Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KriJona píše:
I na tohle jsem se ptala, prý to říká XY ze školky, pak mi na to sám řekne, ale to se neříká, že ne? řeknu, že ne, on že to tedy říkat nebude a jak píšu, do hodiny jsem zas ošklivka Bettybojím se, že když budu mlčet, ignorovat to, že to bude používat stále..pronesl to už i na veřejnosti, před lidmi, to je teprve lahůdka
to je slabota, že to řekl na veřejnosti - kamarádky dcera když objevila rozdíl mezi chlapečkem a holčičkou, tak neopomněla široké veřejnosti sdělit, že „maminka je holka, tak má pipinku a má jí chlupatou“ ![]()
@andice píše:
Já teda nevím, ale mě to zas tak strašný nepřijde. Tak on nemyslí, že bys byla ošklivá vzhledem, ale spíš tvoje chování. Nevím, proč tady někdo radí, dát mu přes zadek. Proč by to tak nemohl říct, když to tak cítí. Dcera /5,5/ mi jeden čas říkala, že jsem zlá matka. Jednou mi to řekla mezi lidma a syn /2 a půl/ dodal, zlá matka příroda. Podotýkám, že to bylo u dr, když jsem jí nechtěla dát jídlo do špinavých rukou. Myslím, že si oblíbí nějakou frázi, kterou si myslí, že nám to nandajíurčitě ignorovat, čím víc se to rozpitvává, tím lépe si to zapamatují. Ale zkazilas mi celej život, je slušný. Dcera nám ve třech letech řekla, že jestli jí to nedáme, tak se sbalí a odbydlí. (jako odstěhuje) a doma to taky neslyšela.
to já vím, že to nemyslí na můj vzhled
takže když to řekne, mám mlčet? přejít to?
@K-Black píše:
jen do určitého věkučím jsou starší je to horší, nakonec přijde období kdy se k tobě nebude na ulici hlásit.
Můj 8-letý chodí tak 5 kroků přede mnou
(jen oblast u školy). Říkám: „Ty se za mne stydíš?“ „Ne.“ „Tak pojď sem, nebo začnu zpívat.“
Vždy přijde.
Dcera v pátek na celou tramvaj: „Maminko ty jsi úplně šílená.“ Byla jsem jak rajče, má to od bráchy…
![]()
@KriJona
já vím. ![]()
Já bych to přešla, vím, že když ti dva něco takhle „chytrého“ vymyslí, tak čekají nějaké kecy a když nepřijdou, tak se na to vyprdnou. Já osobně bych to neřešila. Slyším ve školce od dětí ledacos a všimla jsem si, že to maminky vůbec neřeší. Někde něco slyší a zkouší, jestli se chytneš. A když jo, rádi to zase někdy vytáhnou…
@MarieP píše:
Můj 8-letý chodí tak 5 kroků přede mnou(jen oblast u školy). Říkám: „Ty se za mne stydíš?“ „Ne.“ „Tak pojď sem, nebo začnu zpívat.“
Vždy přijde.
Dcera v pátek na celou tramvaj: „Maminko ty jsi úplně šílená.“ Byla jsem jak rajče, má to od bráchy…
![]()
@KriJona píše:
to já vím, že to nemyslí na můj vzhledtakže když to řekne, mám mlčet? přejít to?
Synovi jsem vždy vysvětlovala, že lidem, které máme rádi se takové věci neříkají, protože jsou z toho smutní, chápal to. Dcera, to je jiná, ta by vykřikovala ještě hlasitěji
… No jo, to má za to. ![]()
Tak mě zase říká syn 2,5 at a ním dovnitř nechodím a pod. jako třeba když se oblíká v pokojíku, a nejde mu to hned, tak začne řvát(brečet) a to fakt dost, pak to zkouší dál(to oblíkání), pak mě začne bouchat, jako bych za to mohla já a pak když mu to pořád nejde, tak at jdu pryč. máma pryč, nebo máme ne dovnitř, když mu chci pomoct a podívat se co se děje, že řve. takže to mě jako taky vytáčí, a veřer, vždy že je to ošklivý, že už to říkat nebude. tak taky nevím, co s tím. ale říká to fakt hnusně a dost vztekle.
tak doufám, že to je fakt jen období a brzy to přejde. tak ale asi je fakt ještě lepší, než to : zkazila si mi celej život, to zas jo. ![]()
Příspěvek upraven 30.11.13 v 22:40
@KriJona píše:no, a teď mi řekni, cos jí na to řekla?
Ale, Marjánko!
Ona je totiž úkaz
. ![]()
Po mně dcera ve 3,5 letech řvala, že ji nemiluju a ničím ji život.. třískla dveřmi pokojíčku a rozbrečela se… příčina? Chtěla jsem, aby uklidila pokojíček.. nejhorší matka prostě.
O dva roky později zvýšila level - bordel je její přítel a uklizením by ho zabila přece a já jsem totální necita a nechápu ji.. ![]()
Ve Tvém případě bych asi zkusila sehrát divadlo, že pláčeš, že je Ti to líto. ![]()
@K-Black píše:
jen do určitého věkučím jsou starší je to horší, nakonec přijde období kdy se k tobě nebude na ulici hlásit.
Pravda pravdouci
Starsi dcera vzdycky rikala, kdyz po ni nekdo neco chtel jinak „ale maminka rikala, ze…“ a trvala na tom, ze to'bude tak jak maminka rikala…dnes uz to je tak, ze „mamka rikala, tak to udelam schvalne jinak“.Deti jsou zakerne
![]()
@KriJona píše:
to já vím, že to nemyslí na můj vzhledtakže když to řekne, mám mlčet? přejít to?
Ja bych asi vyzkousela nejakou vetu, kterou bych vzdy pouzila kdyz ti rekne, ze jsi oskliva.Jako napriklad „to mi je lito, ze si to myslis, ja si o lidech co mam rada nemyslim, ze jsou osklivy“ a vetu bych nezamenovala, vzdy rekla to same a uz se k tomu nevracela ![]()
počujem dosť často - vivat vzdelávací ústav, kde sa deti fakt naučia, čo v živote doma nepočuli. Buď si to nevšímam, alebo jej (6r) poradím, nech si teda najde maminku, která ošklivá nebude - a hneď som zase tá najkrajšia ![]()
Muj mladsi bracha po prichodu do skolky mel obdobi nejdriv " ja s tebou nekamo" a palec dolu a pak " ja te nemam rad"… nejlepsi bylo to prejit stylem " hm, tak si ten pokoj i tak uklid"… po case toho nechal, protoze videl, ze nas to nebere…
prislo mi, ze cim jsme se vic pozastavovali nad temito vyroky, tim vic je pouzival
@KriJona nic si z toho nedelej, muj syn 3 lety mi to rika taky, kdyz se mu neco nelibi. jeste pouziva vetu:to neni fer ![]()