Pohřeb dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.11.12 15:17
@Timinka píše:
@Jura007 ani demokratická země ti nic nezaručuje (slovensko). Zrovna včera jsem koukala na jojce na sudnu sieň - pokud nedáš za života zákaz s nakládáním tvých pozustatků, mohou tě bez vědomí tvé rodiny rozebrat na součástky nebo tě mohou medici použít na učení
http://www.joj.sk/…remiera.html

ať si po smrti s mým tělem dělá, kdo chce, co chce. U nás v Ově bylo asi před dvěmilety, když se otvírala zdejší lékařská fakulta, nával lidí. Sháněli těla, tak sepisovali s lidmi (mladými i starými), že po jejich smrti bude jejich tělo poskytnuto fakultě http://www.medispot.cz/…ho-lidi.html . Nevím tedy, jak to je, ale popel z těla je v urně, která je zapečetěná, to jako fakt by mohlo něco ještě vyzařovat, když se zpopelňuje při nevím kolika stupních? Mamka má taťku doma (nebyl sice onkolog. pacient).

• Citovat
  • Upravit
3739
14.11.12 15:26

Je to blbost…nám s manzelem umrel syn taky v nemocnici(zdrav. problemy)… :srdce: …ano udelali pitvu…po 2 dnech nam volali zda chceme si maleho pochovat nebo to maji udelat oni ale s tim ze urnu si muzeme od te dotycne pohrebni sluzby vyzvednout…jo a diteti do 15ti let kdyz umre proplaci urad 5tis jako pohrebne…my mame urnu doma :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
14.11.12 16:32

Dle mého názoru je to nesmysl..před pár lety mi zemřel bratříček :andel: -měl 3 roky a měl nádor na mozku :,(,zemřel tedy doma mezi námi-následoval převoz do nemocnice-byla provedena pitva, poté následoval převoz do pohřebního ústavu, maminka si ho tam upravila, oblékla a učesala, v den pohřbu nám ho přivezli domů-měl pohřeb z domova-měli jsme otevřenou rakev abychom se s ním mohli všichni rozloučit a dát mu sebou na jeho poslední cestu hračky které měl tak rád :srdce:..bolí to moc dodnes a nikdy nepřestane, snad jen čas tu hlubokou ránu dokáže trošku zacelit..přeji upřímnou soustrast.. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.12 16:34
@tetma píše:
Je tu uživatelka pudloslava je lékařka, myslím, že v Motole, ale nejsem si jistá :think: zkus jí poslat SZ je ochotná a když může odpoví :think:
Jinak myslím, že jsou případy kdy se nesmí pohřbít do země, ale URNU můžeš mít doma vždycky

děkuji, napíšu ji…

• Citovat
  • Upravit
9023
14.11.12 16:43
@Elin29 píše:
Dle mého názoru je to nesmysl..před pár lety mi zemřel bratříček :andel: -měl 3 roky a měl nádor na mozku :,(,zemřel tedy doma mezi námi-následoval převoz do nemocnice-byla provedena pitva, poté následoval převoz do pohřebního ústavu, maminka si ho tam upravila, oblékla a učesala, v den pohřbu nám ho přivezli domů-měl pohřeb z domova-měli jsme otevřenou rakev abychom se s ním mohli všichni rozloučit a dát mu sebou na jeho poslední cestu hračky které měl tak rád :srdce:..bolí to moc dodnes a nikdy nepřestane, snad jen čas tu hlubokou ránu dokáže trošku zacelit..přeji upřímnou soustrast.. :hug: :kytka:

To je hrozný, nikdy nepochopím proč musí umírat malý dětičky, který si ještě nenesou žádnou vinu v životě… :andel: ani nevím co napsat, slova, že mě to mrzí, i když vás neznám, jsou jen fráze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
14.11.12 16:44

Upřímnou soustrast :,( myslím si, že pohřeb dělat nechtějí a řekli vám tohle. Kdo ví, co jim probíhá hlavou a bylo by to pro ně možná ještě těžší. Umřel mi strejda a bratranec taky nechtěl dělat pohřeb, až ho k tomu moje mamka s babičkou „přinutily“. Možná byste mohli brát větší ohled a nestarat se o to. Je to jen jejich věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
14.11.12 16:57
@Anonymní píše:
my volali, ale právě jako příbuzní-jenže nejsme přímí, tak nic neřekli..nějak nám nedošlo, že se asi můžeme zeptat obecně… víte my v tom vidíme to, že nechce platit pohřeb a takhle to,,okecává,, jelikož když nevyřídí pohřeb do nějakého dne od úmrtí, tak se o pohřeb stará obec, která zajistí nejnutnější a nejlevnější.. vím, že to zní hrozně, ale po všech zkušenostech s ním…

Ahoj, předně upřímnou soustrast. K tématu určité chvíle jsou kdy není možný klasický pohřeb ale rodině nemohou nijak zakázat spopelnění a následné odvezení urny kam se rodina sama rozhodne ( moje rodina se pohřebnictvý věnuje už generace ) o tomhle bych slyšela prvně, jinak obec pohřeb též neudělá, pokud si rodina tělíčko nevyzvedne tak zůstane na oddělení patologie, když budeš chtít klidně pošly SZ

Příspěvek upraven 14.11.12 v 16:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.12 16:58
@Klarika píše:
Upřímnou soustrast :,( myslím si, že pohřeb dělat nechtějí a řekli vám tohle. Kdo ví, co jim probíhá hlavou a bylo by to pro ně možná ještě těžší. Umřel mi strejda a bratranec taky nechtěl dělat pohřeb, až ho k tomu moje mamka s babičkou „přinutily“. Možná byste mohli brát větší ohled a nestarat se o to. Je to jen jejich věc…

možná by stálo za to přečíst si celou diskuzi…

• Citovat
  • Upravit
763
14.11.12 17:00
@alisekR píše:
To je hrozný, nikdy nepochopím proč musí umírat malý dětičky, který si ještě nenesou žádnou vinu v životě… :andel: ani nevím co napsat, slova, že mě to mrzí, i když vás neznám, jsou jen fráze.

Hrozný to je-když zemře dítě je to vždycky tragédie a celou rodinu to poznamená na celý život a nelze to už nikdy vymazat.. :,(..soucitná slova nejsou fráze, každé milé slovo má smysl.. :hug: :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.12 17:04
@lecka píše:
Ahoj, předně upřímnou soustrast. K tématu určité chvíle jsou kdy není možný klasický pohřeb ale rodině nemohou nijak zakázat spopelnění a následné odvezení urny kam se rodina sama rozhodne ( moje rodina se pohřebnictvý věnuje už generace ) o tomhle bych slyšela prvně, jinak obec pohřeb též neudělá, pokud si rodina tělíčko nevyzvedne tak zůstane na oddělení patologie, když budeš chtít klidně pošly SZPříspěvek upraven 14.11.12 v 16:59

aha..asi jsme si to spletli s nějakou kauzou kdy si tělo příbuzní odmítli převzat ( myslím, že neměli peníze ) a postarat se musela obec.. asi už nám to moc nemyslí… jinak moc děkuji za nabídku, ale už jsem psala Pudloslavě SZ a nějak nechci aby další člověk věděl kdo jsem a jaké máme v rodině problémy..nezlob se prosím..

• Citovat
  • Upravit
5215
14.11.12 17:10
@Anonymní píše:
aha..asi jsme si to spletli s nějakou kauzou kdy si tělo příbuzní odmítli převzat ( myslím, že neměli peníze ) a postarat se musela obec.. asi už nám to moc nemyslí… jinak moc děkuji za nabídku, ale už jsem psala Pudloslavě SZ a nějak nechci aby další člověk věděl kdo jsem a jaké máme v rodině problémy..nezlob se prosím..

Já se vůbec nezlobím, podstatné je aby jsi zjistila to co hledáš :)
upřímně kdysi jsem si myslela že to tak je že obec se postará dokud mně otec nevzal sebou do prahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.12 17:30
@lecka píše:
Já se vůbec nezlobím, podstatné je aby jsi zjistila to co hledáš :)
upřímně kdysi jsem si myslela že to tak je že obec se postará dokud mně otec nevzal sebou do prahy…

patologie přece není nafukovací - musí se o tělo snad někdo postarat když např. rodina nemá peníze, nebo nejsou žádní příbuzní?

• Citovat
  • Upravit
5173
14.11.12 22:03
@Anonymní píše:
patologie přece není nafukovací - musí se o tělo snad někdo postarat když např. rodina nemá peníze, nebo nejsou žádní příbuzní?

spopelní a popel nechají rozfoukat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
14.11.12 22:25
@Anonymní píše:

pak existují samozřejmně taky školy ( zdravky a pod…) někde se učit musí… :oops: a tohle se dá označit dvě mouchy jednou rannou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.12 08:25

Děkuji všem za pomoc… neznáme přesnou léčbu, takže se asi pravdu nikdy nedovíme…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová