Dovolená Tunisko - zkušenosti

• Fotoalbum (15)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
23.2.13 18:43

Dobrá den, letos bychom chtěli jet na naší první dovolenou do Tunisu. Chtěla bych se Vás zeptat, zda víte jak je to s penězmi..četla jsemneco ze se musi menit na dolary a pak na libry…je to pravda? Lze tamplatit eury, nebo toto je jedine řešení. Je za potřebí pas? Máte nějaké zkušenosti se Student agenci? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
23.2.13 18:47
@Epll píše:
Dobrá den, letos bychom chtěli jet na naší první dovolenou do Tunisu. Chtěla bych se Vás zeptat, zda víte jak je to s penězmi..četla jsemneco ze se musi menit na dolary a pak na libry…je to pravda? Lze tamplatit eury, nebo toto je jedine řešení. Je za potřebí pas? Máte nějaké zkušenosti se Student agenci? Děkuji

Za libry si toho v Tunisku moc nekoupíš ;) Do TN si vezmi eura a ty pak vyměníš za dináry. Platit se dá i eurama, ale ne všude. Pas je samozřejmě potřeba. Jezdila jsem na vlastní pěst nebo s Eximem, takže se studentem zkušenost nemám

• Citovat
  • Upravit
Marow
16.5.13 23:17

Ahoj Maryllinko,

dovolená v Tunisku je určitě dobrá volba, zvláště, pokud chcete zažít trochu orientu.

Pokud si kupuješ zájezd s cestovní kanceláří, tak nemusíš mít vůbec strach, že by jste zůstali na letišti. Na letišti Vás bude čekat delegát, který si vás zaeviduje a vyšle vás na parkoviště k autobusu, který bude mít číslo, které vám řekne právě ten delegát.

Autobus vás doveze až před dveře hotelu, kde se vás ujmou hoteloví personál. V autobuse vás bude delegát informovat o všem, co je nutné, tj. jak to v dané zemi chodí, kde si můžete vyměnit peníze, kde kupovat jídlo či pití a kde naopak ne, taky vás informuje o zvycích a některých základních pravidel, které je dobré dodržovat.

Co se týče jazyka, tak není problém se dorozumět téměř všude. Většina arabů mluví plyně anglicky, někteří německy a francouzky samozřejmě. V hotelích dokonce umí mluvit i česky a rusky.

Peníze nedoporučuji vyměnit všechny. Nejlépe je cestovat s eury či dolary, které vám smění v hotelové recepci bez poplatku. Kurz je v celé zemi stejný.

Je lepší vyměnit třeba 20 euro, a až utratíte, tak zase vyměnit další bankovku. Určitě ne najednou, protože když peníze neutratíte, musíte je vyměnit, a to už je za poplatek.

Pokud mohu doporučit, tak dobrý hotel je v Nabeulu, je to keramické město, kousek od Hammametu, krásné pláže, v hotelu perfektní zábava animačního týmu, celý den nějaká aktivita, člověk se tam opravdu nenudí. Personál velice příjemný, hotel čistý, jídlo výborné, bazén, na pláž je to pár kroků, každý den večer nějaký program pro děti a poté pro dospělé.

Pokud by měl někdo zájem, napište, ráda vás uvítám na stránkách hotelu Riadh Club na facebooku, kde jsou průběžně přidávány fotografie a informace.

• Citovat
  • Upravit
Lidkam@seznam.cz
27.5.13 11:00

Hammamet 31.5-7.6.

Zdravím vás všechny. Snad nebude vadit, když sem taky něco vložím. Letíme ted v pátek do Hammametu hotel Omar Khayam a chtěla bych se zeptat, zda tu už někdo byl, jaký to tam je, ale hlavně, jestli bude na konci května už v Tunisu hezky a budeme se moct opalovat :D, moc děkuji všem za odpoved.

• Citovat
  • Upravit
31.5.13 15:36

My letíme do Tunisu 3.6…manžel pořád plaší, že tam bude zima, tak jsem zvědavá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bambo007
4.6.13 15:14

kaťule

Zdravím, jedu na dovolenou do Tunisu. Slyšela jsem, že pokud chci lepší pokoj, je třeba dát do pasu na recepci nějaké dolary, máte s tím někdo zkušenost? Díky předem za odpověď

• Citovat
  • Upravit
20
8.6.13 21:54

Sisi

Tak jsme se vrátili z Tunisu a pohoda. Byli jsme jen ve 3hvězdě a bylo to super. Hotel Dar Khayam v Hammametu. Pokoje byly hezký, čistý, moře hezký, čistý a 2 dny super obrovský vlny. Jídlo na 3hvězdu taky pohoda, vždy se dalo vybrat, ale vzhledem k tomu, že češi jsou rozmazlení a rozežraní, chápu, že si spousta lidí bude stěžovat. bazény pěkný, čistý, topogány, animátoři pořád bavili, večer pro děti diskotéky, zábava, prostě pohodová dovolená.
Jen moře bylo ještě dost studené, dva dny zataženo, jednou nám sprchlo. Je pravdou, že od teď tam prý má být už líp, začne sezona, tak to tam bude i více rušné :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ortovka
9.6.13 19:44

Doktor v Tun isku

Holky a co doktor? nezažila jste některá? Malej je po angíně a v úterý máme letět, tak se bojím, že kdyby se mu to vrátilo..

• Citovat
  • Upravit
20
9.6.13 19:52

Doktora nikdy více. V prvním hotelu přijel až na pokoj a nechal si to řádně zaplatit, syn měl z bazénu zánět středního ucha. Tunisani, ikdyž máš pojištění, tak si to hradíš na místě a pak v Čr přez to pojištění, si to necháš proplatit. V hotelu, kde jsme byli naposled ani doktor nebyl, musela sis vzít taxi, jet na kliniku a tam si vše zaplatit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
9.6.13 20:45
@ortovka píše:
Holky a co doktor? nezažila jste některá? Malej je po angíně a v úterý máme letět, tak se bojím, že kdyby se mu to vrátilo..

Ahojky,
já mám opačnou zkušenost než Lili. U doktora jsem tam byla bohužel docela často.
Asi dvakrát ve státní a několikrát v soukromé. V té soukromé jsem i přenocovala. :? A bylo to docela ok. Hlavně ta soukromá byla dobrá.
Státní ok, ale jak píše Lili ambulantní musíš to zaplatit(ale jsem platila i v EG, a v Evropě) a pojišťovna to pak proplatí. Já jsem v té soukromé platila asi 50 dinárů(??)nebo tak nějak.+ něco v lékárně a pak 1 dinár za píchnutí injekce v lékárně. Pojišťovna mi to pak proplatila.Ve státní jsem platila míň, částky si nepamatuju.Ale když jsem v té soukromé ležela neplatila jsem nic. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
ortovka
9.6.13 21:24
A myslíte, že odborně v pořádku? Jako jestli poznají angínu atd:-) a kdo Vám překládal? Něco zvládnu, ale přece jenom něco odbornějšího bych už asi nedala… :)
@lucineeccka píše:
Ahojky,
já mám opačnou zkušenost než Lili. U doktora jsem tam byla bohužel docela často.
Asi dvakrát ve státní a několikrát v soukromé. V té soukromé jsem i přenocovala. :? A bylo to docela ok. Hlavně ta soukromá byla dobrá.
Státní ok, ale jak píše Lili ambulantní musíš to zaplatit(ale jsem platila i v EG, a v Evropě) a pojišťovna to pak proplatí. Já jsem v té soukromé platila asi 50 dinárů(??)nebo tak nějak.+ něco v lékárně a pak 1 dinár za píchnutí injekce v lékárně. Pojišťovna mi to pak proplatila.Ve státní jsem platila míň, částky si nepamatuju.Ale když jsem v té soukromé ležela neplatila jsem nic. :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
20
9.6.13 21:26

Měl by s Tebou jet delegát, když neumíš jazyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ortovka
9.6.13 21:29

Děkuju moc, snad ho nebudeme potřebovat…

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
9.6.13 21:38
@ortovka píše:
A myslíte, že odborně v pořádku? Jako jestli poznají angínu atd:-) a kdo Vám překládal? Něco zvládnu, ale přece jenom něco odbornějšího bych už asi nedala… :)

Poznali zánět močáku. Několikrát. Takže ok. A v ta noc v té soukromé byla ok. Krásná nemocnice. V turistických městech doktoři většinou uměj AJ a když jsem byla mimo turistkou zonu, tak jsem mluvila FRJ.Ale delegát ti pomůže.

• Citovat
  • Upravit
5606
9.6.13 22:00

Ahojky my byli na Djerbě v Zarzisu a moře boží. Hotel byl 3* jídlo jsme měli polopenzi a už raději néééé. Pokoje byly nic moc, jídlo super a tím, že jsme byli pořád v moři tak nám vše vyhovovalo. Delegát nám vše řekl, na výlety nejsem takže ti nic neporadím. Sebou jsme měli eura a pak měnili na recepci na dináry a vše OK. Mluví se tam AJ, NJ, Rusky, Fran. Jak promluvíš německy tak se ti Tunisko bude klanět k zemi, promluvíš česky tak budeš na vše čekat i na obsluhu v restauraci. Už jsem byla naprůděna a tak jsem na něho zařvala německy calen bitte a hned přišmaroval a same ťu ťu muťu, zaplatili jsme a šli :mrgreen:.Slyšela jsem i četla, že jak přijedou němci tak dostávají ty lepší pokoje a nás ČR dávají dolů a nebo nad kuchyň abychom čuchali smrady no tak nevím :nevim:
Létos jedeme znovu a snad bude vše OK. http://www.eximtours.cz/…ehdi/593555/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí