Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla jsem to stejně. Antibiotika a alkohol. Taky jsem z toho měla obavy. Na gyndě mi řekli, že když jsem nepotratila tak je vše ok
![]()
Myslím, že to bude v pohodě. Jsi „teprve“ v pátém týdnu, to ještě spousta ženských ani neví, že jsou těhotné. Jinak uvidíš sama, pokud se plod do 12. týdne udrží, tak už by to mělo být ok.
Myslm, že ne. Ještě jsem nevěděla, že jsem s druhou těhotná a byla jsem na pár „tazích“ a bylo hooodně veselo. od 7-14 týdnu jsem měla za sebou- zasebou ATB, rengen břicha, analgetika narkozu a vše malá přežila a je OK. Ono myslím, že kdyby něco bylo špatně takhle hodně ze začátku, tak si tělo ve většině případech poradí samo.
Příspěvek upraven 04.01.14 v 12:13
Buď v klidu, teď není miminko ještě napojené na tvůj krevní oběh, žije ze svých zásob.
Ahoj, zjistila jsem že čekám miminko v 7 tt a stihla jsem kamarádovi 30tiny, dědovi 70tiny (spoustu alkoholu) 2 rentgeny a milion brufenů na kocovinu ( ted jsem ve 28 tt) a miminko je naprosto zdravý.
MUDr říkala ze je to naprosto normální. Neboj ![]()
Jo a ještě k tomu jsem jezdila dva týdny na elektroléčbu (rehabilitace s krční páteří) kam nesmí těhotný takže jsem z toho měla docela strach aby bylo malý v pořádku.
Jinak sem to nechtěla dát anonymně něco em zas blbě pomačkala ![]()
Přesně tak, pokud je plod v pořádku, tak se udrží. V prvních týdnech není ještě ani plod vyživován z těla matky, tak hezky to ta příroda zařídila
Já sama jsem zjistila, že jsem těhotná, až v 9. týdnu, před tím jsme byli se známýma na dovolené, kde jsme téměř každý večer pili drinky nebo pivka, Jägry, karibský rum,…a mimčo je v pořádku. Držím palec, ať vše dobře dopadne! ![]()
Mám docelá vítr
u prvniho planovaneho sem přestala kouřit po osmy letech alkoholu sem se nedotkla a teď tohle takže mám docela strach
…no já jsem třeba takto o první miminko přišla…bylo to úplně v začátku…byli jsem na párty, kde jsem pila hodně alkohol, další týden zase…poté jsem hrozně onemocněla…horečky, šílený kašel atd…a miminko přestalo růst, ale asi bylo něco špatně…jsem těhotná opět už ve 24.týdnu, ale dodnes si to vyčítám…i když je možné, že miminko nebylo zdravé…ale to už se nedozvím, ale tohle se stalo spoustě maminek a miminka mají zdravé, myslím si, že to bude platit i pro tebe ![]()
Ja jsem zjistila prvni tehotenstvi asi jako ty, takze vanocni vecirky, silvestr…jen ty antibiotika jsem nebrala…a vse uplne v poradku. Maly je uz 9 let ![]()
@Ter91 ježiši marja, tele co neumí používat anonym, to neni poprve, ukecana
![]()
A taky mi rekl doktor ze kdyby takhle v zacatku se alkoholem mimi poskodilo tak bych nejspis potratila aze pokud jsem nepila lahev vodky tak je to v poradku.
Ahoj holky chci se poptat čekám druhé mimčo neplanovaně miminko si necháváme, zjistila sem to ve čtvrtek jsem v 5 týdnů, ale mám strach protože sem za těch 5 týdnu stihla brát antibiotika, a taky sem pila alkohol na vánoce a na silvestra ve velké míře,,, myslíte že to bude mít nějaký vliv na miminko? zase se utěuji tím že některé jiné ženy to třeba nevěděly do 6 měsíce a dělali to vlastně furt a mimčo bylo v pořádku