Tvrdnutí bříška

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2999
17.10.10 17:21

Ahoj těhulky, jsem těhotná potřetí a na tvrdnutí už si připadám jako expert :-)
V každém těhu mi bříško-děloha tvrdla, ted v tom posledním to začalo už od 12týdne, důležité je kolikrát za den a noc ztvrdne, tedy jak často a jestli se nezkracuje čípek…to hrozí v pozdějším týdnu, tedy kolem 28 a více a to by měl hlídat gynekolog, do té doby pokud to není víc jak 20krát za den, to dítě neohrožuje, častější tvrdnutí asi ano, ale tahle reakce dělohy je normální a má ji skoro každá druhá těhotná, některá víc, některá míň… pomáhá na to již zmíněné magnesium, nejlépe rozpustné a ve větší koncentraci je třeba Magnosolv, ale ten je na předpis, ale nevím, že by měl nějaký gynekolog problém ho napsat…
Jinak, ani lehnout nepomůže, ani dát nohy nahoru, prostě to zase samo přejde… v pozdějších týdnech, když už je mimi velké a má málo místa ho to může možná trochu stlačit, ale není to na dlouho, pak se z toho většinou vyklubou poslíčci a nakonec stahy, ale to už se bavíme o porodu… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
18.10.10 08:03

Katy-Katy přesně jak píšeš,já mám v bříšku dva chlapečky a čím míň místa mají tím víc bříško tvrdne ale teda dvacetkrát za den jak píšeš to zas ne takže jsme v super normě :palec: ..Magnosolv mi dr.napsala ale po dvou týdnech uívání jsem z něho dostala průjem tak jsem ho pak vysadila,mám jen magnézko a jsem 31tt a držíme se statečně :)..Přeji krásný den :kytka:

• Citovat
  • Upravit
andrejka87
18.10.10 08:07
audik píše:
Já teda nechci nějak strašit ale já byla ve 25tt kvůli tvrdnutí bříška týden v nemocnici a to jsem to ani necítila že mi to bříško tvrdne, přišla na to až doktorka při prohlídce a hned mě poslala do nemocnice kvůli hrozbě přečasného porodu. Tma jsem si poležela týden a dali mi kapačky a magnezko a pak už jsem měla nařízený klidový režim takže jsem většinu dne polehávala a malej se nakonec narodil 38+2.Říkám nechci strašit jen píšu vlastní zkušenost.
Audiku třeba dr.zbytečně plašila nebo jsi to měla nějaké vážnější,ale kdyby všechny těhotné hospitalizovali kvůli tvrdnutí v nemocnicích by nikdy jiný než my nebyl řekla bych :-)…Dokud je to v normě je to ok,já to dr.říkala prohlédl mě chodím na kontroly často kvůli dvojčatům a jsme ok bereme magnézko a vše je jak má být,jen je důležité tvrdnutí hlídat,to je fakt :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
578
18.10.10 13:51

Mně to tvrdne pořád, jsem v 31.tt. Když to chvíli netvrdne, začně mimouš kopat a tak pořád dokola. Chvíli klidu neužiju :lol: Ale čípek v pohodě a tak prej to nemám řešit, že je to normální, děloha pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
19.10.10 19:47
andrejka87 píše:
Katy-Katy přesně jak píšeš,já mám v bříšku dva chlapečky a čím míň místa mají tím víc bříško tvrdne ale teda dvacetkrát za den jak píšeš to zas ne takže jsme v super normě :palec: ..Magnosolv mi dr.napsala ale po dvou týdnech uívání jsem z něho dostala průjem tak jsem ho pak vysadila,mám jen magnézko a jsem 31tt a držíme se statečně :)..Přeji krásný den :kytka:

Andrejko, Ty nejsi s náme ve skupině TPprosinec 2010?? Já mám pocit, že jsem Tě tam viděla, ale teď už dlouho ne… :hug: Já jsem z dvojčat, jednovaječných, je to super, že máš dvojčátka, já bez ségry nedám ani ránu :-) :srdce: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
20.10.10 13:02

Katy já jsem tam právě byla ale ono to nějak vypadlo nebo mě holky vykoply nevím :nevim: musela bych znovu žádat o vstup a to už s emi nechce..Možná bych i lhala co když chlapečci půjdou na svět na konco listopadu :lol: ale tak uvidíme zatím je jim u mamky moc fajn…Teda řeknu ti jednovaječný to je taky mazec už tak se bojím u dvojvaječných jak je ze začátku poznám :-),ale mámy na to prý maj instinkt..Jinak jak píšeš - jsem za oba vděčná protože vím že kluci budou stát při sobě,že jsou takhle spojení :srdce: :-)

• Citovat
  • Upravit
2999
24.10.10 09:13
andrejka87 píše:
Katy já jsem tam právě byla ale ono to nějak vypadlo nebo mě holky vykoply nevím :nevim: musela bych znovu žádat o vstup a to už s emi nechce..Možná bych i lhala co když chlapečci půjdou na svět na konco listopadu :lol: ale tak uvidíme zatím je jim u mamky moc fajn…Teda řeknu ti jednovaječný to je taky mazec už tak se bojím u dvojvaječných jak je ze začátku poznám :-),ale mámy na to prý maj instinkt..Jinak jak píšeš - jsem za oba vděčná protože vím že kluci budou stát při sobě,že jsou takhle spojení :srdce: :-)

Tak moc držím pěstičky, ať vše dobře dopadne, dej mi pak vědět, až to bude, napíšu holkám :-) dělaly na stránkách pořádek a některý holky, který se dlouho neozývaly odstranily, zůstalo nás tam asi dvacet…ale zatím se všechny držíme… je to sice čím dál horší, ale zvládáme to. tak pa pa a opatruj se. K :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
7.3.13 19:08

Mě bříško tvrdne cca od 16 tt, kdy se mi začalo produkovat kolostrum. No jinak bříško mi tvrdne několikrát za den, při běžných aktivitách a nejčastěji v noci, beru magnesium lactici 0,5 3× denně. V úterý jdu do poradny, tak se lékaře zeptám zda nebude lepší dávku nezvýšit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí