Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, normální to je, děloha už pomalu začíná vylézat z pánve, je normálně hmatný její vrchol, dřív to bylo i jedno z vyšetření, že se od cca 16.tt měřila vzdálenost mezi stydkou sponou a vrcholkem dělohy, podle toho bylo vidět, jak děloha roste a tím pádem se i odhadovalo, že dítě roste správně
@Koroušek píše:
Ahoj holky. Jsem ve 14. týdnu. Nedá mi to, a občas když ležím, tak si prohmatávám podbřišek, jestli něco ucítím. Mám tam trochu špeků, tak je to složitějšíJe normální, aby děloha byla tvrdší než okolí - střeva a tak? Nebo má mít stejnou tuhost? Na kontrolu jdu 3. října a nechci kvůli tomu otravovat doktorku. Díky!
Jo. U prvního jsem se doktora ptala, jestli jsem vůbec těhotná, že se cítím úplně normálně a břicho se mi vůbec nezvětšuje (asi ten 14. nebo 16. týden). A on mi dal moji ruku na břicho a řekl: Sáhněte si, myslíte, že máte v břiše kámen? ![]()
@Cuarentena píše:
Jo. U prvního jsem se doktora ptala, jestli jsem vůbec těhotná, že se cítím úplně normálně a břicho se mi vůbec nezvětšuje (asi ten 14. nebo 16. týden). A on mi dal moji ruku na břicho a řekl: Sáhněte si, myslíte, že máte v břiše kámen?
To zní krutě
pěkně řečeno ![]()
@Koroušek píše:
To zní krutěpěkně řečeno
No, byl to takovej trošku mamlas, primář v důchodě na záskok, můj byl na dovolené, ten by se tak drsně nikdy nevyjadřoval. ![]()
Ahoj holky, prosím Vás nevíte kdy začíná tvrdnout bříšk??
A chtěla jsem se zeptat co znamená tt nebo 36+4 Děkuju
@Veronika0 No, to je asi individuální.. Mně to začalo kolem 23. týdne. Ale vsadím se, že každá to má jinak ![]()
Jinak tt je podle mě týden těhotenství a 36+4 je určitě myšlený jako 36. týden + 4 dny těhotenství ![]()
Děkuju
já tedy ještě nevím jestli v těhu jsem, nebo ne
Příznaky mám, menstruace se mě nedostavila, s přítelem jsme měly pohlavní styk kdy jsem měla ovulaci, jinak mě pobolívá v podbříšku, mám i nevolnosti někdy mdlo, bolely mě bradavky, ale tedkon mě bolí prsa, někdy mám i křeč v podbříšku, tlačí mě tam a chodím často na záchod a břicho mám nafouklé, tak nevím no
byla bych těhotná zhruba 24dní, kdybych byla
mohla bych mít tyto příznaky tak brzo. Vůbec se mě poslední dobou nechce spát a hlavně si ani na bříško nelehnu, je to trochu nepříjemné
fakt nevím
nevíte co by to mohlo být??Měl jste někdo takovýhle příznaky??nebo tak
Děkuju
@Veronika0 Podle mě to celkem souhlasí, mně taky začalo bejt blbě necelej měsíc od početí. Vypadá to, že jsi v tom
Kup si tři testy, pokud dva vyjdou pozitivně, šla bych na gyndu ![]()
Test jsem si dělala už je to teda dlouho, ale to bylo den před menstruací a vyšel negativně
no je zase fakt, že jsem pila ráno kafe a a nebyla to raní moč, tak jestli to bylo tím
a upřímně mám strach, že to nebude
není to planovaný ani vysněný, ale určitě bychom byly rádi a 20.02.2013 mám jít na gindu tak jestli mám počkat a nebo ten test zítra ráno
poradila bys mi co bys udělala na mém místě??Děkuju ![]()
@Veronika0 No, já jsem ty nevolnosti zazdívala asi tři týdny, než mi máma koupila test
Takže jsem se testovala až na konci druhého měsíce. Ale myslím, že teď už by ti ten test měl něco ukázat. Nemusíš kupovat žádnej drahej, stačí ten nejlevnější - bývá to za 30 korun v jednom balení dva testy. Já osobně bych nevydržela čekat až mi to potvrdí gynekoložka
Taky jsem se neobjednávala a šla rovnou od testu - ještě ke všemu moje měla zrvona dovolenou, tak jsem šla otravovat její zástupkyni, což mi bylo skoro vyčteno „To jste nemohla týden počkat?“ prej
No děs. Nemohla no.. Prostě jak chceš. Klidně můžeš počkat do 20. února, ale já bych to udělala i po druhý stejně jako poprvý, koupila bych testy a při pozitvních výsledcích šla přepadnout gynekoložku
Jestli je normální, tak jí to vadit nebude.. Každopádně bych určitě přestala se zvlozvykama, pokud nějaký máš
Kouření a pití, však víš ![]()
Já mám naštěstí gynekologa a ten je dcl fajn
no test tam mám ještě jeden, tak ho zítra vyskouším a uvidím
to bude napínák
děkuju a ty jsi měla hned test pozitivní a pojaký době sis ho dělala??
@Veronika0 No na konci druhého měsíce
První byl pozitivní, druhej taky, třetí taky ![]()
Ahoj holky. Jsem ve 14. týdnu. Nedá mi to, a občas když ležím, tak si prohmatávám podbřišek, jestli něco ucítím. Mám tam trochu špeků, tak je to složitější
Je normální, aby děloha byla tvrdší než okolí - střeva a tak? Nebo má mít stejnou tuhost? Na kontrolu jdu 3. října a nechci kvůli tomu otravovat doktorku. Díky!