Syn mi říká - "Ty jsi ošklivá"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
30.11.13 21:51

Jen by mne zajímalo, kde se tomu naučil. Jestli ty sama mu říkáš, že je ošklivý, když něco provede, tak se ti jen vrací, co jsi zasela. Jestli to má ze školky, tak to se odnaučí o krapet líp, než to, co mu vštípí rodiče doma. Na věci ze školky mi stačí opakovat, že tohl se neříká, ale zas tolik „sprosťáren“ domů nenosí a věci, které má jaksi ode mne nebo od táty musíme nejprve my přestat dělat/říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
30.11.13 21:53
@K-Black píše:
jen do určitého věku :think: čím jsou starší je to horší, nakonec přijde období kdy se k tobě nebude na ulici hlásit.

tak ve 3 letech jsem si myslela, že jsem pro syna miss, je mi jasný, že ve 13ti budu trapná matka :zed: a ve 30ti mi bude denně volat, že má problémy, ať mu pomůžu..tak nějak to bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
30.11.13 21:56
@Gina108 píše:
Jen by mne zajímalo, kde se tomu naučil. Jestli ty sama mu říkáš, že je ošklivý, když něco provede, tak se ti jen vrací, co jsi zasela. Jestli to má ze školky, tak to se odnaučí o krapet líp, než to, co mu vštípí rodiče doma. Na věci ze školky mi stačí opakovat, že tohl se neříká, ale zas tolik „sprosťáren“ domů nenosí a věci, které má jaksi ode mne nebo od táty musíme nejprve my přestat dělat/říkat.

z domova to opravdu nemá..nikdy jsem mu neřekla, že je ošklivý, zlý, že ho nemám ráda. myslím, že to má ze školky, dali ho k dětem 4-6 let, že je prý šikovný,ˇhodně si ho chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
30.11.13 21:57
@KriJona píše:
tak ve 3 letech jsem si myslela, že jsem pro syna miss, je mi jasný, že ve 13ti budu trapná matka :zed: a ve 30ti mi bude denně volat, že má problémy, ať mu pomůžu..tak nějak to bude?

hele já dneska prckovi 3.5 uplně zkazila náladu, potom mi ještě řekl, počkej až přijede tatínek to uvidíš :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2691
30.11.13 22:00
@K-Black píše:
hele já dneska prckovi 3.5 uplně zkazila náladu, potom mi ještě řekl, počkej až přijede tatínek to uvidíš :mrgreen:

kamarádky syn jí řekl jednou a to mu byly 3 roky čerstvě:Zkazila jsi mi celej život..nechápala kde to vzal, dušovala se, že od rodičů to prostě nemá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
30.11.13 22:03
@KriJona píše:
z domova to opravdu nemá..nikdy jsem mu neřekla, že je ošklivý, zlý, že ho nemám ráda. myslím, že to má ze školky, dali ho k dětem 4-6 let, že je prý šikovný,ˇhodně si ho chválí.

Tak to je šikovný i všechno odposlouchat :mrgreen: No tak to přeju dobré pořízení. Prostě se zeptat, kde to slyšel a vysvětlit, že není správné, že Pepíček ze školky to říká, že maminka to přece neříká. Sakra, já se děsím toho, až budou mít mé děti nějakou učitelku, co jaksi nebude sdílet moje výchovné metody. Od „autority“ se tyhle řeči odnaučují asi mnohem hůř. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
30.11.13 22:04
@KriJona píše:
kamarádky syn jí řekl jednou a to mu byly 3 roky čerstvě:Zkazila jsi mi celej život..nechápala kde to vzal, dušovala se, že od rodičů to prostě nemá :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Se přeřekl, ne, chtěl jen, aby mu podala sklenici vody :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
30.11.13 22:05

..já zase, když malé něco nedovolím tak s oblibou říká…„tak já už stebou nekámo“! :zed: už jsem na tu větu alergická, ale důslednost je důslednost, takže raději budu ještě nijaký ten pátek „nekámo“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
30.11.13 22:06
@Gina108 píše:
Tak to je šikovný i všechno odposlouchat :mrgreen: No tak to přeju dobré pořízení. Prostě se zeptat, kde to slyšel a vysvětlit, že není správné, že Pepíček ze školky to říká, že maminka to přece neříká. Sakra, já se děsím toho, až budou mít mé děti nějakou učitelku, co jaksi nebude sdílet moje výchovné metody. Od „autority“ se tyhle řeči odnaučují asi mnohem hůř. :nevim:

I na tohle jsem se ptala, prý to říká XY ze školky, pak mi na to sám řekne, ale to se neříká, že ne? řeknu, že ne, on že to tedy říkat nebude a jak píšu, do hodiny jsem zas ošklivka Betty :mrgreen: bojím se, že když budu mlčet, ignorovat to, že to bude používat stále..pronesl to už i na veřejnosti, před lidmi, to je teprve lahůdka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
30.11.13 22:07
@KriJona píše:
kamarádky syn jí řekl jednou a to mu byly 3 roky čerstvě:Zkazila jsi mi celej život..nechápala kde to vzal, dušovala se, že od rodičů to prostě nemá :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: náš má školu od staršáků :roll:
  • Citovat
  • Upravit
2691
30.11.13 22:08
@Gina108 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Se přeřekl, ne, chtěl jen, aby mu podala sklenici vody :mrgreen:

chtěla, aby si vzal čepici, venku sněžilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
30.11.13 22:09
@K-Black píše: :lol: :lol: :lol: náš má školu od staršáků :roll:

noooo..až začne mladší, to teprve bude něco na moje nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
30.11.13 22:10
@KriJona píše:
kamarádky syn jí řekl jednou a to mu byly 3 roky čerstvě: Zkazila jsi mi celej život..nechápala kde to vzal, dušovala se, že od rodičů to prostě nemá :mrgreen:

Tak tohle jsem si jednou vyslechla od mladší kamarádky, když jí byli 4 roky. Jsem o 10 let starší a když jsem jednou při hraní neudělala to, co chtěla, tak z ní vyjela věta:,,Zkazila jsi mi celej život!!" :mrgreen: Taky jsem to nechápala, jestli to neměla z televize… Ale smějeme se tomu do dnes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
30.11.13 22:11

Já teda nevím, ale mě to zas tak strašný nepřijde. Tak on nemyslí, že bys byla ošklivá vzhledem, ale spíš tvoje chování. Nevím, proč tady někdo radí, dát mu přes zadek. Proč by to tak nemohl říct, když to tak cítí. Dcera /5,5/ mi jeden čas říkala, že jsem zlá matka. Jednou mi to řekla mezi lidma a syn /2 a půl/ dodal, zlá matka příroda. Podotýkám, že to bylo u dr, když jsem jí nechtěla dát jídlo do špinavých rukou. Myslím, že si oblíbí nějakou frázi, kterou si myslí, že nám to nandají :mrgreen: určitě ignorovat, čím víc se to rozpitvává, tím lépe si to zapamatují. Ale zkazilas mi celej život, je slušný. Dcera nám ve třech letech řekla, že jestli jí to nedáme, tak se sbalí a odbydlí. (jako odstěhuje) a doma to taky neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
30.11.13 22:12

@Gina108 já si myslim, že na spoustu věcí si děti přijdou sami a nemusí to nutně mít od rodičů, že to používají vůči nim nebo to odposlouchat ve školce :nevim: konkrétně u slova „ošklivý“ to není tak těžké - používá se to přeci když ukazujeme věc, která se nám nelíbí a dítě si to prostě jen převede do jiné souvislosti. A já třeba i říkám mladýmu, že se ošklivě chová - jak jinak mu to mám říct, pokud to tak zrovna opravdu je? Sama si pamatuju, jak mě máma v dětství něčim naštvala (to už nevim čím), já na ní koukala z gauče v kuchyni a schválně jsem jí řekla „maminice“ - pamatuju si jenom ten moment, jak jsem to zkoušela vyslovit, že na mě tak zle koukala, jestli si troufnu to doříct a já si troufla :jazyk: no a pochybuju, že by o ní někdo před tím řekl, že je „maminice“ prostě jsem jí chtěla taky naštvat, tak jsem to vymyslela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí