Tvrdnutí břicha 24+0

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2451
4.11.13 12:21

@Susanna Dekuju za podporu a rady, jak malou zabavit a sama se drzet v klidu, kazda rada dobra.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
4.11.13 12:30

@Lada84 Já byla v tom věku dítěte taky těhotná, takže jsem často vyhledávala takové klidové aktivity. Ještě se synovi moc líbily kartičky se zvířátky, ty pořád přebíral, učil se zvuky nebo chtěl, abych je pojmenovávala já.
Neboj, ona se naučí, že za tebou má přijít do postele a být opatrná, jsou to hlavičky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
4.11.13 13:33

Ahoj, jsem teprve 19 týden a trochu mi tvrdne břicho, gyn. mě řekl, že si mám koupit magnesium. mám strach není to brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
4.11.13 14:53

@Lada84 drzim ti palce, aby vsechno dobre dopadlo! Urcite to zvladnes! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
4.11.13 18:35

@Lada84 Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
4.11.13 18:39

@scentini u určitého procenta žen je to normální jev..mě začalo břicho tvrdnout po velkém stresu v 18tt(17+ něco)..pak kolem amniocentézy ve 20tt celkem často a pravidelně..důležité je, jestli se jedná „pouze“ o tvrdnutí, nebo to má odezvu i v děložním čípku..bylo by fajn, aby ti dr. udělal vaginální ultrazvuk a změřil děložní čípek..pokud bude OK, tak opravdu magnézko pomáhá..taky je dobré poslouchat tělo a hlídat, kdy se to objevuje a těchto situací se vyvarovat..já teď můžu jít max. 10 min vkuse, jinak břicho jako prkno..ale když chodím pomaloučku nebo v práci sedím, je to vcelku ok..

Příspěvek upraven 04.11.13 v 20:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.13 19:07

@Lada84 Moc držím palce. Je fajn, že máš v rodině oporu. Opatrujte se :hug:

@scentini Přesně, jak píše lentilka 248. Mě taky tvrdne břicho od 18tt. Pokud to nemá vliv na čípek je to ok. Doktor by ti ho měl v poradně přeměřit. Vzhledem k tomu, že ti doporučil jenom magnézko, tak bys ho měla mít v pořádku :palec: Pokud by se ti něco nezdálo, tak vždycky můžeš zajet na pohotovost. Např. kdybys měla to tvrdnutí v pravidelných intervalech nebo hodně bolestivé…Mě se od 24tt. čípek trochu zkrátil, takže mi doktor k megnézku nařídil více odpočívat. Sama pak zjistíš, co ti bude pomáhat. Neboj, jak to tady čtu, tak to tvrdnutí má hodně holek. Držím palečky, ať to máš v poho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
4.11.13 19:29

Holky moc Vám všem děkuju, dneska jsem byla na gyn. a čípek je v poho tak snad to bude dobrý, taky mě pomáhá si lehnout a odpočívat, jsem strašně unavená, je mi to blbý furt ležet, doma si všichni myslí, že simuluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.13 19:59

@scentini Taky jsem měla blbý pocit, že nic nemůžu dělat a že jenom válím šunky. Pak jsem skončila 2× na kapačkách v nemocnici a na nějaké pocity jsem se vykašlala. Miminko je důležitější, než mít super uklizenou domácnost. Břicho mi tvrdne při každém stoupnutí nebo chůzi, tak skoro všechno musí bohužel dělat manžel. Rodině to vysvětli a odpočívej, abys nedopadla jako já v nemocnici :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
4.11.13 20:23

@Petřislava jj, taky nic netahám, neluxuju, nevytírám..vařila jsem včera po 14 dnech a ok, ale u žehlení musím vždy po pár kouscích odpočívat..kdy máš termín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
4.11.13 20:49

Petřislava

No je to hrozný jen vytřu a musím si pak na hodku lehnout a to nejsem ještě ani v půlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.13 15:10

@lentilka248 @scentini Jo holky, je to na prd, že nic nemůžem. Ale musíme to vydržet. Mě to břicho tvrdne i v klidu a ve spánku. Někdy mě to vzbudí… :( Magnézko nepomáhá. Jsem 28+4, termín mám 24.ledna, takže ještě hóóódně času. Minulý týden mi ještě zjistili i těhotenskou cukrovku, takže pěkně dietka, píchání do prstu kvůli cukru atd. Těhotenství si fakt užívám :D Vůbec si nedovedu představit, že bych měla doma ještě malého caparta, jak píšou holky. Mějte se a držte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.11.13 19:18

Hpolky, máte to těžké, ale buďte rády, že jsou miminka ještě u vás… já jsem porodila 27tt a bylo to pak o hodně více náročné, než přežít těhotenství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.13 19:42

@3HE To víš, že jsem ráda, že mám mimi ještě u sebe. Počítám každý den a doufám, že ještě dlouho bude. To tvrdnutí mi vadí jen proto, že se bojím ať předčasně neporodím. Jinak se to dá vydržet. Jestli se můžu zeptat, jak se daří miminku, když si porodila tak brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.11.13 20:03

@Petřislava Já vím, že jsi ráda, že je mimi u tebe, já jsem ale chtěla trochu povzbudit :hug:
U mě byla příčina předčasného porodu asi infekce. měla jsem ve 12tt infekci močových cest, přeléčili to atb, ale asi málo… :nevim: chvíli na to jsem dbyla nachlazená - táhlo se mi to asi dva měsíce, celu tu dobu jsem mla urputný kašel, pak mi začalo tvrdnout břicho - několikrát denně… říkala jsem to dr., on mě zkontroloval a řekl, že vše je v pořádku. Ale u to kontroly do mě dost nešetrně sáhl apak jsem trochu krvácela a na druhý den ráno mi odešlo něco hlenového - asi zátka… ale to mne v té chvíli vůbec nenapadlo… v ten den jsem porodila 8o tak nevím… jestli jsem byla v pořádku nebo ne…ptž když jsem si na kontrole po šestinedělí četla kartu, tak tam bylo uvedeno něco o čípku…2cm nevím přesně, ale dr.mi říkal, že je to normální nález, ale z diskuzí vím, že s tímto maminky jsou více kontrolované a že třeba i leží v nemocnici… těžko říct… ale u předchozích dvou těhotenství jsem měla čípek do 38tt krásně velký a celý a tuhý… kdyby mi dr. řekl, že mám kdykoliv volat nebo pro jistotu jet do nem., kdyby se něco nějak dělo, tak jedu hned, jak mi začaly stahy, ale on mi řekl, že je vše v pořádku aže tvrdnutí břicha je normální. magnezko jsem jedla už dávno…nepomáhalo.
Večer mi bylo divně, bolelo mne břicho. Měli jsme k večeři porkový koláč a manžela to prohnalo, tak jsem si myslela, že mne to prožene taky a protio mne bolí břicho. Šla jsem si lehnout, za hodinu to bylo horší a horší a takové jiné - myslela jsem si, že mám poslíčky… a chtělo se mi na velkou… tak jsem šla na záchod a od té chvíle byly stahy co minutu 8o a to tlaačení a velkou - to už bylo nucení k porodnímu tlačení. Do hdin jsem byli v nemocnici (museli sme nejdříve zajistit hlídání (ale dnes bych to řešila jinak, dnes bych volala rychlou a děti nechala manželovi, ať jsem v nem.co nejdříve, ale já jsem nevěřila, že porodím… :zed: ) V nemocnici řekli, že jsem otevřená na deset cm a dítě nemá ozvy… leželo napříč, takže normální porod nebyl možný, taže nastalo běhání a malý byl za 15minut na světě. 1070g, 35cm, chlapeček se jmenuje Vojta. bylv nemocnici celkem 2,5měsíce. Z toho šest týdnů v inkubátoru, první tři týdny zaintubovaný, ptž mi nestihli dát kortikoidy, takže sám nedýchal, neměl dokončenou ani tu první fázi vývoje plic(ta je ukončená ve 29tt), měl pak dvakrát sepsi-infekci, užíval vždy dvoje atb, takže celkem čtvery, měl třikrát transfůzi krve, ptž tělo ještě nemělo vyzrálou krvetvorbu. nechci tady nikoho strašit - ve výsledku to nebylo zase tak hrozné, zvládl to krásně a je z něho šikovný kluk! Domů šel prlně kojený s váhou 2740g, nyní má už 9měsíců (korigovaně dle původního termínu porodu 6m) půazí se, otáčí se na bříško, má dva zuby, jí už příkrmy, je šikovnější než některé donošené děti :palec:

Takže tady máš mou story… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky