Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud by se ti něco stalo a potřebovala by si doktora tak zavoláš delegáta a ten je povinný tě k lékaři zavézt.
Dnes ráno jsme přiletěli z Tuniska a naprostá spokojenost…měli jsme tedy all inclisive hotel 4hvězdy…jídlo sice moc neochucené, jiné než naše ale saláty měli luxusní a zákusky ještě lepší, pití po celý den, dětská jídla byla trochu slabší ale dalo se vybrat…a co mě nejvíc nadchnulo tak byl animační program…po celý den - vodní polo, břišní tance, zumba, posilování, programy pro děti, diskotéky a večerní zábavy-to byla vážně fantazie. Pokoj byl slušný, každý den přišly uklízečky uklidit a vyměnit ručníky, žádný problém jsme neměli. Ani s průjmem ani s ničím jiným. A vedro tam nebylo, nebo bylo ale stále foukalo…u nás je teď větší vedro ![]()
Ahoj všem. Taky chceme letos s manželkou do Tuniska. Známe jen Chorvatsko. Měl bych pár dotazů. O penězích a výměně je toho tady dost, ale-chceme All… a tak bych se chtěl zeptat kolik si tak kdo bere sebou peněz. Nejsme nějak rozhazovační. Chceme klidnou dovču aby jsme si pořádně odpočinuli( koupání, procházky, hajání…milování
).Samnozřejmě zajít na trhy a kouknout se. Hodně smlouvaní a i přesto je tam údajně nakoupí lacino. Prý se tam dá koupit i lacino oblečení. Někteří tam údajně jedou jen s igelitkou a tam si koupí všechno na sebe. Prý směšně levné. Je lepší si vést euro a nebo dolary.
A jak je to tam tedy s mořem. Čisté? Co mořské potvůrky. Je dobré vzít si sebou boty do vody?
A co zdravotní problémy z místní stravy a vody.Je lepší si sebou vzít nějaké léky nebo i třeba slivovičku na ranní preventivní kůru
.
Díky za info a rady.
Ahojky my si bereme asi 5000,–.Po obchodech bych nechodila a už vůbec nekupovala jejich zboží abych si domu dovezla breberky
Manža tam jednou koupil lehátko a bylo propálené cigaretou
.V Tunisku není jak v Chorvatsku kde chodíš všude jako v ČR. V Tunisku je špína, ale komlexy jsou čisté. Moře jsme měli čisté. Boty do vody nééééé tam je písek
.Když jsme si chtěli nakoupit nějaké cetky domů tak na odletu zpět bylo na letišti plno obchodu a dalo se i smlouvat. Nesmíš ukázat v peněžence peníze
Léky si preventívně bereme. Peníze bereme eura a v hotelu měníme na Dinary. Nesmějí se vyvážet ze země takže měnit jen podle potřeby ![]()
My měli peníze eura a pak jsme si měnili podle toho jak jsme potřebovali. Léky jsme měli ale žáné jsme nevyužili. Trhy byli v tom komplexu jeden den, oblečení, šperky a tak, koupila jsem jen šperk a krásnýho velblouda pro malýho, vyšlo to levněji než u nás ale musíš smlouvat, pravidlo je dostat se tak na půlku ceny.Ven z komplexu jsme moc nechodili, jen krmit velbloudy šlupkama od melounů, byli to chudáci…
Ahoj.
Chtěla bych obnovit tuto diskuzi.
Chceme vyrazit na dovolenou do Tuniska začátkem září s 2,5letou dcerkou.
Přemýšlím nad letovisky Hammamet, Nabeul, Tabarka. Máte s nimi zkušenost? Jaké byste doporučily?
Taky by mě zajímalo Tunisko, především jestli je vhodné pro takhle malé děti z důvodu hygieny…je Tunisko na vyšší úrovni než třeba Egypt nebo je to stejné? Já spíš přemýšlím nad Tureckem nebo Řeckem…
Já byla 2krát poprvé byli malému 2 roky. Tam kde píšes ale ne.
Byli jsme v Mahdii a krásný. Moře super pláže veliké a bez problémů všechno.
Pak jsme byli v Monastiru a to už nebylo tak hezký.
@maraida Ahoj. my byly loni asi napůl cesty mezi Nabeulem a Hammametem a naprostá spokojenost. Letěli jsme posledního srpna. Letos plánujeme zase Tunisko a nejspíš i v těchto místech. Moře bylo vcelku čisté akorát my letos budeme hlídat termín kdy pojedeme abychom jeli mezi novem a úplňkem (nebo naopak) protože loni jsme byli při úplňku tuším a chytli jsme hodně silnej příliv
malej (tehdy 3,5)do moře vůbec nechtěl ![]()
@Petra Z píše:
Já byla 2krát poprvé byli malému 2 roky. Tam kde píšes ale ne.
Byli jsme v Mahdii a krásný. Moře super pláže veliké a bez problémů všechno.
Pak jsme byli v Monastiru a to už nebylo tak hezký.
Jo to sem slyšela že v Monastiru bylo špinavý moře. Letěli jsme právě z Monastiru domů a paní na letišti vyprávěla… To jinak taky byl opruz ono totiž z Monastiru do Hammametu nebo Nabeulu trvá cesta busem přes 2 hodiny a to bylo na palici ![]()
@8-P no moře i celkem šlo
Ale proste celkové ---no taky jsme byli v době ramadanu, to taky hrálo roli
Nikomu se přes den moc nechtělo makat
Tunisko s dětmi jedině v 5*. Hamammet jsem zkusila a nic moc. Moře bylo docela pěkné, ale město dle mého špinavé. Pokud plánujete občas někam vyrazit a nedřepět jen v hotelovém komplexu, tak nedoporučuji. Já ale teda obecně tyto destinace moc nemusím a řídím se heslem zlatá civilizované Evropa. ![]()
@allyssia píše:
Taky by mě zajímalo Tunisko, především jestli je vhodné pro takhle malé děti z důvodu hygieny…je Tunisko na vyšší úrovni než třeba Egypt nebo je to stejné? Já spíš přemýšlím nad Tureckem nebo Řeckem…
upřesnění, nemyslela jsem hygienu jako takovou ale spíš střevní problémy… ![]()