Pohřeb dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
14.11.12 14:06
@asha píše:
@Silwinka87 To jo…Nebylo by lepsi zavolat primo do Motola a zjistit to?

Taky bych to viděla jako nejlepší řešení..

• Citovat
  • Upravit
9023
14.11.12 14:09

Myslím, že je to možná nějaká spekulace od toho tatínka, ale třeba taky ne.
Možná kvůli tomu záření, já když podstupuju jedno z kontrolních vyšetření, kvůli onko léčbě v minulosti, tak pak nesmím 48 hodin k malým dětem a těhotným ženám, musím hodně pít, aby ze mě odešla ta radioktivita… :zed: Moje kamarádka to má taky tak, ta na to jezdí do Prahy jednou za rok a to samé…
Jo a ten kdo třeba podstoupil léčbu radio jodem to má taky tak, je zavřený na uzavřeném pracovišti, dokud nevyprchá. A někomu to trvá třeba měsíc a nesmí domu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.11.12 14:10

Anonymni… Neptala bych se na konkretniho pacienta, to by te mohli odpalkovat…spis na to, jestli jsou procedury, ktery znemoznuji normalni pohreb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.11.12 14:12

@alisekR Myslim, ze to je ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
14.11.12 14:12
@alisekR píše:
Myslím, že je to možná nějaká spekulace od toho tatínka, ale třeba taky ne.
Možná kvůli tomu záření, já když podstupuju jedno z kontrolních vyšetření, kvůli onko léčbě v minulosti, tak pak nesmím 48 hodin k malým dětem a těhotným ženám, musím hodně pít, aby ze mě odešla ta radioktivita… :zed: Moje kamarádka to má taky tak, ta na to jezdí do Prahy jednou za rok a to samé…
Jo a ten kdo třeba podstoupil léčbu radio jodem to má taky tak, je zavřený na uzavřeném pracovišti, dokud nevyprchá. A někomu to trvá třeba měsíc a nesmí domu :think:

Taky možnost..Ono by bylo fakt nejlepší zavolat tam a nechat si to pořádně vysvětlit..

• Citovat
  • Upravit
9023
14.11.12 14:13

Zakladatelko chápu, že se ti asi nechce volat přímo do nemocnice a tam nějak čeřit vodu. Je to citlivá záležitost a ztráta malého chlapečka je určitě citlivá pro celou rodinu. Ale podle mě to jistě budou vědět v každé větší pohřební službě, tam se setkají s ledasčím a mají podle mě pro tyto případy pokyny. :think:
Když jsme vyřizovali pohřeb mojí babičky letos na jaře na pohřební službě, tak sme byli svědky podobného vyjednávání mezi pohřebáky a policií, kvůli pohřbu člověka po nehodě s vlakem........Taky jim tam dávali extra pokyny a papíry, jak to má proběhnout a co smí a nesmí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
14.11.12 14:16

@Jura007 ani demokratická země ti nic nezaručuje (slovensko). Zrovna včera jsem koukala na jojce na sudnu sieň - pokud nedáš za života zákaz s nakládáním tvých pozustatků, mohou tě bez vědomí tvé rodiny rozebrat na součástky nebo tě mohou medici použít na učení
 http://www.joj.sk/…remiera.html

• Citovat
  • Upravit
20777
14.11.12 14:17
@Anonymní píše:
Dobrý den,

ráda bych se vás zeptala na váš názor ohledně této situace… Minulý pátek zemřel v naší rodině chlapeček po dlouhé onkologické nemoci - v Motole.. dnes nám jeho otec řekl, že v nemocnici mají nějaké nařízení, které neumožní udělat dítěti řádný pohřeb - pouze kremaci a s tím, že ani urnu nesmí mít doma… nám se to nezdá, nikde o takovém nařízení nemůžeme najít zmínku a vzhledem k tomu, že jeho otec je chronický lhář máme jisté podezření… pokud kdokoli máte o takovém postupu v Motole nějaké informace budu ráda, když mi o nic napíšete

Děkuji L.

Zakladatelko, já nevím, jak to je. Ale z toho, co tu píšeš spíš cítím, že nesouhlasíš s postupem chlapečkovy nejbližší rodiny. Třeba prostě nechtějí dělat pohřeb a chtějí nechat popel rozprášit a ví, že byste s tím nesouhlasili nebo to nepochopili a tak řekl tohle :nevim: Protože jinak se mi to taky nezdá. Ale je to jejich vlastní rozhodnutí, jestli chtějí dělat pohřeb a mít doma urničku nebo ne :nevim:
V jakém vztahu jsi vlastně k chlapečkovi? Je to tvůj synovec nebo tak něco?

Jinak taky upřímnou soustrast, tohle je vždycky smutné :,(

(edit - odklikla jsem to příliš brzy, tak jsem to musela dopsat :zed: )

Příspěvek upraven 14.11.12 v 14:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.12 14:18
@asha píše:
Anonymni… Neptala bych se na konkretniho pacienta, to by te mohli odpalkovat…spis na to, jestli jsou procedury, ktery znemoznuji normalni pohreb.

my volali, ale právě jako příbuzní-jenže nejsme přímí, tak nic neřekli..nějak nám nedošlo, že se asi můžeme zeptat obecně… víte my v tom vidíme to, že nechce platit pohřeb a takhle to,,okecává,, jelikož když nevyřídí pohřeb do nějakého dne od úmrtí, tak se o pohřeb stará obec, která zajistí nejnutnější a nejlevnější.. vím, že to zní hrozně, ale po všech zkušenostech s ním…

• Citovat
  • Upravit
18305
14.11.12 14:19

@Timinka Pevně doufám, že slovenské zákony nejsou stejné jako naše. Protože pak už bych asi fakt neměl důvod, proč ještě platit daně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
14.11.12 14:21

Umřela nám neteř, také onkologie. Sice poslední dny trávila v Olomouci. Ale pohřeb jsme měli normální. Po pohřbu proběhla kremace a urnu mají doma, protože takto si to rodiče přáli a nebyl to ničí rozkaz. Podotýkám, že je to 10 let a pochybuju, že by teď najednou byly takové zákazy.
Ale jsou samozřejmě případy, kdy se nedovoluje rakev např. otevřít pro rozloučení, ale nikdy jsem neslyšela, že by mi měl někdo rozkazovat, zda pohřbít nebo spálit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.11.12 14:27
@Jura007 píše:
@Timinka Pevně doufám, že slovenské zákony nejsou stejné jako naše. Protože pak už bych asi fakt neměl důvod, proč ještě platit daně.

Juro nepatri to sem, ale doufas marne.
http://www.mojemedicina.cz/…stvi-organu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.12 14:29
@Amabilis77 píše:
Zakladatelko, já nevím, jak to je. Ale z toho, co tu píšeš spíš cítím, že nesouhlasíš s postupem chlapečkovy nejbližší rodiny. Třeba prostě nechtějí dělat pohřeb a chtějí nechat popel rozprášit a ví, že byste s tím nesouhlasili nebo to nepochopili a tak řekl tohle :nevim: Protože jinak se mi to taky nezdá. Ale je to jejich vlastní rozhodnutí, jestli chtějí dělat pohřeb a mít doma urničku nebo ne :nevim:
V jakém vztahu jsi vlastně k chlapečkovi? Je to tvůj synovec nebo tak něco?

Jinak taky upřímnou soustrast, tohle je vždycky smutné :,(

(edit - odklikla jsem to příliš brzy, tak jsem to musela dopsat :zed: )

Příspěvek upraven 14.11.12 v 14:19

nene nám je to opravdu jedno - pochopili bychom kdyby nechtěli klasické rozloučení, oni jsou rodiče - jde nám o to jestli nám opět lhal ano či ne… on totiž dokázal skrz chlapce citově vydírat a chtít peníze (pro sebe, ne pro malého)… je toho víc, nechci to vypisovat.. prostě, po takových zkušenostech už u něj člověk neumí být jiný než velmi opatrný…

• Citovat
  • Upravit
20777
14.11.12 14:36

Zakladatelko, děkuju za vysvětlení :kytka: V tom případě tvé obavy chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
14.11.12 14:43

Zakladatelko

Je tu uživatelka pudloslava je lékařka, myslím, že v Motole, ale nejsem si jistá :think: zkus jí poslat SZ je ochotná a když může odpoví :think:
Jinak myslím, že jsou případy kdy se nesmí pohřbít do země, ale URNU můžeš mít doma vždycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová