Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lada84 tak to je parada, hlavne ze ti nekdo pomaha a ty jen odpocivej a bud v klidu co nejvice ![]()
@Lada84 ahojky zakladatelko, tak jak to s tebou dopadlo? doufam ze moc dobre a ze ste v poradku a miminko je jeste u vas v brisku
urcite budu rada kdyz pisnete, jak na tom ste. mejte se hezky ![]()
Jsem ve 24. týdnu těhotenství a začalo mi tvrdnout bříško. Není to až tak časté, dnes 5×, nebolestivé, pouze nepříjemný tlak a břicho jako kámen na několik vteřin. Do této doby jsem měla naprosto bezproblémové těhotenství. Všude čtu, že tvrdnutí je normální, ale bojím se, abych něco nezanedbala. Kontrolu mám za více jak 2 týdny, tak přemýšlím, jestli mám jít raději k dr, aby mě zkontrolovala, ale zase nechci být za hysterku. Co myslíte, jakou máte zkušenost?
@kama27 Tvrdnutí je normální. Sledovat by se mělo, pokud je víc, jak 20× denně. Doktorka ti podle nálezu případně napíše magnesium. Já u druhého a třetího těhotenství cítila tvrdnutí už od nějakého 16.tt a to i 20× denně. První je v temínu, druhá přenášená. ![]()
@Aries6 děkuji za reakci. Takže myslíš, že takhle málo mě to nemusí znepokojovat a mám počkat do běžné kontroly za ty 2 týdnu?
Nj, v teto dobe to nejcasteji zacina… taky jsem tvrdla cele dny
zvlaste odpoledne a vecer po praci, pri delsim stani, hybani se, unave, namaze apod… cipek sel na 28mm a na spicku prstu otevrena od konce pateho mesice, do toho cele tehotenstvi krvaceni (ale zadne prudy samozrejme)… vybrala jsem vsecku dovolenou, „odpocivala“ cely sesty mesic, na sedmy mesic se vratila do prace a junior sel az dva dny po terminu a zdrav ![]()
kdyby se to zesililo, stavalo pravidelnym ci tak, urcite doktorce zavolej a domluv se
![]()
@kama27 Tak uvidíš, jak to budeš sama cítit. Zase radši 2× „zbytečně“ na kontrolu než něco zanedbat.
@kama27 já myslím, že stačí koupit magnezko a více odpočívat… a kdyby bylo hůř, tak zajít k dr. - a třeba nakonec „vydržíš“ ty dva týdny…
@kama27 Tohle je strašně subjektivní. Každá to cítí jinak. Jedna tak asi tuší, co to tvrdnutí je, druhá má pocit, že musí začít rodit. Mě tvrdne fakt hodně, ale u obou dětí jsem na pásech na konci těhontenství neměla jediný záznam
Tak jsem zvědavá teď, prootže mě to ani nenechá spát ![]()