Trvalý pobyt u miminka?

134
8.8.14 13:31

Trvalý pobyt u miminka ???

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat jak je s trvalým pobytem u miminka po narození??
Má po narození automatický stejný jako matka, nebo ho můžu změnit???
Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
8.8.14 13:33

Po narození má automaticky stejné jako matka, já kvůli tomu měnila trv. bydliště před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
8.8.14 13:36

Mě by se právě hodilo, aby jsme miminko přihlásili k manželovi na adresu trvalého bydliště. Já jí mám na obecním úřadě. Jsme v podnájmu a dát si sem trvalé bydliště nám nechtějí dovolit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.8.14 13:38

@nevernamrcha Pak zajít s manželem (nebo vlastně vlastníkem nemovitosti, kde bydlí manžel) na místní úřad a vyplnit papír o trvalém pobytu dítěte. Ale je potřeba rodné číslo, takže před narozením to asi možné nebude. Jedině, že by sis sama dala trvalé bydliště k manželovi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
8.8.14 13:38

@nevernamrcha zkus zajít na úřad zda by se to nedalo změnit ještě před narozením, aby jsi zbytečně nemusela měnit po narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
8.8.14 13:40

To bych ráda si dala k němu trvalé bydliště, ale jeho rodina to bere poněkud blbě. Takže by mi stačilo kdyby jsme tak přihlasili jen miminko. Aby zase nevznikli hádky v rodině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
8.8.14 13:41

@nevernamrcha ježiš a proč? Však jste manželé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
8.8.14 13:44

Bohužel to nejde. Dítě se automaticky hlásí na trvalou adresu matky (matka je jistá, otec být nemusí). Taky bydlím (papírově) jinde než manžel a mám tam hlášené obě děti (mladší je 5 tydnů, tak je to čerstvé). Manžel v bytě bydlí papírově sám :D Po nařezení se to dá změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
8.8.14 13:46

Mělo tam být po narození se to dá změnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85434
8.8.14 13:46

A nevite jak to je, kdyz si v CR zrusim trvaly pobyt? Chtela bych mit jen pas. Ziji v cizine. Jedna se mi o adresu miminka.

Příspěvek upraven 08.08.14 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
8.8.14 13:47

Tak to jste mě docela zklamali. To jsem zvědavá jak nám jí vezmou v Boleslavi do školky, když bude mít trvalý pobyt v libereckým kraji.
Manželova rodina je trochu víc složitá na pochopení, ty bojkotujou naprosto vše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85434
8.8.14 13:48

@nevernamrcha ale po porodu neni problem zmenit adresu miminka - po 14 dnech uz myslim muzes. Myslim ze to neni vazane potom na tvou adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5861
8.8.14 13:53

@nevernamrcha Kdo ti nechce dovolit dát si trvalé bydliště do pronájmu? Pokud máte nájemní smlouvu, tak s ní stačí zajít na úřad a bydliště vám přepíšou. Pokud jste manželé, tak stačí, aby smlouvu měl manžel, tebe tam přihlásí taky. Zrovna v pondělí jsem si to zařizovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
8.8.14 13:56

To sice máš pravdu, ale i v té smlouvě máme v odstavci poznámku, že majitel výslovně nepřeje aby jsme tu měli trvalé bydliště.
Bydlí nás tu 7 rodin, a ani jedna tu nemá trvalé bydliště, protože díky smlouvě ani nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5861
8.8.14 13:59

@nevernamrcha aha, tak v tom případě asi neporadím. A nešlo by se s majitelem domluvit? Uvést jako důvod pediatra, školku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí