Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím, @steeve, jaký je rozdíl mezi typy autosedačky Römer Kidfix 2014?
Už jsem vstřebala, že SICT je zvýšená boční ochrana, XP je bezpečnější polstr na pás. Ale prosím, co je typ sedačky SL?
Díky moc za vysvětlení - Google na tohle nějak nezabírá, všechny sedačky jsou vychvalované jako nej nej…
Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?
Přidejte zkušenost s Britax Römer KidfixŘešili jsme to včera. Myslím, že to SL je prostě základ. Pak byli ten sict s boční ochranou, xl s tím polstrem na pásu a pak ještě jedna a ta měla obojí. Vybrali jsme nakonec tu základní, myslím, že pro naše cestování bude dostačující. Za rok bude stejně zaostalá, tak jako ty dnešní novinky. Takže nemá asi cenu kupovat tu nejdražší. To by člověk musel měnit sedačku každý rok.
Díky moc, z názvu diskuse to nebylo patrné, že se to tu dozvím - a někteří prodejci zjevně to SL neuvádějí (mají jen Kidfix, pak SICT a pak SICT XP), takže jsem byla zmatená.
@Slečna Ferka my mame teda i normalni kidfix (mame i XP) a ten SL to neni.
Tak asi pozor pri vyberu.
@Anielka A je to 2014? Jak jsem pochopila, jde zřejmě o nové označování té letošní řady…
@Slečna Ferka
Kidfix a Kidfix SICT se dělaly do roku 2013, v současné době téměř vyprodány
z nových modelů jsou to :
Kidfix SL- základní model, nemá isofix pevně spojený se sedačkou, a jen isofixové spony na pásech
Kidfix SL SICT- stejný jako Kidfix SL, ale navíc SICT boční ochrana- 1 polštář, dá se přehazovat z levé na pravou stranu
Kidfix XP- má isofix na pevných ramenech spojený se sedačkou, ale posuvný, takže se dá sedačka posouvat a tím i polohovat, navíc má čelní pás XP
Kidfix XP SCT- stejný jako Kidfix XP, navíc boční ochrana SICT- je na obou stranách, ale šroubovací, takže se vysune jen na té straně ke dveřím
Příspěvek upraven 16.07.14 v 15:15
@steeve Dá se Kidfix (konkrétně RÖMER KIDFIX SL SICT) použít do auta bez izofixu? teď máme Safefix, která je „obojetná“ a právě potřebuju obojetnou i tu větší… Isofix jsem živý nikdy neviděla, tak se možná ptám jak tatar
díky ![]()
@Etcetera78 všechny sedačky kat. 15-36 s isofixem se dají použít i do auta bez isofixu, tedy i Kidfix