Turecko a očkování

Anonymní
4.7.23 09:10

Turecko a očkování

Ahojky. Chtela bych slyset Vas nazor. Uvazujeme ( Zatim opravdu pouze uvazujeme) nad moznosti, letet ke konci srpna do Turecka. Letely by jste s pulrocnim ditetem ktere ma jen jednu davku Hexy? My jsme totiz byly na ockovani ted, dalsi vychazi az na zari, kdy uz dovolenou nema partner ani babicky. Nebojim se, ze v pripade odletu dite nezvladneme, navic poleti i babicky atd. proste o to nejde. Akorat jsem myslela ze kdyz ma dite jednu davku, uz to normalne funguje, ted mi znama rikala ze to funguje az kdyz je i druha. Obvodni rekla to stejne, ale zase rodiny znamy, taky lekar rika ze zrovna do Turecka by nevidel problem s jednou davkou. Jsem z toho teda celkem jelen, jak to teda je? Hrozi diteti neco pri vycestovani kdyz ma jednu davku? V zadnem pripade bych totiz ani neuvazovala o tom zda poletime. A nebo zrovna do Turecka, kdyz to bude nejaka 5* kde opravdu hygiena atd funguje je to teda ok? Ja jsem spis pro moznost neletet teda ted. Dekuji za nazory a prosim kdyztak slusne. Pisu anonym, protoze uz jsem parkrat psala pod svym profilem a i kdyz mi prijde ze to byly vcelku normalni dotazy, naslo se hodne hnusnych rypalku a ja jsem si pak prisla jako blbka a bylo mi to i lito. Myslim ze vse se da napsat slusne. Takze se omlouvam ale dneska anonym. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35676
4.7.23 09:16

Co má Hexa společnýho s hygienou v hotelu? To spíš je pravděpodobnost, že chytí něco v letadle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
4.7.23 09:24

Já bych asi vůbec nikam s půlročním dítětem neletěla. Ale na druhou stranu tak malé dítě tam asi nebude nic jíst, olizovat, válet se po pláži a lézt do bazénu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
4.7.23 09:38
@Anonymní píše:
Ahojky. Chtela bych slyset Vas nazor. Uvazujeme ( Zatim opravdu pouze uvazujeme) nad moznosti, letet ke konci srpna do Turecka. Letely by jste s pulrocnim ditetem ktere ma jen jednu davku Hexy? My jsme totiz byly na ockovani ted, dalsi vychazi az na zari, kdy uz dovolenou nema partner ani babicky. Nebojim se, ze v pripade odletu dite nezvladneme, navic poleti i babicky atd. proste o to nejde. Akorat jsem myslela ze kdyz ma dite jednu davku, uz to normalne funguje, ted mi znama rikala ze to funguje az kdyz je i druha. Obvodni rekla to stejne, ale zase rodiny znamy, taky lekar rika ze zrovna do Turecka by nevidel problem s jednou davkou. Jsem z toho teda celkem jelen, jak to teda je? Hrozi diteti neco pri vycestovani kdyz ma jednu davku? V zadnem pripade bych totiz ani neuvazovala o tom zda poletime. A nebo zrovna do Turecka, kdyz to bude nejaka 5* kde opravdu hygiena atd funguje je to teda ok? Ja jsem spis pro moznost neletet teda ted. Dekuji za nazory a prosim kdyztak slusne. Pisu anonym, protoze uz jsem parkrat psala pod svym profilem a i kdyz mi prijde ze to byly vcelku normalni dotazy, naslo se hodne hnusnych rypalku a ja jsem si pak prisla jako blbka a bylo mi to i lito. Myslim ze vse se da napsat slusne. Takze se omlouvam ale dneska anonym. :hug:

já bych to neřešila a letěla, letíte do 5hvězdy hotelu, nebudete se nikde válet ve špíně, za mě pobyt v Turecku v tomto případě je stejně rizikový nebo nerizikový jako byste pobývali v ČR, užijte si dovolenou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
4.7.23 10:00

Turecko ma take vyssi vyskyt zloutenky typu A nez u nas.
Lepsi se zeptat v lekarske ockovaci poradne. Zadarmo bezplatne.
Odpovidaji 1-2 dny.
Odkaz Ocko poradna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
4.7.23 10:00

S půlročním děckem bych nikam neletěl. Užil bych si dovolenou tady, mj. i kvůli dostupné lékařské péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
4.7.23 10:38

V pětihvězdě v Turecku? Vůbec bych neřešila a frčela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
4.7.23 10:40

Já teda nevidím rozdíl zda by jste letěli do Turecka nebo kamkoliv jinam. Pokud nebude cestovat na vlastní pěst a bydlet astravovat se kdoví kde. Dle mě tam jde o cestu letadlem a klimatizaci na místě (vysoké teploty) V Turecku jsem byla několikrát i v 3* hotelu a bez problémů. Čisto a jídlo chutné. Mají dobře vybavené lékárny a úroveň zdravotní péče pro turisty je taky na vysoké úrovni. Toho bych se nebála. Jen nevím zda bych letěla s tak malým dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
4.7.23 12:10

My z tohoto duvodu odlozili dovolenou o rok, do te doby jsme cestovali po CR. Od roka a ctvrt ma kompletne dokoncene povinne ockovani a rozockovane vsechno nepovinne, takze uz vyjizdime i za hranice. Osobne mi to nestalo za pripadne problemy a za ten rok nam vubec nic neuteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
4.7.23 16:21

Když vyberete dobrý hotel, tak by to mělo být OK. Lékařský servis tam je úplně v pohodě, mám tam zkušenost z pohotovosti a vše velmi profesionální. S tím očkováním bych se ale poradila ještě v očkovacím centru. Ty vakcíny v hexe jsou dost důležité. My jsme teda s dětmi létali od 9 měsíců a to už měla dcera v sobě 3 dávky hexy. Schválně jsem vytáhla její očkovací průkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.7.23 00:32

V hexe je tetanus, zaskrt, cerny kasel, hemophilus B, obrna a zloutenka B.

Ktere presne z tech nemoci se bojis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek