Rozdíl mezi tvrdnutím břicha a stahy před porodem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
153
3.1.18 19:58

Měla jsem to u prvního těhotenství od 19týdne až do porodu(porod38+0tt) moje dr.mi řekla že to nic není :nevim:,brala jsem magnesium ale stejně nic nepomahalo…Terezka se narodila v pořádku.
Zajímavé je že u dalších dvou těhotenství jsem tohle neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
3.1.18 20:30

Ja to mam uz nekdy od 15.tydne. Je to nirmalni (pokid se ovsem nexkracuje cipek). Udajne tim deloha trenuje na porod. Je to neptijemme, ale v naproste vetsine pripadu neskodne. Musim rict, ze i s prvnim synem jsem je mela obcas i nekolikrat do hodiny. Narodil se presne c den terminu a porod byl rychly. Tak asi deloha opravdu dobre natrenovala :))) kazdopadne to ale prober s lekarem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
3.1.18 20:57
@Anonymni píše:
Ahoj holky, vím, že podobný dotaz tady byl,ale přesto bych Vás chtěla poprosit jestli někdo umíte vysvětlit jaký je rozdíl mezi tvrdnutím břicha a stahy které již jsou známkou porodu.´Jsem ve 30 tt a břicho mi během dne několikrát tvrdne, beru 3 x denně magnesium a snad je vše pod kontrolou.Bojím se ale, že nepoznám kdyby to náhodou byl předčasný porod.Vím že to možná zní hloupě, ale čekám první dítě a nemám tedy s čím srovnávat.DíkyLucka 30tt.

Je o bezny. Potvrdil mi muj lekar. Od mesice mi bricho ruzne tvrdlo, šišatělo… Pomohlo magnesium, ktere jsem brala nejprve 2× denne, z toho jsem mela prujmy, takze pak uz jen 1× denne. Magnesium v tehotenstvi je chyba. Syn ma od narození slabou hypotonii (syndrom hadrove panenky-nizke svalové napeti) a práve magnesium je jeden z faktoru, ktery mu ji mohly zpusobit… :( Coz lekari nevedi, gymekologove, a vesele mg predepisuji a radi… To, ze mg muze zpusobvat hypotonii nemam ze sve hlavy. Taky mg muze zpusobovat potize pri porodu- slabe kontrakce- pruser…

Jestliže ho uzivate, okamzite vysadte..
Tvrdnuti bricha jsou cvicne kontrakce dělohy- info od gynekologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
4.1.18 08:33
@KristynaTita píše:
Je o bezny. Potvrdil mi muj lekar. Od mesice mi bricho ruzne tvrdlo, šišatělo… Pomohlo magnesium, ktere jsem brala nejprve 2× denne, z toho jsem mela prujmy, takze pak uz jen 1× denne. Magnesium v tehotenstvi je chyba. Syn ma od narození slabou hypotonii (syndrom hadrove panenky-nizke svalové napeti) a práve magnesium je jeden z faktoru, ktery mu ji mohly zpusobit… :( Coz lekari nevedi, gymekologove, a vesele mg predepisuji a radi… To, ze mg muze zpusobvat hypotonii nemam ze sve hlavy. Taky mg muze zpusobovat potize pri porodu- slabe kontrakce- pruser…Jestliže ho uzivate, okamzite vysadte..
Tvrdnuti bricha jsou cvicne kontrakce dělohy- info od gynekologa

To slyším poprvé, v prvním těhotenství mi začalo břicho velmi bolestivě tvrdnout a od té doby jsem brala celkem vysoké dávky magnezia a syn byl zas naopak hypertonický. Ale pravda určitě je o tom porodu, proto se musí myslím ve 34tt magnezium vysadit, na to mě ale doktor upozornil, tebe ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
4.1.18 12:25

@KristynaTita souhlas. Ja ziju v USa a v prvnim tehu mi na tvrdnuti bricha moje lekarka odmitla magnesium napsat, ze stejne neni uplne zdokumentovan pozitivni vliv. Ted pri druhem tehu jsem sla v CR na pohotovost kvuli neprijemnym bolestem v panvi (ne tvrdnuti). Lekarka nenasla jediny problem, ale automaticky mi dala recept na magnesium. Nechapu na co. Nevyzvedla jsem si ho. Pokid nepusobi tvrdnuti bricha zkracovani cipku nebo bolest, neni co resit. Deloha je pak alespon lepe pripravena na porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí