k tomu, že jeho otec je chronický lhář máme jisté podezření… pokud kdokoli máte o takovém postupu v Motole nějaké informace budu ráda, když mi o nic napíšete
Děkuji L.