Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo je to normalni. Za pár dní jsem porodila. Poslední 2 dny před porodem mi tvrdilo imrvere.
Mně tvrdne i v klidu snad od 20.tt. Doktorka se vždycky jen přesvědčí, že je prcek v pořádku a já se neotevírám, kromě magnosolvu (jen 1 sáček denně) to nijak řešit nechtěla, prý je to fyziologická příprava dělohy na porod. Teď jsem ve 36.tt a zatím nerodím, takže na tom něco bude. ![]()
@Silurian píše:
Mně tvrdne i v klidu snad od 20.tt. Doktorka se vždycky jen přesvědčí, že je prcek v pořádku a já se neotevírám, kromě magnosolvu (jen 1 sáček denně) to nijak řešit nechtěla, prý je to fyziologická příprava dělohy na porod. Teď jsem ve 36.tt a zatím nerodím, takže na tom něco bude.
Zhruba od 34tt by se hořčík měl vysadit, aby se nebrzdil porod..tak pozor na to ![]()
Diky za info
Taky jsem četla, že se takhle děloha připravuje na porod ale nebyla jsem si jistá tím, že se to děje i v klidu, protože všude píšou, že se to dost často děje po nějaké námaze a v klidu by se to břicho právě mělo naopak uvolnit. Asi lepší nečíst články na internetu ![]()
@Anonymní píše:
Diky za infoTaky jsem četla, že se takhle děloha připravuje na porod ale nebyla jsem si jistá tím, že se to děje i v klidu, protože všude píšou, že se to dost často děje po nějaké námaze a v klidu by se to břicho právě mělo naopak uvolnit. Asi lepší nečíst články na internetu
Jak jsi napsala.
Telo se chystá, věř že to bude brzy ![]()
@mackA159 Já ho zrovna dvakrát poctivě nebrala, abych se přiznala, nepřišlo mi, že by mi ulevoval (břicho tvrdlo pořád stejně), takže jsem ho vysadila už asi před měsícem.
A jsem ráda, jen ať se děloha hezky snaží a je za měsíc připravená na rychlý a hladký porod, který jsem si „vysnila“. ![]()
Zdravím
Jsem 39+5 a mám časté tvrdnutí břicha. V různých článcích čtu, co je normální a co ne. Co prý není normální je, když tvrdne břicho v klidu. Což se mi teď poslední dva dny děje. Leže im na gauči a najednou břicho jako šutr. V noci se probudim a opět tvrdé břicho. Nechce se mi zbytečně plašit ale zase nechci ani nic podcenit. Kontrolu mám naplánovanou na pátek, proto se chci zeptat, zda s tím máte zkušenosti, že je to takhle na konci těhotenství zcela normální nebo mám pádit k doktorce