Tupozrakost, dětské brýle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23864
31.8.13 21:29

Ahoj,
tak syn nosí už 2 měsíce okluzor a dost se mu to zlepšilo. Teď jsme byli na kontrole a doktor nám řekl, že je to zlepšení vidět a hlavně už nemluvil o tom, že by malej musel do léčebny. Tak se mi ulevilo. Má dál pokračovat s okluzorem a ke konci roku začne nosit brejličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
1.9.13 10:12

@anoli30 je tak vidis to jsou super zpravy :palec: :palec: moc vam to preju :hug: to zvladnete :palec:
Ja nekde malymu zalozila okluzor a nemuzu ho najit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
27.1.15 10:37

Milé maminky, Měmu synovi diagnostikovali tupozrakost v 4,5 roce Jedno oko 4,5 (bez tupozrakosti) a druhé 6,25 a tupozraké. Po nasazení brejliček, po třech měsících kontrola - vůbec žádná změna. Bylo nám doporučeno chodit do nemocnice na cvičení, což jsem hned přijmula ALE byl nám také doporučen pobit ve Dvoře králové n. l. v léčebně. Můžu se zeptat zda tam někdo v nejbližší době dítko měl, jak to tam chodí a hlavně maminky jak jste to zvládli 6 týdnů bez sebe? Jak to zvládli vaše děti..?PS: Zapoměla jsem že ještě na 4h denně (vždy po 1h) máme lepit brejličku na lepší traně okluzorem ale kluk mi kouká pod nebo nad brýlema a prostě brečí že nic nevidí. Vadilo by kdybych mu to lípla přímo na očočko? Jiné řešení mě nenapadá :think: Děkuji moc za odpovědi a omlouvám se za případné chyby. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
27.1.15 11:38

Maminky má chlapečka 3 roky a jeho bratr má okluzozmusí lepit očičko na 4 hodiny denně a to pravé. jeho bráška má panickou hrůzu z lékařů a tak mu nejde změřit. To jeho bráška má brýle od 3 let. Ten spolupracuje pěkně. Problém je že nechce nosit okluzor. Schválně hýbe čočkou na bělmu. Do prava, do leva a nahoru a dolu přitom se tomu směje. Máte to také u dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
27.1.15 12:11

Můj syn má také tupozrakost, nosíme látkový okluzor - nejde obhlídnout bokem. Sám si vybral motiv a nosí ho ve školce, doma potom už nemusí. Ve čtvrtek jdeme na kontrolu, tak uvidím, jestli se to zlepšilo. Mmch, nevím, jak to chodí v léčebně, ale já bych svoje dítě nikde 6 týdnů samotné tedy nenechala. Existují i ortooptické poradny, kam na cvičení s dítětem intenzivně docházíš, ale je doma.

Edit - lepící okluzor máme taky a lepíme přímo přes očičko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
27.1.15 12:21

@Michaela99 Míšo, moje děti jezdily do ozdravovny pravidelně(s jinou dg a jinam), ale princip je, myslím, stejný.. S dítětem do 6 let by Ti měli umožnit tam být, já jsem se svými vždycky jela(a to bylo jen na 3 týdny). Takhle malé dítě a na tak dlouho bych nepustila ani náhodou, v těch ozdravovnách je prostě personál různý a hlavně jsou tam samotné většinou děti ze sociálně slabých rodin, je tam proto i šikana, o které se samozřejmě sestry vůbec nedozví atd.. :poblion: :pocitac: Já jsem jezdila jako malá na 2 měsíce, poprvé jako předškolní 5 letá a naposled ve 3. třídě a můžu Ti říct, že mě to poznamenalo až do dospělosti :zed:
A jinak jako psycholožka, která občas s dětmi pracuje, bych Ti to nedoporučila tuplem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
27.1.15 17:24

@Michaela99 s tou léčebnou sice neporadím, ale okluzory se většinou lepí přímo na kůži a ne na brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
27.1.15 19:21

Samotné dítě bych nepustila ani náhodou. My máme látkový syn nesnesl to lepení byl nepříčetný. máme takový co zakryje i bok.

Ještě se omlouvám že se vtírnu s dotazem. Stalo se vám že dítko vám řeklo že ho to tupozraký oko bolí? Syn si poslední dobou občas stěžuje že ho bolí ale nedokáže nám vysvětlit co přesně se mu v tom očičku děje. Nevím jak může oko bolet? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
28.1.15 10:17

@petra79 Peťánek si taky občas to očičko mne a říká že ho bolí ale dle mě je to z toho jak ho namáhá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
28.1.15 10:46

@Michaela99 podle mě taky.je to tím že zaostřuje. Přemýšlím jestli nezajít k očnímu dříve jestli to není něco vážnějšího :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
28.1.15 10:50

@petra79 Samozřejmě to můžete zkusit.. za to nic nedáte.. ale myslím že je to tím,,trénováním,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.1.15 11:05

Malému také zjistili tupozrakost, do školky přijeli s takovou kamerkou a tím mu to změřili. Už jsme byli u oční, zatím jen ukazoval éčka atd a moje otázka. Teď máme jít na změření dioptrií. Zaráží mě, že nám dala atropin a od soboty mu máme do každého očka kapat 3×denne.Na vyšetření jde až v úterý a účinek to bude mít ještě další 4 dny.Bude mu měřit dioptrie.Taky jste to tak měli? Nevím, proč nestačí rozkapat jen hodinu před. Je mi ho líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
28.1.15 11:34

@Pešulka my jsme to tak neměli. V jiných diskuzích jsem to ale četla, že to tak měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
28.1.15 12:16

@Pešulka Nám rozkapali v nemocnici pak jsme asi 30min čekali a šli jsme na vyšetření.. navíc dítko s rozkapanýma očima hůře vidí.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
29.1.15 12:16

Maminy, máme ty tělové obyčejné lepící okluzory a vůbec nedrží. Kluk to má věčně odlepené. Nemáte typ na nějaké lepší? nebo nějakou vychytávku? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí