Tvrdost dělohy

baba1234
22.9.12 11:40

Tvrdost dělohy

Ahoj holky. Jsem ve 14. týdnu. Nedá mi to, a občas když ležím, tak si prohmatávám podbřišek, jestli něco ucítím. Mám tam trochu špeků, tak je to složitější :D Je normální, aby děloha byla tvrdší než okolí - střeva a tak? Nebo má mít stejnou tuhost? Na kontrolu jdu 3. října a nechci kvůli tomu otravovat doktorku. Díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
22.9.12 11:49

Ahoj, neboj, je to normální. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.9.12 12:03

Ano, normální to je, děloha už pomalu začíná vylézat z pánve, je normálně hmatný její vrchol, dřív to bylo i jedno z vyšetření, že se od cca 16.tt měřila vzdálenost mezi stydkou sponou a vrcholkem dělohy, podle toho bylo vidět, jak děloha roste a tím pádem se i odhadovalo, že dítě roste správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baba1234
22.9.12 12:04

Díky holky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8071
22.9.12 12:49
@Koroušek píše:
Ahoj holky. Jsem ve 14. týdnu. Nedá mi to, a občas když ležím, tak si prohmatávám podbřišek, jestli něco ucítím. Mám tam trochu špeků, tak je to složitější :D Je normální, aby děloha byla tvrdší než okolí - střeva a tak? Nebo má mít stejnou tuhost? Na kontrolu jdu 3. října a nechci kvůli tomu otravovat doktorku. Díky!

Jo. U prvního jsem se doktora ptala, jestli jsem vůbec těhotná, že se cítím úplně normálně a břicho se mi vůbec nezvětšuje (asi ten 14. nebo 16. týden). A on mi dal moji ruku na břicho a řekl: Sáhněte si, myslíte, že máte v břiše kámen? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baba1234
22.9.12 13:15
@Cuarentena píše:
Jo. U prvního jsem se doktora ptala, jestli jsem vůbec těhotná, že se cítím úplně normálně a břicho se mi vůbec nezvětšuje (asi ten 14. nebo 16. týden). A on mi dal moji ruku na břicho a řekl: Sáhněte si, myslíte, že máte v břiše kámen? :mrgreen:

To zní krutě :mrgreen: pěkně řečeno :)

• Citovat
  • Upravit
8071
22.9.12 13:16
@Koroušek píše:
To zní krutě :mrgreen: pěkně řečeno :)

No, byl to takovej trošku mamlas, primář v důchodě na záskok, můj byl na dovolené, ten by se tak drsně nikdy nevyjadřoval. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.1.13 11:57

Ahoj holky, prosím Vás nevíte kdy začíná tvrdnout bříšk?? ;) ;) A chtěla jsem se zeptat co znamená tt nebo 36+4 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baba1234
31.1.13 12:10

@Veronika0 No, to je asi individuální.. Mně to začalo kolem 23. týdne. Ale vsadím se, že každá to má jinak :D
Jinak tt je podle mě týden těhotenství a 36+4 je určitě myšlený jako 36. týden + 4 dny těhotenství :)

• Citovat
  • Upravit
13
31.1.13 13:56

Děkuju :) já tedy ještě nevím jestli v těhu jsem, nebo ne :( Příznaky mám, menstruace se mě nedostavila, s přítelem jsme měly pohlavní styk kdy jsem měla ovulaci, jinak mě pobolívá v podbříšku, mám i nevolnosti někdy mdlo, bolely mě bradavky, ale tedkon mě bolí prsa, někdy mám i křeč v podbříšku, tlačí mě tam a chodím často na záchod a břicho mám nafouklé, tak nevím no :roll: byla bych těhotná zhruba 24dní, kdybych byla :? mohla bych mít tyto příznaky tak brzo. Vůbec se mě poslední dobou nechce spát a hlavně si ani na bříško nelehnu, je to trochu nepříjemné 8o fakt nevím :think: nevíte co by to mohlo být??Měl jste někdo takovýhle příznaky??nebo tak ;) Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baba1234
31.1.13 14:10

@Veronika0 Podle mě to celkem souhlasí, mně taky začalo bejt blbě necelej měsíc od početí. Vypadá to, že jsi v tom :) Kup si tři testy, pokud dva vyjdou pozitivně, šla bych na gyndu ;)

• Citovat
  • Upravit
13
31.1.13 14:29

Test jsem si dělala už je to teda dlouho, ale to bylo den před menstruací a vyšel negativně :,( no je zase fakt, že jsem pila ráno kafe a a nebyla to raní moč, tak jestli to bylo tím :roll: a upřímně mám strach, že to nebude :( není to planovaný ani vysněný, ale určitě bychom byly rádi a 20.02.2013 mám jít na gindu tak jestli mám počkat a nebo ten test zítra ráno :think: poradila bys mi co bys udělala na mém místě??Děkuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baba1234
31.1.13 14:39

@Veronika0 No, já jsem ty nevolnosti zazdívala asi tři týdny, než mi máma koupila test :mrgreen: Takže jsem se testovala až na konci druhého měsíce. Ale myslím, že teď už by ti ten test měl něco ukázat. Nemusíš kupovat žádnej drahej, stačí ten nejlevnější - bývá to za 30 korun v jednom balení dva testy. Já osobně bych nevydržela čekat až mi to potvrdí gynekoložka :D Taky jsem se neobjednávala a šla rovnou od testu - ještě ke všemu moje měla zrvona dovolenou, tak jsem šla otravovat její zástupkyni, což mi bylo skoro vyčteno „To jste nemohla týden počkat?“ prej :D No děs. Nemohla no.. Prostě jak chceš. Klidně můžeš počkat do 20. února, ale já bych to udělala i po druhý stejně jako poprvý, koupila bych testy a při pozitvních výsledcích šla přepadnout gynekoložku :P :) Jestli je normální, tak jí to vadit nebude.. Každopádně bych určitě přestala se zvlozvykama, pokud nějaký máš :) Kouření a pití, však víš :D

• Citovat
  • Upravit
13
31.1.13 14:51

Já mám naštěstí gynekologa a ten je dcl fajn :D no test tam mám ještě jeden, tak ho zítra vyskouším a uvidím :? to bude napínák :lol: děkuju a ty jsi měla hned test pozitivní a pojaký době sis ho dělala??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baba1234
31.1.13 18:39

@Veronika0 No na konci druhého měsíce :) První byl pozitivní, druhej taky, třetí taky :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky