Turistico 2012

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Danielllaa
10.8.12 00:26

Tak a teď jsem ještě našla: http://www.spotrebitele.info/…ekcdf1.shtml?…

takže stačí se zeptat strýčka Google a je to jasné: https://www.google.cz/search?…

• Citovat
  • Upravit
123465
10.8.12 08:50

Chce to procházku pamnětí. Změnu bys´dliště jste museli někde hlásit.. tak si jen projít KDE.. jinde k úniku přijít nemohlo. Taky zapátrat jestli někdo ze známých nedělá dealera…na cokoliv…

• Citovat
  • Upravit
261
10.8.12 11:00

Přítel kupón od Turistica objednal, došel na dobírku za 390,–Kč. Platnost je do 2.12. a je na 1 až 3 noci. Zatím jsme nic nevybírali a po přečtení této diskuse ani nevím, jestli vybereme. Někdo má zkušenost dobrou ale většina varuje.
Jako plánovali jsme pouze tuzemsko, takže pokud by o nás na určitém hotelu nevěděli, holt se můžem otočit a jet domů.
Na katalog na netu jsem se dívala, i jídlo tam je za relativně normální cenu, jen mám obavu, aby to byl ten hotel z katalogu a ne nějaká špinavá špeluňka.
Protože ta cena za ubytování je fakt malá, my třeba do Beskyd jezdíme pravidelně do Grůňu do Mostů u Jablunkova, kde stojí noc 550,– se snídaní. Takže kvůli té ceně za nocleh mám strach aby se nedoplácelo a nebo to byla nějaká chajda. Jinak totiž nechápu, jak se jim to vyplatí (když nepočítám prachy na dobírku), že někdo využije třeba jen 2 noci, a na jídle zaplatí třeba jen 1200,–za 2 osoby. Jasně, nesmí jet třeba z Ostravy na Šumavu, kde se prodraží cesta.
Takže vážně raději nevyužívat a kupón zahodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nachytaná
26.8.12 11:27

Eurorest

Taky jsem se nechala nachytat, zaplatíte 399 Kč a pak musíte zaplatit povinně ještě na každý den stravování, což je tedy celkem přehnaná cena, tak ve finále to vychází pěkně draho. Navíc některé hotely už třeba neexistují nebo se tam prostě nedovoláte. Kdo jste to nekoupil, nekupujte.

• Citovat
  • Upravit
jervy
27.8.12 16:26

turistico 2012

Tak já tedy nevím!? hlasoval jsem v tzv. anketě VŠEOBECNÉ REFERENDUM
MĚST A REGIONŮ na webu http://cz.turistico2012.org/ (odkaz do mého e-mailu přišel od organizátora referenda, a odkud vzal můj e-mail nezkoumám - asi se vyznaj!!!) a po zaplacení 279kč z účtu jsem byl zvědavý co bude dál. Za pár dní mi přišel dopis „s šekem na 3 noci zdarma“.Vybral jsem jsi tento penzion :
http://www.eurorest-hotels.com/index.php?…
po telefonické domluvě s p. Tučkem (kontakt objednávek) jsem zjistil toto:
1/šek Eurorest funguje - 3.noci zdarma - podmínka je stravování 400kč/za osobu (snídaně + teplá večeře)
2/ceník ubytování - 2.osoby 800,–/noc/pokoj
zde už vidíme, že to máme šul-nul (samozřejmě pro dvě osoby)

takže „slogan“ na webu Turistico 2012 : Garantované odměny
na každého účastníka referenda čekají atraktivní dárky. I Vy získáte GARANTOVANOU ODMĚNU! :jazyk:,v tomto případě „ODMĚNA“ -279kč pro mě :oops: a +279kč pro „neznámeho pachatele“ :potlesk:

ps: odkaz na Pravidla referenda Turistico
Odst. 3. Zásady udělování hlavních cen a garantovaných odměn

5. Garantovanou odměnou v první edici referenda je nárok na odběr Cestovního kuponu Turistico podle zásad uvedených v těchto pravidlech. Kupon opravňuje k noclehům zdarma v hotelu či penzionu.

• jen dodám, že zapoměli za slovo zdarma dodat s podmínkou - zdarma není NIC

Odst. 4. Doručení a poplatky za Cestovní kupon na noclehy zdarma

4. Výše poplatku za doručení Cestovního kuponu na ubytování zdarma závisí na formě úhrady poplatku. Poplatek v sobě zahrnuje celkové náklady na doručení a je jedinou a poslední částkou pokrývající vydání a doručení Cestovního kuponu, která je hrazena účastníkem referenda. Účastník referenda si sám volí formu platby, která mu nejlépe vyhovuje.

• a tady vidíme ty náklady za doručení dopisu (v mém případě 279kč) - bravoooooooo!

5. Organizátor projektu si vyhrazuje právo na změny výšky poplatku v budoucnosti.

• to už je vrchol drzosti!!! :cert:

Odst. 5. Reklamace, rezignace na odběr odměny a jiná práva účastníků referenda

5. Účastník, který vyplnil adresový formulář na internetových stránkách referenda, může ve lhůtě deseti dnů od data obdržení odměny na tuto rezignovat zasláním písemného prohlášení na korespondenční adresu organizátora referenda. Pro dodržení desetidenní lhůty postačí odeslání prohlášení před jejím uplynutím.
6. V případě rezignace na odměnu po jejím odebrání účastníkem referenda nebo po odeslání odměny účastníku referenda organizátorem referenda je účastník referenda povinen odeslat na vlastní náklady zásilku obsahující odměnu na korespondenční adresu organizátora referenda a to ve lhůtě čtrnácti dní od data odběru zásilky s odměnou. Náklady na odeslání odměny nebudou vráceny.
7. Pokud účastník referenda, který rezignoval na odměnu, podle zásad stanovených tímto odstavcem uhradil část nebo celý poplatek za přípravu zásilky s odměnou, budou mu peněžní prostředky vráceny ihned poté, co organizátor referenda obdrží zásilku obsahující odměnu zaslanou organizátorem referenda. Výběr formy platby, jakou peněžní prostředky budou účastníku referenda vráceny, záleží výhradně na organizátoru referenda.

• a tady to vypadá na další náklady.
  • poslední věta „Výběr formy platby, jakou peněžní prostředky budou účastníku referenda vráceny, záleží výhradně na organizátoru referenda“,tak to už snad nebudu ani komentovat

jak „JIM“ to nějak znepříjemnit?
tak to už tady na foru zaznělo

• Citovat
  • Upravit
Timeisnow1
4.9.12 11:51

PODVOD

Podvodné e-maily – Kancelář Všeobecného referenda měst a regionů Turistico
Vydal admin v e-mailové, tags: CompoSYS Group, e-mailový podvod, Marek Smolík, podvod, tipmedia.cz, TLG Travel Group LLC, Turistico
Anonymní společnost TLG Travel Group LLC (se sídlem 19801 Wilmington, DE, 108 West 13th Street, USA) začala z české domény tipmedia.cz (držitel domény Marek Smolík) hromadně rozesílat další podvodný e-mail, který již je díky češtině o dost nebezpečnější, než klasické anglické spamy, nebo trapné překlady zahraničních spamerů, zacílené na Českou republiku. Uživatelé freemailu Gmail mají štěstí, protože tento šikovný produkt Google již automaticky podobné podvodné e-maily zahazuje do složky SPAM, cílová skupina spamerů však bohužel používá především e-mail od Seznamu, což podvodníci dobře vědí.

Text podvodného e-mailu:

Získáváte oprávnění č. 4335

G R A T U L U J E M E!
Tento e-mail je oprávněním k hlasování v Mezinárodním konkurzu Turistico. Pouze vybrané osoby mohou podpořit turistickou reprezentaci naší země! Právě Vy jste mezi nimi.

Užijte si skvělou zábavu a získejte cenné odměny (garantováno!)
V referendu Turistico soupeří o hlasy uživatelů internetu nejznámější turistické atrakce v Evropě. Do soutěže o prestižní tituly bylo přihlášeno více než 100 kandidátů. Vy teď můžete ovlivnit to, kdo vyhraje! Pro seznámení s kompletním seznamem kandidátů klikněte zde.

Garantovaná odměna za Váš hlas
Zajímá Vás, kde vzít hotovost na prázdninové výdaje? Nebo si přejete strávit víkend v hotelu? Právě takovéto odměny čekají na účastníky referenda Turistico! Garantovaná odměna je naším poděkováním za Váš hlas.
V každé zemi oprávnění k hlasování dostalo pouze 50.000 osob. Zpráva, kterou právě čtete, byla odeslána dvakrát větší skupině lidí. Právo udělení hlasu mohou využít ti, kteří se jako první zaregistrují na servisu Turistico. Pospěšte si a zúčastněte se soutěže. Zaregistrujte se teď.

Soutěž pokračuje
O hlavní trofeje soutěží města a pamětihodnosti z celé Evropy. Dovolíme, aby nás jiné země předběhly? Naše turistická reprezentace potřebuje Váš hlas.

S pozdravem,
Kancelář Všeobecného referenda měst a regionů Turistico

PS: Počítáme pouze s vítězstvím. Zabraňte vyřazení našich kandidátů. Klikněte zde a hlasujte.

Všeobecné referendum měst a regionů Turistico má za cíl popularizaci přírodních a historických památek v Evropě. Prostředky na odměny pocházejí z fondu Evropského Programu Individuální Turistiky. Chcete-li hlasovat, klikněte zde.

Hlavní příznaky tohoto e-mailového podvodu:
utajené odkazy skutečných webových adres (cz.turistico2012.org – zde byly skryty za zkracovačem adres shorturl. cz)
anonymní odesílatel (v tomto případě TLG Travel Group LLC, a CompoSYS Group Sp. z o. o. se sídlem ul. Powstańców Śląskich, Wrocław, Polsko)
v podpisu je nějaká neexistující “státní” organizace, která má budit dojem solidnosti
e-mail lživě slibuje “garantované” výhry a odměny (ve skutečnosti vyhrává podle pravidel na webu tohoto spamera z milionů e-mailových adres jen JEDINÝ výherece – a to zájezd do částky 5.000 €, tedy klidně i v menší hodnotě.)
vytváření dojmu exklusivity (jen vy máte možnost vyhrát)
spojování se známými institucemi (zde údajný “fond Evropského Programu Individuální Turistiky”)
lživá patička KAŽDÉHO podvodného e-mailu: “Tato zpráva byla zaslána na základě Vámi vyplněného formuláře u některého z našich partnerů.”
neexistující “kamenná” kancelář s pevnou telefonní linkou (zde jen anonymní PO BOX: Informační kancelář referenda Turistico
73961 Třinec 1; PO BOX 170; Česká rep., a e-mail: informacni. kancelar@turistico2012.org)
podvodné reference a kladná hodnocení od neexistujících lidí (zde Marta Králová – Plzeň, Jan Šedivý – Brno, Martina Kosová – Náchod, atd.)
Poznámka:
Server test4U.cz považuje za podvodné e-maily především ty, které naši redaktoři nebo čtenáři obdrží jako nevyžádané, a které splňují více různých a všeobecně uznávaných kritérií pro podvodné nabídky.
Náš názor není garantovaný a nemá povahu doporučení, konečný názor o každé nabídce si musí každý udělat sám.
Naší snahou je především pomoci méně zkušeným spotřebitelům v jejich rozhodování.

Be Sociable, Share!

inShare
1
Tento článek byl vydán Středa 20. Červen 2012 v 22.50 a byl zařazen do rubriky e-mailové Můžete navázat na odpovědi tohoto článku prostřednictvím zdroje RSS 2.0 Můžete zanechat odpověd, nebo vytvořit tzv. trackback z vaší vlastní stránky.
Odpovědi k “Podvodné e-maily – Kancelář Všeobecného referenda měst a regionů Turistico”

wasserschuss napsal:
2012/06/26 v 12.27
je to SLEVO MAT & PAT
vyberu volný termín na hotelu a přijde oznámení, že tento termín je již zadán (občas čeština, jinak EN, D, I, E, ….) a nabízí jiné volné termíny. Následujícím mailem – cca 1 minuta mi sdělí, že žádný z nabídnutých termínů není volný. Takže po cca 400 mailech hlásím, že poplatky cca 200+590 Kč jsou v prdeli.

Odpovědět

co teď napsal:
2012/07/13 v 21.17
tak a co mám dělat teď, když jsem si s radostí také objednala nějaký ten hotel za odměnu??? Budu muset něco platit???

Odpovědět

admin napsal:
2012/07/13 v 23.46
Dobrý den,
bohužel jsem si jejich registrační proces neprošel, takže netuším, zda někde v “Obchodních podmínkách“ (obvykle ukrytých jako odkaz v hromadě textu a otevíraných do nového okna prohlížeče) nějaký poplatek nemají zakomponován.
To by pak skutečně mohlo vést k tomu, že po Vás budou požadovat úhradu, a nezaplatíte-li, budou vyhrožovat právníky, exekutorem, soudy, apod., jako u “katalogových podvodů“ – viz menu nalevo.

V lepším případě “pouze“ sbírají citlivé osobní údaje (např. čísla osobních dokladů, bankovních karet, …), které pak mohou zneužívat. Může se tak stát, že si na Vaše osobní údaje vezmou a nevrátí půjčku, půjčí si a nevrátí auto, apod.

Doporučuji Vám si tedy celou registraci znovu projít, vyplňovat jen smyšlené údaje včetně jednorázového emailu, a podle toho, co napodruhé objevíte, pak dále postupovat (zablokovat si v bance platební kartu, vyměnit si občanský průkaz, atd.).

Odpovědět

jak to dopadlo? napsal:
2012/07/17 v 19.32
To asi byl pátek 13.ho. Mám dojem že ty podmínky napsány tak, i když to odmítnete, tak zaplatíte za služby. Asi musíte se obrátit na policie nebo právníka aby to posoudili jak máte postupovat. Rad bych dozvěděl jak to dopadne.

Odpovědět

• Citovat
  • Upravit
7
4.9.12 19:48

dotaz

Chtěla bych se zeptat,
byla jsem bohužel také mezi napálenými, ale nechala jsem si tu „výhru“poslat na dobírku a poté si po přečtení všech recenzí, balíček na poště nepřevzala. Je to už asi 2.měsíce a žádná další reakce nebyla.Bylo mi řečeno, že nejsem povinna, pokud balíček nechci, si jej přebírat. Je to pravda a nehrozí mi žádné další postihy?
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mimika
13.11.12 18:35

Už jsem vše vyplnil

A poslal, až přijde na dobírku nějaká obálka, mohu ji vrátit bez obav? Jaké máte zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Gerhard Horejsek
28.11.12 11:46

Že bych někam vyrazil? Radši ne!!!

Já mám takové maily co tu uvádíte na Gmailu ve spamu a nereaguju na ně.
Ale teď mě poslali toto: [Po kliknutí na odkaz se dostanete na Eurorest…]

Zdravím, Měla bych otázku, zda je Váš e-mail: SMAZÁNO stále aktivní? Píšu Vám, protože jste jedna z
posledních osob, které ještě
mohou vyrazit na dovolenou v
rámci „Podzimní propagace
individuální turistiky”. Stačí pouze

potvrdit tuto pozvánku. Předmětem Vaší pozvánky je:

10 DNŮ UBYTOVÁNÍ ZDARMA VE
VYBRANÝCH HOTELECH.
VÁŠ BALÍČEK JE URČEN DVĚMA
OSOBÁM. ====================================================================== Určitě znáte takovouto formu
propagace. Využívají ji např.
letečtí přepravci – na každý let
připadá několik výjimečné
levných letenek. „Podzimní
propagace individuální turistiky” je akcí, kterou organizuje několik set
hotelů po celé Evropě. Každý
z nich věnoval několik noclehů
zdarma. Podívejte se, jak to
funguje: http://hotemail.biz/home,B1D2F-
DUC17,13984506,CZ, CZ,18783.html Aby noclehy zdarma připadly
osobám, které opravdu milují
cestování, nemůže se akce
zúčastnit nikdo náhodný. Pokud
jste obdržel tuto zprávu, znamená
to, že Vaše emailová adresa byla zaregistrována na některém z
portálů s turistickou tématikou.
Nepromarněte šanci, která se Vám
naskytla. Přihlaste se pomocí
svého kódu a získáte 10 noclehů v
hotelu zdarma:.:: Váš login: SMAZÁNO.:: Váš KÓD: B1D2F-DUC17 Připomínáme, že datum platnosti
Vašeho KÓD-u uplyne: Dec 05 2012
11:59PM Vejít na přihlašovací stránku: http://hotemail.biz/home,B1D2F-
SMAZÁNO, CZ,18783.html ---------------------------------------------------------------------------------------
ZÍSKÁVÁTE BALÍČEK NA 3 a 7 NOCLEHŮ
ZDARMA.
NEZAPOMEŇTE – VÁŠ BALÍČEK VÁS
OPRAVŇUJE K UBYTOVÁNÍ
ZDARMA VE DVOU RŮZNÝCH HOTELECH! ---------------------------------------------------------------------------------------- A co je nejdůležitější, noclehy
zdarma můžete využít v
libovolném
termínu během následujících 6
měsíců. Víte už, kam se vydáte? Z vlastní zkušenosti vím, že
nejlepším využitím takového
balíčku
jaký máte Vy je tří denní výlet s
blízkou osobou, a zbývajících 7
noclehů zdarma si nechat na plánovanou
kratší dovolenou.
Podívejte se na seznam hotelů,
které na Vás čekají: http://hotemail.biz/home,B1D2F-
DUC17,SMAZÁNO, CZ,18783.html _______________
Anna Macková
Váš turistický konzultant
Podzimní propagace individuální
turistiky PS: V rámci právě probíhající akce
bylo připraveno 10.000 balíčků.
V tuto chvíli zůstává již pouze
necelých 15% z připraveného
množství.
Z tohoto důvodu potvrďte svoji účast nejlépe ihned. http://hotemail.biz/home,B1D2F-
DUC17,SMAZÁNO, CZ,18783.html -----------------------------
Pokud si nepřejete zasílání
podobných sdělení, informujte nás
o tom prosím pomocí formuláře na
stránce: http://hotemail.biz/
unsubscribe,1.html?
e=SMAZÁNO

Odkazy jsem upravil, smazal osobní info.

• Citovat
  • Upravit
mic1
17.12.12 11:22

pekne hotely

Ted jsem se dival na jeden hotylek v nabidce, tri hvezdicky v polich, skoro za malou vesnickou, more asi 1 km, ale za jidlo v lete platba 7 tis./osoba na 6 dni. To se opravdu vyplati :lol:

• Citovat
  • Upravit
1
1.3.13 17:08

hotely iba na Slovensku

Prosím vás, potrebujem sa dopátrať na zoznam hotelov iba na Slovensku, kde sa dajú tieto eurorest šeky využiť!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová