Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naprosto chapu Vaše obavy
ale pokud se TBC nenakazil Vas partner a je zdravy, tak ucite nic nechytlo. Navic by to bylo vic, nez jen pokaslavani.
@Nick.na.emimimo ano, na ty první kontrole kam si ho pozvali byl v pořádku a žádný příznaky nevykazuje. Pokašlává, ale kouří cigarety ale že by to bylo něco extra to rozhodně ne
@Anonymní píše:
@Nick.na.emimimo ano, na ty první kontrole kam si ho pozvali byl v pořádku a žádný příznaky nevykazuje. Pokašlává, ale kouří cigarety ale že by to bylo něco extra to rozhodně ne
Jestli chcete mit uplny klid, tak at si necha nabrat muz protilatky jako samoplatce a uvidite.
Klid, chytit TBC zase není tak jednoduché. Já spala s babičkou v jednom pokoji, než se přišlo na to, že má otevřenou tuberkulózu. Nenakazila jsem se, ani nikdo z rodiny. Jen mám od té doby velké množství protilátek. S tím očkováním je to různé, před několik lety jsme měli žáka s TBC ve škole a a akorát v té době se mi narodila neteř, a když se o tom její rodiče zmínili, malou jim bez řečí naočkovali.
Ono to ockovani neni zadna sranda, mivalo hodne nezadoucich ucinku a stejne uz prilis nefungovalo.
Dokopej chlapa k te druhe kontrole.
@lucad77 dřív se mimca očkovali povinné? Bráchovi je 13 a ještě ten rok očkovali.. no ptali se mě na zahraničí (když jsme byli v porodnici) ale já zmínila tohle, svolali poradu a tam řekli, že není potřeba
.. jinak partner pak už ve styku s tím nemocným nebyl.. vlastně jednou, ale to už byl po léčbě ten dotyčný, takže zřejmě už byl taky v pořádku
ale časový sled jestli už bylo malé na světě si nějak nevybavuju, já osobně s miminkem s tím dotyčným v kontaktu nebyla ![]()
@Anonymní píše:
@lucad77 dřív se mimca očkovali povinné? Bráchovi je 13 a ještě ten rok očkovali.. no ptali se mě na zahraničí (když jsme byli v porodnici) ale já zmínila tohle, svolali poradu a tam řekli, že není potřeba.. jinak partner pak už ve styku s tím nemocným nebyl.. vlastně jednou, ale to už byl po léčbě ten dotyčný, takže zřejmě už byl taky v pořádku
ale časový sled jestli už bylo malé na světě si nějak nevybavuju, já osobně s miminkem s tím dotyčným v kontaktu nebyla
Ano, očkovalo se ještě před takovými 15 lety. A nevím, jestli byl dobrý nápad to rušit vzhledem k migraci. Na nakažení je třeba dlouhodobý intenzivní kontakt a ani ten nemusí stačit, jak vidno z mého dětství. Užívejte si mimča a neplašte, kdyby byl partner nemocný, to by se to už zatraceně pořádně projevilo. ![]()
Tak dítě můžeš nechat normálně naockovat i tak, já je taky nechala, mám rodinu ve zdravotnictví, hodně cestujeme, tak mám větší klid. Domluvila sem se s dětskou a šli jsme jako samoplatci.
@Kriss Tina a můžu se zeptat, na kolik vás to vyšlo? Nejde mi o peníze, jen pro představu, abych věděla ![]()
@Anonymní píše:
@Kriss Tina a můžu se zeptat, na kolik vás to vyšlo? Nejde mi o peníze, jen pro představu, abych věděla
Par stovek, tuším do tisícovky se to vešlo.
@Nick.na.emimimo píše:
Jestli chcete mit uplny klid, tak at si necha nabrat muz protilatky jako samoplatce a uvidite.
@Kriss Tina píše:
Tak dítě můžeš nechat normálně naockovat i tak, já je taky nechala, mám rodinu ve zdravotnictví, hodně cestujeme, tak mám větší klid. Domluvila sem se s dětskou a šli jsme jako samoplatci.
V květnu jsem se ptala mého primáře na imunologii, kde se léčím, na otázku doočkování dětí. TBC bylo zrušeno v lednu 2010. Proto moje dcera už není a syn už vůbec ne. A primář mi řekl, že to bohužel má cenu cca do třech let dítěte. Že se o to dost zajímal a ptal na nějakém kongresu. Že pozdější očkování nemá cenu. I já se bojím, abych s mou imunitou něco nechytila.
Anonym z důvodu citlivých údajů. V těhotenství se partner setkal s osobou, která měla tuberkulózu, pak se i léčila. Partner byl na plicním - tam vše v pořádku. Na druhou kontrolu nešel (
). Žádné příznaky nevykazuje. Když se miminko narodilo, tak se v nemocnici ptali, já jsem jim to oznámila. Svolali nějakou poradu lékařů a řekli, že očkovat nebudou
. Mimino občas kašle (asi mu spíš zaskočí slina..), protože na poslech byl vždycky čistý. Byli jsme v nemocnici s moucnivkou a protože málo přibíralo (nešlo kojit, pak jsem přikrmovala ale precpavala jsem, takže hodně vyzvracelo.. přibíralo ale min), naučili mě jak krmit správně a teď je zhruba něco na 5,5-6kg (4mesice). Chytli jsme tam rotaviry takže znova hospitalizace.. brali krev atak.. myslíte že kdyby to preci jen dítě mělo, že by se na to již přišlo?