Tvrdnutí břicha v 30.tt

Anonymní
13.2.12 14:24

tvrdnutí břicha v 30t

Ahoj jsem téměř ve 30 týdnu těhotenství. Celkem často mi tvrdne břicho. Dr mi minulé utery napsal hořčík (magnosolv) 2×denně, mam dodržovat klidny režim. Nic tedy nedělám. Ležím jen v posteli, s tím, že si zajdu udělat jídlo, čaj na wc a pořád mi břicho tvrdne. Kolikrát i v noci :zed: Od utery do soboty to bylo OK, v sobotu v noci mi tvrdlo. Včera párkrát přez den, v noci zase několikrát. A ted taky tvrdne, i když nic nedělám.
Nemáte někdo podobnou zkušenost????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
13.2.12 14:38

Mně od 28.týdne tvrdlo 40-50× za den a to i když jsem jen ležela, šetřila jsem se do 36.tt, a pak už ne a nakonec to přišlo až ve 41+0. Já měla hořčík 3×2 kousky za den. Tvrdlo mi tak, že když to na mě přišlo, tak jsem musela zůstat v té poloze, dokud to neodezní. Počítala jsem si intervaly, ale ty byly vcelku nepravidelné. Když máš pocit, že něco není ok, tak zajdi k Dr. nebo do nemocnice, nesežerou tě :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
13.2.12 14:46

Hlavně to magnézko nejes až do porodu.Dělaha se stahuje(tvrdne břicho)protože trénuje na porod.A navíc,jak se děloha zvětšuje s rostoucím mimčem,tak to cítíš taky jako tvrdnutí.Pokud se neotvíráš,nehrozí ti předčasný porod a jinak je vše ok,tak je to normální.Po magnezku bývají líné dělohy u porody :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.2.12 14:49

Jo, magnézko se smí do 36.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
13.2.12 14:56
Lenula-xy píše:
Hlavně to magnézko nejes až do porodu.Dělaha se stahuje(tvrdne břicho)protože trénuje na porod.A navíc,jak se děloha zvětšuje s rostoucím mimčem,tak to cítíš taky jako tvrdnutí.Pokud se neotvíráš,nehrozí ti předčasný porod a jinak je vše ok,tak je to normální.Po magnezku bývají líné dělohy u porody :D

Dík holky, to jsem netušila. Jinak mě tvrdné od 22tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
13.2.12 15:00

no doktoři takové věci neříkají,oni to napíšou a hotovo,mají pokoj :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
13.2.12 15:11

mě taky tvrdne v celku často, jsem 29 týden, a to i v leže!! Beru na to magnosolv tak snad to bude lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.2.12 15:39

Mě taky tvrdlo, magnésium nepomáhalo. Ležení taky moc ne. Tvrdlo mi to tak, že v 32. týdnu jsem byla v nemocnici s kontrakcema po dvou minutách. Dali mi nějaký zklidňující dryják, tak se zlepšilo. Pak jsem se snažila být v klidu, moc to nešlo, takže ležet jsem vyloženě neležela. Dali mi protazin, ten jsem neužívala. Neotvírala jsem se, tím jsem se taky uklidňovala, ale bylo to k ničemu :) Nakonec se malá narodila v 36. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
13.2.12 16:32

Nemůže být taky tvrdnutí břicha spojene se zácpou???? Já mam celkem hodně, ale přijde mi když si jednou za 4-5 dní doju, že břicho netvrdne tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.2.12 16:33
Irčula píše:
Nemůže být taky tvrdnutí břicha spojene se zácpou???? Já mam celkem hodně, ale přijde mi když si jednou za 4-5 dní doju, že břicho netvrdne tolik.

Zácpou jsem netrpěla, tak asi ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
13.2.12 19:01

Mam velmi caste tvrdnuti bricha uz od 16. tt, klidne 50 - 60× denne a to v kazdem tehotenstvi a nikdy jsem neporodila predcasne, nikdy jsem nebyla hospitalizovana a nikdy mi nebylo doporuceno ani zadne omezeni a Mg uz vubec ne. Je to naprosto fyziologicky (=normalni) stav, nechapu, proc je kolem toho porad takove drama, pokud chybi skutecne problemy jako velice zkraceny cipek, zapachajici/svedivy vytok, krecovite bolesti atd. Doporucuje se u nas zvysit pitny rezim, casto za takovymto tvrdnutim stoji lehci dehydratace a vice se u nas neresi. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
13.2.12 19:49

zácpa s tím asi nesouvisí,protože se stahuje ten sval-děloha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
13.2.12 22:53

Mě teda tvrdne zásadně jenom vleže, když natáhnu nohy nebo mám plnej močák :nevim: JInak bych mohla tahat slona a neztvrdne, ale jakmile si lehnu, tak začne :cert: Já osobně jsem teda magnesko nechtěla, po tom, co jsem kde tak přečetla, tak to nechám na přírodě, ale pokud máš obavy, tak si zajeď do nemocnice :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Paja207
29.7.12 17:52

Ahoj holky, já mám jinou zkušenost. Při prvním jsem se začala pomaličku otvírat už v 16 tt, měla jsem tvrdnutí. Dostala jse magnézium 8 tb denně a moc neodpočívala i když bylo doporučeno. Ve 30 tt otevřená na 4cm a to už jsem fakt i jedla v posteli a dodržela maximální klid. V36tt vysazeno magnézium a 36,2 porod. Rodila jsem za necelé 2 dny.Ted při druhémmám tvrdnutí od 20tt mimas natlačenej dole.Ve 28tt to samé, jen už otewvřená na 1cm a čípek zkrácen na 2 cm. Snažím se dost ležet a beru teda ještě magnézko opět 8tb a brouček už se posunul nahoru. Nevím, ale mě fatr magnézko a ležení pomáhá. To je moje zkušenost. Krásné těhulkování všem přeji.

• Citovat
  • Upravit
637
3.8.12 17:33

Ahoj holky, přidávám se s podobným dotazem do mlýna - jsem také 30.tt a už třetí den mě příšerně bolí v kříži. Jako dítě jsem sice nosila korzet kvůli skolióze, ale takhle intenzivní bolest neznám. Nepomůže žádá poloha, nejde sedět, ležet, nic :-( Do toho jsem měla včera celý den břicho jako šutr a dnes to není o moc lepší. Navíc se objevila bolest v tříslech a podbřišku, jako bych to měla namožené. Není možné, že by se miminko už dralo ven? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí