Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky
chtěla bych se zeptat zda se vám někdy nestalo že mimčo mělo tak tvrdý spánek že jste ho nemohli jemným zacloumáním vzbudit a museli jste přidat na intenzivitě cloumání? Mě se to stalo dnes poprvé a můžu říct že mě to pěkně vyděsilo. A to jsem jí zacloumala,otevřela oči,hned je zase zavřela a musela jsem s ní opět zacloumat a vyndat z kočáru abych jí vzbudila. Nemáte některá stejnou zkušenost jako já dnes a zda to řešit nebo je to normální. Děkuji
Zkušenost nemám,ale už jsem něco podobnýho slyšela od kamarádky,taky několikrát tak budila syna. A byl to jen spáč… Ale těžko říct. Snad někdo poradí,chápu,že to musí vystrašit.
Jo to je u nás od miminka.Když Julii potřebuju vzbudit třeba k doktorce nebo tak, tak jí musím vyloženě vytáhnout z postýlky
Protože nějaké hlazení nebo cloumání je naprosto bez účinku.Ale já mám taky tvrdý spánek a jen tak něco mě nevzbudí, tak jsem to nikdy neřešila.
Tak to neznám, já mám odnarození absolutního nespavce a vzbudí jí cokoliv.
Budit třesením jsem nikdy nezkoušela. Ale bez problémů jsem syna ve spánku sundala ze zad v šátku, sundala kuklu, bundu, boty bez probuzení. Nevzbudí ho uši trhající řev sestry.
http://www.youtube.com/watch?…
Je teda mladší, ale myslím, že když je někdo spáč, tak se člověku fakt nemusí podařit dítě vůbec vzbudit, třeba mě vzbudit, když jsem v té hluboké fázi spánku, to je úkol pro otrlé ![]()
Jinak jsem byla schopná přenášet mrtvolku s visícíma ručičkama a nožičkama, dokonce navlíknout obří látkovou plínku.
Druhej tak spavej není, spí jak zajíc ![]()
To jo. Mě se to stalo poprvé,že tak tvrdě spinkala. Možné je že má takový spánek pokaždé,jenom na to nikdy nepřišlo,protože se vždy vzbudila sama. Mě vyděsilo hlavně to,že jsem jí neslyšela oddychovat a možná i proto že je taky spíše nespavec
nespavec…ale když spí,tak pořádně a řádně
Aspon Tě to tak příště, kdyby náhodou,tak nevyleká..