Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jen tak informativně.. Poslední týden mám každý večer břicho tvrdé jak kámen, hlavně v okolí podbřišku až jakoby do boků… Píchá mě v podbřišku a je to dost nepříjemné.. Kolikrát mě píchne až tak, že se nemůžu narovnat.. Když si večer lehnu na záda tak mám pocit, že mi někdo hodil kámen na hruď
Takže spát se dá jen na bocích a to se stále musím přetáčet, což toho tedy moc nenaspím..
Beru magnezko 3× denně, ale stejně se mi to tvrdnutí moc nelíbí
Není to takové, že by ztvrdlo a povolilo, ale prostě ztvrdne a je tvrdé třeba hodinu dvě v kuse, většinou to zaspím a ráno zas dobré… Takže máte někdo zkušenost? ![]()
Já mívám taky asi tvrdnutí, ale myslela jsme si že ztvrdne celá ta děloha, ale mě ztvrdne kousek a právě nevím jestli se jen malej někam nenarval ![]()
@LuMiTa co to znamená kousek? ![]()
Já jsem si teda říkala, že to tvrdnutí třeba ani nepoznám s prvním těhu jsem ho neměla vůbec, ale teď je to dost jasné… I pohyby mě celkem bolí ![]()
@werunkaw123 no třeba jen podbříšek, nebo jen okolo pupíku, to je kousek, ale celá děloha mi netvrdne, tak nevím, ale ted poslední dny mě to břicho celkem bolí, asi se zeptám v po na gyndě ![]()
@werunkaw123 píše:
Ahoj holky jen tak informativně.. Poslední týden mám každý večer břicho tvrdé jak kámen, hlavně v okolí podbřišku až jakoby do boků… Píchá mě v podbřišku a je to dost nepříjemné.. Kolikrát mě píchne až tak, že se nemůžu narovnat.. Když si večer lehnu na záda tak mám pocit, že mi někdo hodil kámen na hruďTakže spát se dá jen na bocích a to se stále musím přetáčet, což toho tedy moc nenaspím..Beru magnezko 3× denně, ale stejně se mi to tvrdnutí moc nelíbí
Není to takové, že by ztvrdlo a povolilo, ale prostě ztvrdne a je tvrdé třeba hodinu dvě v kuse, většinou to zaspím a ráno zas dobré… Takže máte někdo zkušenost?
kdy jdeš k dr,? šla bych tam co nejdříve, aby ti zkontroloval čípek…taky se mi to večer stává a na štědrý den to trvalo 2hod ale měla jsem normálně stahy.. jsem taky 25tt.. ale začla jsem brát magnesko a je to lepší jak dlouho ho bereš? taky chvíli trvá než to v těle začne působit. si myslím
@werunkaw123 já to tak měla kolem 21tt… volala jsem doktorovi a ten mě hned hnal do ordinace, ale na nic nepřišel… mě třeba ztvrdlo na 2 hodiny, že jsem ani nemohla třeba dokončit nákup… prostě jako kámen… ale bylo to ok, neboj přenášela jsem až do 42tt…
@werunkaw123 určitě bych to řekla doktorovi, ať Ti zkontroluje čípek.. mě od půlky těhotenství břicho tvrdlo taky, ale pořád to bylo v rámci mezí. Doktor říkal, že je to normální, že se děloha připravuje, ale nemělo by tvrdnutí být častější jak 10× za den a bolet. Pak zničehonic se mě to zhoršilo, břicho tvrdlo každou chvíli, hlavně v noci a kolikrát mě vzbudily bolestivý křeče do podbřišku a měla jsem pocit, jako kdybych měla dostat menzes. Bylo to kvůli tomu, že se mě změnil dost čípek, změknul a zkrátil se, začala jsem se otevírat a koledovala jsem si o předčasný porod. Takže jsem musela začít ležet, měla jsem povolených 30 min denně chůze. Je fakt, že jsem předtím hodně někde chodila a po klidovým režimu se to spravilo
nech se pro jistotu zkontrolovat, doktor Tě minimálně aspoň uklidní a hlavně hodně odpočívej ![]()
Mně břicho tvrdne pravidelně každý den on nějakého 21.tt, říkala jsem to poradně, doktorka mě zkontrolovala, čípek v pořádku, tak mi dala magnézko, beru taky 3× denně, jenže jsem magnézko po 3 týdnech musela vysadit, protože jsem po něm měla pořád řidkou stolici
teď mi břicho tvrdne cca tak 6-7× denně, kolikrát je to taková bolest, že mě až chytne křeč v kříži, hrůza, na zádech spát nemůžu, páč mě hned automaticky začne všecko bolet a jak píšeš, spím na bocích, ale hrozně se převaluju, takže v noci se moc nevyspím, tak to dospávám přes den ![]()
@misulinka27 Magnezko beru od začátku těhotenství a na KO bych měla jít 13.1. pokud tedy nepůjdu dříve…
@Selfi tak snad to tak bude i u mě… čípek mi kontrolovali teď naposled kvůli bolestem v podbříšku a byl prý měkký, ale dlouhý dost..
@Paaajka Díky za názor asi mu hned v pondělí zavolám pro jistotu ![]()
@skyline.girl01 u mě je jedno kdy si lehnu leží se mi blbě v jakoukoliv denní dobu
a přes den toho s dvouleťákem za zadkem moc nenaležím ![]()
@werunkaw123 No tak s prckem je jasné, že asi toho denního klidu moc mít nebudeš =D to já jsem si teď zvykla vždycky po obědě na 2 hodiny lehnout a ležet na boku a to vydržím bez problému, ale v noci se pořád převaluju, hrůza ![]()
@skyline.girl01 to by se mi taky líbilo… Já neustále hledám nějakou polohu než dokážu zabrat… pak se v noci x krát budím abych se otočila, šla na wc nebo se mi budí malá, takže taky hrůza… ![]()
Ahoj holky obě těhotenství mi tvrdlo břicho od 14tt až do konce, magnesko nekdy pomohlo nekdy ne, ale nic se nestalo, prvni syn vydrzel do 38tt, spise me trapi co ted, jsem v 36+3 a tvdrne mi VKUSE OD PATKU coz jsem nezazila, ani nikde necetla, uvadi se ze nesmi 4é-40 za den presahnout, ale ja mam opravdu v kuse ztvdle bricho
pohyby citim, nic moc neboli, ale nevim si rady a muj gyn bude az v utery
nevite nekdo vice?
@Maui_1316 Pokud si nejsi jistá já v tomto případě taky ne tak bych zajela na pohotovost nebo tam aspoň zavolala ![]()
@Maui_1316 přesně jak píše werunkaw123, radši si zavolej a zeptej se, nebo si zajeď na pohotovost. V kuse ztvrdlé břicho jsem snad nezažila, navíc když to trvá od pátku.
@Paaajka Já ho mám taky tvrdé v kuse, ale třeba hodinku dvě… dny fakt nee