Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte chci se zeptat zda maltě některá zkušenost s častým tvrdnutím břicha. Jsem 27 týden beru magnosolv ráno a večer a břicho mi začalo častěji tvrdnout (několikrát do hodiny)vleže nebo ve stoje to je jedno v pondělí jsem byla na pohotovosti protože jsem čůrala krev dali mi ATB čípek měl 34 mm a malá celkem tlačila na nej ale nebyla jsem otevřena a doktorka nic neříkala další kontrolu mam příští pátek tak nevim jestli mam zas plašit nebo to je proste normální (malá je celkem aktivni tak jestli to neni i tim)děkujii
Pokud to tvrdnutí začalo až po té pondělní pohotovosti, tak bych jela na pohotovost znovu. Jde o to, že v pořádku to není. Ale pokud jsi to tak měla už v pondělí a lékař o tom ví, tak záleží, co ti řekl. Jaká opatření máš dodržovat apod.
Mě začalo tvrdnutí od 2. trimestru, poprvé jsem byla na týden v nemocnici na kapačkách asi ve 12.tt a pak jsem byla ještě jednou takhle na týden ležet asi v 17.tt
Měla jsem až do porodu velký dávky magnezka, buď magnosolv nebo magne lactici.
Asi bych se jela ukázat.. ![]()
Druhé těhotenství bylo také s zvednutím, ale jen tak mírně bez komplikací..
Ja to mela u obou, nemohla jsem se pohnout, aby bricho netvrdlo a nebolelo. Měla jsem silne drazdivou dělohu, magnezium jsem brala, efekt skoro zadny. U prvního to přešlo v pravidelné bolesti, zkracujici se čípek a hospitalizaci. U druhého uz jsem to zvladla doma. Asi bych raději jela, ať to zkontroluji.