Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ptám se proto, že jsem první měla 39+2,ted jsem 39+3 a stále nic
jsem nervní ![]()
41+6 podle termínu z prvního utz.. Prý je ale přesnější až ten ve 12 týdnu a podle toho jsem teda rodila až 42+4 a stejně vyvolávaně..
MS mi zrovna blbla a v těhotenství jsem krvácela - myslela jsem, že je to opožděná MS, ale nebyla, termín dle MS mi tak nikdo neurčil..
Já budu rodit ve 42. týdnu. Jsem na jeho začátku, přenáším a ve čtvrtek jdu na umělé vyvolání. Je to první dítě.
Ahoj, my měli 1. 39+4, 2. 36+3, 3. 36+2 (právě nám je 15 dní) Vše bylo ok.
@berry4 První dítko ti vyvolávali? Napíšeš mi nějaké zkušenosti? Já jdu na vyvolání ve čtvrtek, to budu 41ˇ+ 3. Děkuji ![]()
@Tapeta ano,vyvolávali, protože honili termín. Být chytřejší tenkrát, jak jsem dnes, odešlu je do horoucích pekel a možná ještě dál. Ta šílená bolest, ty fofry bolestí za sebou, to všechno určitě za to nestálo. Kdyby mě nechali být, porodím tak jako tak o den dýl sama a určitě bez tohodle pekla.
Není nad přirozený porod.
1. 41+3
2. 37+3 - ten byl ale vyvolávaný kvůli jaterním testům.
@berry4 Toho se přesně bojím, kamarádka to měla to samý… ale diktovat si asi moci nebudu.
@Tapeta mně první dítě také vyvolávali. Dostala jsem ráno 1/4 tabletky a ihned začaly kontrakce, tedy asi to bylo k porodu. Nicméně porod nešel, byla jsem na oxytocinu, vnitřní sondu jsem měla asi hodinu… horší ozvy a pak akutní císař. Ale malá měla 3× omotaný pupečník, takže těžko říct jestli by to bylo jinak za pár dní. Rodila jsem ve 38tt kvůli otokům a vyššímu tlaku a později i úniku plodové vody. Ale i tak to ve mně nezanechalo špatné vzpomínky a 9 měsíců po porodu jsem byla opět těhotná. Takže se toho neboj. Moc držím palečky ať všechno dobře dopadne ![]()
@lebudik Já už bych rodila, ale bohužel moje porodní cesty se k tomu vůbec nemají, nemám vůbec žádné náznaky, otevírání, odtok vody, nic. Nicméně děkuji za názor a podporu! Nezbývá než doufat, že to dopadne ![]()