Noční buzení nekojeného dítěte

150
21.11.11 10:51

Noční buzení se nekojeného dítěte

Zdravím všechny,
náš syn (14 měsíců) se už asi tři měsíce neustále v noci budí někdy i s pláčem, bývá to zpravidla 10-15× za noc, někdy také i po 20 minutách. Dožaduje se napití čaje či šťávy. Mléko už zcela odmítá pít. K večeři sní vždycky největší porci za celý den, takže hlady se opravdu budit nemůže. Rostou mu sice zoubky, ale ty mu rostli i předtím a takto se nebudil.
Máme spíš pocit, jakoby to už byl zvyk. Prostě se vzbudí, a musí dostat napít, jinak nebude spát. Je to ale velmi vyčerpávající, bývá to v krátkých intervalech a většinou nemůžeme ani pořádně usnout. Navíc, v době před těmi třemi měsíci, spinkal krásně celou noc a budil se až na ranní mlíčko.

Nevíte, jak ho tomuto nejlépe odnaučit?
Za každou radu budu opravdu vděčná. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
21.11.11 10:56

No v prvé řadě bych mu nedávala ani čaj, ani šťávu, ale jenom čistou vodu. Zřejmě se budí na dobré pitíčko, nemluvě o vlivu na zuby…
A tu flašku s vodou bych mu dala do postýlky, třeba se ji neučí v noci si najít sám a napít se a zase usne, aniž by vás budil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.11.11 10:57

A jinak rostoucí zuby, ony nemusí trápit úplně všechny, většinou nejhorší jsou stoličky. Zkusili jste dát na noc nurofen? Kdyby se budit přestal, tak by bylo jasné, že to má od zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.11.11 11:00

To už nás taky napadlo, dát mu flašku do postýlky, dopadlo to tak, že 300 ml flajdu měl vypitou na dvakrát. Prostě v noci by pil a pil.
Nurofen i Brufen, co bylo k dispozici, jsme dávat zkoušeli, budí se i tak stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
21.11.11 11:05

Taky bych zaměnila za vodu. A nezačali jste si s příchodem podzimu v ložnici topit? Třeba je tam moc suchý vzduch a proto se dožaduje pití.

Přes den pije dost?

Pokud bych si byla storpo jistá, že je to pouze na sladkou šťávu a ani voda by neodradila tak prostě dát dudlík a jít si zase lehnout. Nebo nechat vybrečet.

Lahev bych u takhle malého dítěte v postýlce nikdy nenechávala. Aby ji nazačal používat místo dudlíku. A pak se ve spánku nezakuckal. Přijde mi to nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
21.11.11 11:07

to mi malej jednu dobu dělal taky, pořád se budil na pití a chlastal jak protrženej… ale já mu dávala granulovaný čaj, který je trochu slazený… tak jsem mu ho na noc přestala dělat a když se vzbudil, nabídla jsem bylinkový neslazený čaj a za dva dny už se na pití nebudil… si myslím, že po tom sladkym maj větší žízeň a taky jim to chutná…
takže moje rada zní - zkusit obyč bylinkový čaj. Já dělala meduňkový :lol:
hodně štěstí… 15× za noc je fakt mazec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.11.11 11:12

Díky všem za rady!
Zkusím mu dnes udělat neslazený bylinkový čaj nebo jen tu vodu. Uvidíme.
Mimochodem, topíme na noc a dost (budu se snažit to změnit), ale toto trvá už od léta a to se netopilo a v noci jako nějaká dusna nebyla, vždyť víte nakonec samy.

S tou flaškou to byl jen pokus, a když jsme viděli, že ne a ne přestat, taky jsme to zavrhli, stát se může cokoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.11.11 11:28

Stejný problém

Ahoj holky, mám stejný problém, ale malá má 1 a 3/4. Na noc má vodu, ale cca 3 týdny se v průběhu noci budí, vyžaduje UM. a navíc se co cca 2 noc zdrhne z postýlky k nám a třeba 1,5 hod dělá bugr :( :( Vím, že jí cca víc jak měsíc trápí špičáky, ale to snad tím nebude… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.11.11 11:31

A když dostane UM tak spí klidně dál?
To náš malej právě UM nechce ani vidět. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.11.11 11:47

Většinou jo, napije se otočí a spí dál, ale poslední dobou začala utíkat k nám. už je velká, rozvaluje se a já jsem asi jako těhulka nedůtklivější a nevyspím se, když je v posteli. dneska manžel zůstal sní celou noc na gauči v obyváku, abych se vyspala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.11.11 11:55

Tak jí odnaučit spaní ve vaší posteli. My máme alespoň výhodu, že malej nechce spát s námi. Vím, jaké to je, když se člověk dlouhodobě nevyspí. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
21.11.11 12:08

Tohle už zlozvyk je.Mě pomohla výborná knížka Každé dítě může dobře spát.
Jsou tam popsané zlozvyky a jak se jich zbavit a náš malej spí od 20hod do 8hod ráno bez probuzení:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
21.11.11 12:35
Vibe píše:
Díky všem za rady!
Zkusím mu dnes udělat neslazený bylinkový čaj nebo jen tu vodu. Uvidíme.
Mimochodem, topíme na noc a dost (budu se snažit to změnit), ale toto trvá už od léta a to se netopilo a v noci jako nějaká dusna nebyla, vždyť víte nakonec samy.S tou flaškou to byl jen pokus, a když jsme viděli, že ne a ne přestat, taky jsme to zavrhli, stát se může cokoliv…

Přehod přez postýlku vlhkou plenu nebo hrnek z vodou na radiátor…asi tam máš dost suchej vzduch…a taky se přikláním k tomu bylinkovému čaji…v Déemku mají docela dobrý,vhodný pro nejmenší mimi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
21.11.11 12:40

Máme podobný problém. Přes dva měsíce se syn budí aspoň 2×, přitom od roka spal celou noc. V září měl virozu, horečku, tak jsem mu dávala trochu vody v noci,aby nebyl dehydrovaný. Ale asi si zvykl, budí se, stojí v postýlce a hledá flašku, kterou mu dávám na přebalovací pult. Snažím se nedávat moc, jinak by vypil v noci půl litru a ráno by byl pročuraný. Přes den pije taky hodně, neslazený čaj nebo vodu. Pochybuju že by mu najednou voda tak zachutnala že by se kvůli tomu v noci budil. Asi je to zvyk, budem muset vydržet a flašku nedat. Víc jak čtvrt roku spal krásně a nepotřeboval to.
Spí v postýlce, do postele ho beru maximálně nad ránem. Večer usíná sám, jen ví, že jsem v pokoji (a odpočívám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
21.11.11 12:42

já v ložnici netopím,ale mám to tak zavedené už hodně dlouho,malému zima není,je dost blečený a by mu nebyla zima,nekojím od jeho 9ti měsíců a nedávám mu v noci nic.ani vodu ani čaj,nic.budil se do 16ti měsíců pravidelně každé 2-3 hodiny,ale stačilo dát dudlíka a spal během pár minut dál.až před dvěma měsíci se vzbudí jednou a to kolem 5té ráno a to si ho beru k sobě do postele kde se mnou spí až do 7mi/8mi.myslím,že u vás je to těžký zvyk,asi bych ho odbourala uplně,jestliže pije dost za den,v noci pít nemusí.asi bude protestovat pár nocí,ale pochopí,že noc je od toho aby se spalo a byl klid.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí