Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, zakládám diskusi spíš za účelem odreagování, ale chtěla bych se zeptat, zda máte některá pozitivní zkušenost s otěhotněním na základě nějaké pověry…
![]()
Chystám se na Rhodos a dávám si do kupy itinerář výletů.
Tsambika je posvátné místo na vrcholu, kam se ženy bosé vydávají zapálit svíčku, což by jim mělo pomoci k početí. Přijde mi to zajímavé, byly jste tam některá? ![]()
A opravdu to berte s nadhledem, neočekávám nějaké ujištění, že to funguje, blázen úplně nejsem…
![]()
@nedline jo, na Tsambice jsme byli. Otěhotněla jsem s velkými problémy az 2,5 roku na to.. nevěřím tomu. V Řecku je takových míst hodne. To samé v Egyptě jsme jak blázen obchazela sochu, která by take údajně mela pomoci..a take se rok a půl nic nedělo.
@Mia890 To je mi moc líto, ale gratuluju, že se nakonec povedlo.🙏 🤗
@Janli Opravdu? Tak to je skvělá zpráva.❤️ A věřila jsi tomu, že ti to pomůže?😁
V dobe snazeni o prvni dite jsme byli na dovolene…uplne jinde, ale taky na miste plnem ruznych „magickych“ mist…ja naockovana tim, ze na dovolene se tehotni casto, i kolega zrovna nedlouho predtim, nez jsme jeli, oznamil, ze cekaji a povedlo se jim to na dovci, jsem si to tak vsugerovala, ze jsem pri odletu koupila na letisti miminovske ponozky…a houby z toho bylo
Ted uz se tomu smeji, ale tehdy me to dost semlelo, ackoliv se vetsinou povazuji za dost racionalni bytost…Ale drzim palce!
Psychika umi nekdy udelat ruzna kouzla.
Jinak nepamatuji si, ze bych nekde provadela vyslovene nejake ritualy, ale tak nejak mi to jelo v hlave furt a tech „zvlastnich“ mist jsme par potkali, tak ja s tim nejak mentalne kouzlit zkousela, co si pamatuji ![]()
@Beruska999999 Jo, ta hlava se z toho dokáže pěkně zamotat, vůbec se ti nedivím…Povedlo se nakonec?🤗
@Beruska999999 My takhle jeli s bývalým na dovolenou a tchýni nenapadlo nic lepšího, než do synka měsíc hučet, že tam mám určitě v plánu otěhotnět.
S vysvětlením, že je teď pod strašným tlakem a není žádný trubec jsme tam dva týdny neměli ani jednou sex.
Já o tom nijak nepřemýšlela, natož abych mu snad vykládala, že si tam jedu uhnat dítě ![]()
To jen moje historka z natáčení na téma těhotnění na dovolené ![]()
@Anonymní píše: Více
To bych jí teda poděkovala, tchýně umí okořenit život no…Já si to teda upřímně říkám před každou dovolenou, že se tam třeba zadaří, ale roky plynou a nic…🤷♀️
@nedline píše: Více
Jo jo…dvakrat…prvni v momente, kdy jsem prestala vysilovat a tak nejak se spis chystala, ze to treba jen tak nepujde (koncem toho roku snazeni, co se bere jako „normalni“) a druhe k velkemu prekvapeni vsech zucastnenych na prvni dobrou ![]()
@Beruska999999 píše: Více
Takže příběh se šťastným koncem, to jsem moc ráda!🤗 ![]()
Byla jsem v září 2023, dokonce jsem si koupila klíčenku na klíče a stále nic… ![]()