Tunis 2017

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
13.1.17 11:17

@Salorka my nebyli přímo ve starým Hammametu, ale asi 4km jižně v Hammamet Yasminne, to je pár desítek let starý letovisko. v tom starým jsme byli jen na výletě jeden den. Užijte si to tam, hned bych tam letěla znovu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
13.1.17 11:59

@slavuska1 Díky, super :-) Mohla bych Tě poprosit o nějaké tipy na výlet, nebo co podniknout? Letíme s dítkem 3r, tak i pro něj aby to bylo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.1.17 12:32

@Salorka no zrovna v tom Hammamt Yasminne, kousek od našeho hotelu, je Carthage land je tam aquapark, a myslím že i nějaký zábavní park, zkus si to vygooglit. my tam teda nebyli, ale jezdily tam turistický vláčky, nevím odkud, možná i ze starýho hammametu, a docela plný, delegátka to taky doporučovala. my tam nešli, protože vstupný fakt bylo předražený, dospělý asi 26e, a ani nevím, jestli do celýho objektu, nebo to bylo jen aquaparku. pak jsme tam viděli každej den vyplouvat pirátskou loď, to by se taky dítku mohlo líbit..ale taky jsme nejeli. my byli většinou na pláži, tam se dětem líbilo, nebo jsme courali po městě, a pak jsme byli jedno odpledne v tom starým Hammametu, a jdno dopoldne v Nabeulu. ale to pro „standartní“ děti moc zábava asi nebude, jízda busem, a v tom Nabeulu jsme si jen prošli tržiště, tam je veliký..al naše jsou odmala zvyklí hodně cestovat, i po ČR, takže se jim líbil i takovýhle výlet, na trhu si každj mohli něco vybrat, a byli spokojení :lol: jo a ještě tam všude jezdí takový kočáry, nebo spíš drožky s koníkama, stojí na každým rohu, a nahánějí turisty, jsme se jednou taky svezli, okruh necelou půl hoďku za 20 dinárů(tak 9eur), to se klukům taky líbilo. a na hotelích bývají super animační programy, my z toho bylo nadšení, několik animátorů, každej den dětská diskotéka, klidně jen kvůli našim dvěma klukům(třetí, prostřední se odmítal účastnit :lol: ), tohle jsme nikde v Evropě nezažili, kluci doteď vzpomínají, a furt jim musím na youtube pouštět ty písničky(zajímavý, že doma na to trsá i ten prostřední, který si tam jen sedl na židli a koukal, a na podium by ho nedostali ani heverem :mrgreen: ) a v recenzích si animátory chválí u hodně hotelů. a připravte se, že tam děti fakt milují, furt jim chtějí dávat pusy na tvář, a fotit se s nima, i vás kvůli tomu zastaví na ulici :jazyk: u 3 letýho bych to už tipla jen tak na 1 žádost denně..náš 4 letej a 6 letej dostali za 14 dní asi jenom tak 5 pus, a 3 krát pózovali, ale 20 měsíční tak 1 fotka a 3 pusy na tvář denně, malej už z toho byl ke konci trochu otrávenej, z tolika pozornosti, to bylo fakt, že i v hotelový zahradě si nemohl 10 minut hrát, aniž by ho někdo nevzal do náruče, když ne animátor, tak někdo z číšníků, a něco mu nevykládal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.17 18:04

Zdravím :) Můžu se vymísit do diskuze? Také se letos chystáme do tunisu, hotel holiday vilage manar-v oblasti Hamamet. Nemáte zkušenost s tímto resortem? Předloni jsme byli v Egyptě oblast Makady tak doufám že budeme stejně nadšení ;) Myslíte si, nebo maté vypozoroáno jestli je nějaký velký mezi pětihvězdovým hotelem v egyptě a pětihvězdovým hotelem v tunisu? Mám na mysli hlavně hygienickou stránku…Budu ráda za každý váš postřeh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.1.17 18:39

Byla jsem s rodinou loni v létě v Tunisu na nádherné 15ti denní dovolené od Blue Stylu. Od výstupu z letadla až po hotel bylo vidět, že pro bezpečnost dělají maximum. Místní jsou ochotní, přátelští, zbožňovali mého 5ti letého syna(neustále mi ho tam někdo objímal, pusinkoval), no chvilku mi trvalo než jsem si na tu jejich otevřenost zvykla. Jinak hotel za 1*(Magic Hotel Skanes Family Resort & Aquapark), doporučuji pro rodiny s dětmi. Veškerý personál se může ochotou přetrhnout, aby pro vás a vaše dítě udělal co vám na očích uvidí. Absolvovali jsme i výlety přes místního prodejce(byli levnější) a všechny byly perfektně organizované a na úrovni(čtyřkolky v poušti, loď pirátů, ZOO). Dopravdy se není čeho bát a letos určitě vyrazíme znovu na stejné místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
15.1.17 19:07
@katkawesela píše:
Zdravím :) Můžu se vymísit do diskuze? Také se letos chystáme do tunisu, hotel holiday vilage manar-v oblasti Hamamet. Nemáte zkušenost s tímto resortem? Předloni jsme byli v Egyptě oblast Makady tak doufám že budeme stejně nadšení ;) Myslíte si, nebo maté vypozoroáno jestli je nějaký velký mezi pětihvězdovým hotelem v egyptě a pětihvězdovým hotelem v tunisu? Mám na mysli hlavně hygienickou stránku…Budu ráda za každý váš postřeh :)

tenhle hotel neznám. my byli ve 4 hvězdě, a bylo to v pohodě. jako ta hygiena je tam prostě jinde, je to Afrika, vchod, vedlejší schodiště, co vedlo jen k bazénu, s tím si nikdo moc hlavu nelámal, tam byl bordel, na chodbách na stropě pavučiny a plíseň, ale pokoje byly pěkný, čistý, jídlo výborné, neměli jsme nikdo žádné střevní problémy, jídelna i recepce také uklizené..je tam nižší hygienický standart než v Evropě, ale nic, co bychom shledávali jako zdraví nebezpečný, a co by nám bránilo tam jet znovu.Co nám tedy vadilo nejvíc, tak to, že byl celý hotel kuřácký, kromě jídelny, takže na chodbách i v recepci nakouřeno, navíc všude koberce, na spoustě míst propálený, i pohovky na chodbách…takže jsem trnula, kdy tam někdo namol opilej ten hotel podpálí :oops:. No a ještě se připravte, že arabští spolubydlící v hotelu jsou sice v pohodě, slušní, milují děti, s dětmi motajícími se u kulečníkovýho stolu třeba, mají mnohem víc trpělivosti, než by měli jiní, nevadí jim, že ji překáží, naopak je hladí po hlavě, a ještě si je na památku vyfotí. no ale jejich stolování v jídelně, to je něco otřesnýho :jazyk: talíře teda používají, ale ke stejnému účelu používají i stůl…nám děti trochu klasicky nabordelili, pár kousíčků pod stolem, pár na ubruse, no styděla jsem se do chvíle, než jsem cestou z jídelny poprvý uviděla stůl, kde jdli Arabové..po jejich odchodu zůstaly tak 2 kila jídla různě poházený a podrobený po stole, strašný. tam je to naprosto normální, uklízečky s ledovým klidem bordel sesypaly na 1 ubrus, a uklidily :lol:.jako je to jiný než v Řecku třeba, nebo na Kypru, nebo na Kanárech, al pokoj a jídelna čistý, takže dobrý. holt jinj kraj, jinej mrav.
Jinak Egypt, tam jsem byla před asi 10 lety, ale blbka jen ve 3 hvězdě, to byl hotel jen pro Evropany, takže úklid supe, čistota asi větší než tady v Tunisku, ale jídlo zase otřesný, to se nedalo jíst, věčně rýže a obalený kosti, když už brambory, tak shnilý, když už dort, tak zkaženej. No do trojky už mimo Evropu nikdy. tady v tý čtyřce bylo jídlo dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.17 18:00

@cherie moc děkuji za příspěvek, přesně tohle jsem potřebovala slyšet :lol: Také letíme s Blue stylem, byli jsme s nimi už předloni v Egyptě a velká spokojenost. Vámi zmíněný hotel byl jeden z našich kandidátů ;) nakononec nám padl do oka hotel Holiday Village Manar..Koukám že oba hotely jsou *****.s hygienickou stránkou jste byli spokojeni? někteří lidé tvrdí že je velký rozdíl v 5* v Egyptěa 5* v Tunisu, čemuž se mi nějak nechce věřit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.17 20:17

@slavuska1 hotel máme vybraný tenhle http://www.blue-style.cz/…nd-aquaparc/?… Recenze mam mačtené v několika jazycích :lol: :lol: Kouření je v recepci, lobby a jídelně zakázané, hotel je relativně nedávno renovovaný a vůbec na nás působil už podle prvních fotek tak jak měl. Nemáme moc zkušeností s tímto typem zemí, spíš s Evropou, ale v případě Tunisu, Turecka, Egypta tak nějak automaticky volíme vždy 5* A máte naprostou pravdu s tím vztahem arabů k dětem, jsu k nim velmi přátelští :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.1.17 21:32

@katkawesela hotel nám doporučila paní v cestovce, sama tam jezdí každý rok s rodinou. Co se týká hygieny tak můžu dát 1*, pokoje naklizené a čisté, jídelna také, celý komplex udržovaný a pořád se tam motal personál s koštětem a kýblem. Bazény jsou hlídané a doopravdy čisté. jen to možná přehánějí s chlorováním vody-chlap se synem se potápěli a večer měli oči jak angoráci. Stačilo den kapat kapičky a bylo vše ok. Jinak jídla mraky a vynikajícího, denně pro prcky zmrzlina, zábava jak u bazénu tak i večer v amfiteátru-pro děti minidisco s animátory. Doporučuji pro děti Croco klub- malý tam byl spokojený a my jsme s manželem měli i chvilku pro sebe. Užijte si dovču, já už se také nemůžu dočkat prázdnin :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.1.17 21:37

@katkawesela ještě hodně si lidé co s námi letěli domů chválili tento hotel.
http://www.blue-style.cz/…-aquaparc-1/?…
Mluvila jsem s delegátkou z tohoto hotelu a prý je také moc dobrý. My ho měli vybraný jako první, ale bohužel už měl naplněnou kapacitu tak jsme dali na doporučení paní v cestovce a jeli do hotelu viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
17.1.17 21:47

Mě se hrozně líbí jak všichni nadávají na muslimy, ale jezdit tam na dovču nevadí, hlavně že je to levný. Levný to je i v Libyi a je to hned vedle.
Jinak já jezdím normál po Evropě i severní a střední Africe dost často, třeba v Turecku jsem byla když to tam bouchlo. Nebezpečný je to všude stejně, ve Španělsku taky každou chvíli řádí, i v Irsku, akorát se to nikde v médiích tak moc neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.1.17 00:25
@cherie píše:
@katkawesela ještě hodně si lidé co s námi letěli domů chválili tento hotel.
http://www.blue-style.cz/…-aquaparc-1/?…
Mluvila jsem s delegátkou z tohoto hotelu a prý je také moc dobrý. My ho měli vybraný jako první, ale bohužel už měl naplněnou kapacitu tak jsme dali na doporučení paní v cestovce a jeli do hotelu viz výše.

do toho jsme měli taky nabídku, nám ho paní na invii našla, když jsme sháněli,za stejný peníze, jak nakone ten náš, ale nakonec jsme byli v tomhle http://zajezdy.dovolena.cz/…vo-hammamet/?… , zájezd byl v pro nás lepším termínu. moc Čechů tam nejezdí, první týden tam byla kromě nás jn jedna Češka, co tam byla s tuniským manželem, druhý týden už nikdo, jen my. Nám se tam líbilo, my teda nejsme ale nějak nároční. vůbec nám nevadilo, že pláž byla 10 minut cesty, klidně jsme se tam i 2 krát denně prošli.

@Big boss píše:
Mě se hrozně líbí jak všichni nadávají na muslimy, ale jezdit tam na dovču nevadí, hlavně že je to levný. Levný to je i v Libyi a je to hned vedle.
Jinak já jezdím normál po Evropě i severní a střední Africe dost často, třeba v Turecku jsem byla když to tam bouchlo. Nebezpečný je to všude stejně, ve Španělsku taky každou chvíli řádí, i v Irsku, akorát se to nikde v médiích tak moc neřeší.

no tak ale do Libye se člověk s cestovkou nedostane :lol: já na ně v podstatě nadávala taky, nechtěla jsem je v Evropě, ale po tý dovolený jsem ten názor trošku přehodnotila..nebo minimálně hodně zmírnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.17 11:23

My byli na dovolené v Tunisu v r. 2014 a 2015,můžu říct, že jsme se tam cítili bezpecne, na každém rohu hlidkovali policisté, hotel mel také navíc svou vlastní ochranku, která byla jak na pláži, tak i přímo v hotelu. Navíc po pláži také každou chvilku projeli policisté, samozřejmě někoho to naopak může znepokojovat, ale já bych se víc bála vylézt v noci ven tady v Čechách :lol: Letos se do Tunisu plánujeme vrátit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.17 14:16

Mohla bych se ještě zeptat na pár věcí? S jakou letíte společností holky? Případně máte zkušenost s Tunisair? Doslechla jsem se že nabízejí kvalitnější služby než české aerolinky?
Co se týče penež s sebou, je lepší si na recepci vyměnit jejich dináry nebo se „chytáme“ i s eury nebo dolary?
A prozatím poslední dotaz :) (v posledních týdnech nejčastější dotaz našich dětí :lol: ) Jsou na plážích v tusinu mušličky? ;) Děkuji za postřehy a hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
28.2.17 19:45

My letíme s BlueStyle, a bereme karty a dolary…eura tam asi nefrčí :-D :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí