Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ppročetla jsem současnou směrnici a jsou tam sice komplikovanější nařízení, pokud umře člověk po aplikaci radionuklidu, ale ve výsledku je povoleno pohřbení do země i pohřeb žehem.
Příspěvek upraven 21.08.14 v 12:43
@Anonymní píše:
Přijměte mou upřímnou soustrast
Některé příspěvky mě tu dohání k slzám, je to něco, co si vůbec nedokážu představit.Když zemřel můj tatínek před 11 lety, měli jsme zákaz mít otevřenou rakev a musel být zpopelněn, bylo to kvůli jeho nemoci, měl Creutzfeld Jacoba. Urnu jsme pak měli celkem dlouho doma, tam už pak nebyl problém.
Ve vašem případě jde spíš o problém ze strany jeho otce, ale vy s tím zřejmě nic nenaděláte.
To je mi moc líto, je to velice vzácná nemoc, vlastně vzniká nákazou priony, můžu se zeptat, tušíte kde k ní váš tatínek přišel? Je to opravdu velmi ojedinělé. Jestli nechceš odpovídat pochopím to.
Je mi líto, že to tak špatně skončilo, vím že na tuto nemoc není lék, mám pravdu?
@alisekR proto to sem píšu anonymně, ta nemoc je opravdu velmi vzácná, v podstatě na ni onemocní jen 1 z milionu. Taťka pracoval v 80.letech v Rusku, zřejmě se nakazil tam, inkubační doba 20 let by tomu odpovídala. Popisoval nám doma, v jakém stavu tam to maso bývalo. Ano, je to onemocnění prionů, není ale vždy nutné požít nakažené maso, někdy se ty priony zamotají samy, spontánně. Ta nemoc se léčit nedá.
Celá doba od prvních příznaků po úmrtí byla zhruba 9 měsíců, kdy jsme si všichni prošli opravdu peklem. Nejdřív byla narušena koordinace, padal jakoby na stranu, měl silné bolesti zad, slabé nohy, neustálý třes, pocity, že se propadá dolů, když ležel na lůžku. Při přemisťování třeba na vozíku křičel hrůzou, všeho se bál.
Pak docházelo k úbytku intelektu, pohyblivosti, za 5 měsíců po prvních příznacích byl už na lůžku. Ztratil nejdřív krátkodobou paměť, pak i dlouhodobou. Zemřel v 55 letech dementní, zhubl asi 30kg, měl proleženiny, zůstala z něj jen prázdná skořápka. Nakonec zemřel na zápal plic, bylo to už jen vysvobození.
Jak ted o tom píšu, tak si to zas znovu prožívám, bylo to opravdu náročné, hlavně do té doby, kdy si vše uvědomoval. Nikdo nevěděl, co s ním mají dělat, od čeho se odpíchnout, dg se pak potvrdila až pitvou.
Navíc je nás v rodině spousta zdravotních seser, takže ta bezmoc byla opravdu hrozná.
Jsem se nějak rozepsala, pardon
@Anonymní píše:
@alisekR proto to sem píšu anonymně, ta nemoc je opravdu velmi vzácná, v podstatě na ni onemocní jen 1 z milionu. Taťka pracoval v 80.letech v Rusku, zřejmě se nakazil tam, inkubační doba 20 let by tomu odpovídala. Popisoval nám doma, v jakém stavu tam to maso bývalo. Ano, je to onemocnění prionů, není ale vždy nutné požít nakažené maso, někdy se ty priony zamotají samy, spontánně. Ta nemoc se léčit nedá.
Celá doba od prvních příznaků po úmrtí byla zhruba 9 měsíců, kdy jsme si všichni prošli opravdu peklem. Nejdřív byla narušena koordinace, padal jakoby na stranu, měl silné bolesti zad, slabé nohy, neustálý třes, pocity, že se propadá dolů, když ležel na lůžku. Při přemisťování třeba na vozíku křičel hrůzou, všeho se bál.
Pak docházelo k úbytku intelektu, pohyblivosti, za 5 měsíců po prvních příznacích byl už na lůžku. Ztratil nejdřív krátkodobou paměť, pak i dlouhodobou. Zemřel v 55 letech dementní, zhubl asi 30kg, měl proleženiny, zůstala z něj jen prázdná skořápka. Nakonec zemřel na zápal plic, bylo to už jen vysvobození.
Jak ted o tom píšu, tak si to zas znovu prožívám, bylo to opravdu náročné, hlavně do té doby, kdy si vše uvědomoval. Nikdo nevěděl, co s ním mají dělat, od čeho se odpíchnout, dg se pak potvrdila až pitvou.
Navíc je nás v rodině spousta zdravotních seser, takže ta bezmoc byla opravdu hrozná.
Jsem se nějak rozepsala, pardon
Tu bezmoc znám moc dobře..Loni mi zemřela vlastnice na rakovinu, nechala tady po sobě 4-letou holčičku..A nejhorší na tom bylo to, že když už se blížil její konec, tak jsem jí viděla na očích, jak moc by chtěla žít a zůstat tady pro svou dcerku..Bylo to opravdu hrozné..
![]()
Je to všechno nějak moc smutné tady… jak jde o děcka, je to šílené. mě i kolikrát představa, že by se mi mělo něco stát a děcka by tu zůstaly beze mě úplně dostává na kolena.. jen ta představa, je to hrůza, když se to stane doopravdy
Taky přeji upřímnou soustrast musí to být hrozné
Co co tvrdí otec je blbost, ale mám známého ve strašnickém krematoriu-mohu se ho zeptat
@muffinka89 píše:
Taky přeji upřímnou soustrast musí to být hroznéCo co tvrdí otec je blbost, ale mám známého ve strašnickém krematoriu-mohu se ho zeptat
pokud můžete tak bych byla ráda… děkuji…
@danyk píše:
Ppročetla jsem současnou směrnici a jsou tam sice komplikovanější nařízení, pokud umře člověk po aplikaci radionuklidu, ale ve výsledku je povoleno pohřbení do země i pohřeb žehem.
pošlete mi prosím odkaz? já to hledala, ale koukám, že asi špatně, vždy jsem našla jen stránky pohřební služby kde to bylo popsáno velmi obecně…
@Anonymní píše:
Některé příspěvky mě tu dohání k slzám, je to něco, co si vůbec nedokážu představit.Když zemřel můj tatínek před 11 lety, měli jsme zákaz mít otevřenou rakev a musel být zpopelněn, bylo to kvůli jeho nemoci, měl Creutzfeld Jacoba. Urnu jsme pak měli celkem dlouho doma, tam už pak nebyl problém.
Ve vašem případě jde spíš o problém ze strany jeho otce, ale vy s tím zřejmě nic nenaděláte.
musela jsem si vyhledat informace o té nemoci, vůbec ji neznám… je hrozné co vše může člověka postihnout…je mi líto, že to postihlo i Vašeho tatínka..
@Anonymní píše:
pošlete mi prosím odkaz? já to hledala, ale koukám, že asi špatně, vždy jsem našla jen stránky pohřební služby kde to bylo popsáno velmi obecně…
Ta směrnice je interní materiál na www se nedá najít
Příspěvek upraven 21.08.14 v 12:45
@Anonymní píše:
pokud můžete tak bych byla ráda… děkuji…
OMLOUVÁM SE USNULA JSEM. DNESKA MU NAPÍŠU
@danyk píše:
Ta směrnice je interní materiál na www.fnmotol.cz se nedá najít
tam jsem taky hledala
a nic - už vím alespoň proč.. děkuji…
@muffinka89 píše:
OMLOUVÁM SE USNULA JSEM. DNESKA MU NAPÍŠU
neomlouvejte se, já ani nečekala, že by to bylo hned.. děkuji za ochotu..
Některé příspěvky mě tu dohání k slzám, je to něco, co si vůbec nedokážu představit.
Když zemřel můj tatínek před 11 lety, měli jsme zákaz mít otevřenou rakev a musel být zpopelněn, bylo to kvůli jeho nemoci, měl Creutzfeld Jacoba. Urnu jsme pak měli celkem dlouho doma, tam už pak nebyl problém.