U doktorky jsem chudak

Anonymní
12.3.20 12:22

U doktorky jsem chudak

Ahoj. Prosím anonym, cítím se trapně. :think: Jsem mladá maminka 22let, manžel 30 let. Máme 3 měsíční miminko. Už na první prohlídce na nás dr koukala udiveně, překvapeně… Asi protože na svůj věk nevypadáme, já vypadám možná tak na 15 :lol:… Ptala se nás i jestli bydlíme a rodičema atd :think:… Nicméně je jinak paní doktorka moc hodná. Jednou jsem si vyzvedavala recept a ptala se jestli jsem něco doplacela, jak kdyby mi to chtěla zaplatit. :P Dneska jsem byla na 3 měsíční kontrole, a ptala se nás na očkování… Já tomu prd rozumím, ptala jsem se sourozenců co už mají děti jaké dali.. Pouze povinné. Takže jsem ji řekla ze jen povinné. A sestřička se ptala zda nedám i vakcínu proti pnemokokum která je plně hrazena… V tu chvíli mi bylo neskutečně trapně.. Paní doktorka vysvětlila proti čemu to je, že sama by ji dala, že to hodně dětem pomohlo.. Zeptala jsem se jestli si to můžeme rozmyslet, do kdy se vakcína musí podat atd… Stalo se vám to někdy taky? Asi to moc řeším, moc si to beru… Nechci být vůči miminku nezodpovědna, ale očkováním nerozumím. Nežijeme v luxusu, ale zase si taky nemůžu dovolit dát za X vakcín X tisíc… Nehledě na to že mi některé přijdou zbytečne :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
12.3.20 12:31

Nechápu, proč si přijdeš jak chudák. Tohle jsou naprosto běžné věci, které s pediatričkou našich dětí řeším také. I já se ptám, jaký má ona názor a že si to ještě rozmyslím. Občas jdu jen s kaslajicim dítětem pro poslechnutí a radu, co v lékárně koupit. Myslím, že problém není přístup doktorky, ale tvé sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
12.3.20 12:32

Hexa je povinna
Synflorix ne, ale je plně hrazeny. Ten bych dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
12.3.20 12:33

Proč by jsi byla chudák? To, že vypadáš na 15 let neřeš a buď ráda. Já měla první dítě v 17 letech a vypadala jsem po porodu tak na 13. Prej se doktorky, když něčemu nerozumíš a hledej na internetu. Teď si aspoň můžeš informace vyhledat. Dřív nebylo kde, nikdo ti noc neřekl. To, že jsi řekla, že si to rozmyslíš, to je správné. Doma si zjistíš info, zeptáš se sourozenců a přístě jí řekneš. Medicínu vystudovanu asi nemáš, tak jak by jsi mohla všechno vědět. A zbytečně se z toho nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59380
12.3.20 12:34

To neřeš ;), doma si to v klidu vše prostuduj a pak rozhodni. Nejstraší očkovaný proti pneumokokům byl a píchané uši měl už několikrát až ve vyšším věku. Nejmladší dcera má jen hexu a 1 dávku priorixu a uši ok ;). Klidně řekni že nechceš, já u dcery taky řekla že jen hexu ;). Asi moc mladých maminek tam nemá a jestli vypadáš ještě mladší ;) Jen se musíš naučit stát za svým názorem a pak už Tě do ničeho tlačit nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
12.3.20 12:40

Mně se kdysi stalo, že po mně paní v optice nechtěla peníze za opravu brýlí. Bylo mi asi 19. Je fakt, že ten den jsem byla zvlášť nevymóděná a brýle byly v hrozném stavu (model „na doma“, měla jsem jich víc). Taky jsem se pak dlouho zamýšlela nad tím, jak jsem musela působit :P 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
12.3.20 12:43

@MrsNorris Jé, mně jednou zadarmo opravili dětské náušnice. Brala jsem to jako milou pozornost, fakt mě v tom nenapadlo hledat něco jinýho.

Zakladatelko, podobná komunikace jako mezi tebou a doktorkou je u dětského lékaře naprosto běžná. Takže buď v pohodě ;-) Mně taky sestra u doktorky řekla, že by na mém místě počkala, až Bexsero zlevní (což se taky stalo). Nevyvozovala jsem z toho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
12.3.20 12:49
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosím anonym, cítím se trapně. :think: Jsem mladá maminka 22let, manžel 30 let. Máme 3 měsíční miminko. Už na první prohlídce na nás dr koukala udiveně, překvapeně… Asi protože na svůj věk nevypadáme, já vypadám možná tak na 15 :lol:… Ptala se nás i jestli bydlíme a rodičema atd :think:… Nicméně je jinak paní doktorka moc hodná. Jednou jsem si vyzvedavala recept a ptala se jestli jsem něco doplacela, jak kdyby mi to chtěla zaplatit. :P Dneska jsem byla na 3 měsíční kontrole, a ptala se nás na očkování… Já tomu prd rozumím, ptala jsem se sourozenců co už mají děti jaké dali.. Pouze povinné. Takže jsem ji řekla ze jen povinné. A sestřička se ptala zda nedám i vakcínu proti pnemokokum která je plně hrazena… V tu chvíli mi bylo neskutečně trapně.. Paní doktorka vysvětlila proti čemu to je, že sama by ji dala, že to hodně dětem pomohlo.. Zeptala jsem se jestli si to můžeme rozmyslet, do kdy se vakcína musí podat atd… Stalo se vám to někdy taky? Asi to moc řeším, moc si to beru… Nechci být vůči miminku nezodpovědna, ale očkováním nerozumím. Nežijeme v luxusu, ale zase si taky nemůžu dovolit dát za X vakcín X tisíc… Nehledě na to že mi některé přijdou zbytečne :think:

Naše doktorka takhle jedná s lidmi běžně (já jsem jedna z čestných výjimek, s kým jedná jinak :D). To, že nerozumíš očkování, to je přece nevadí, od toho tam ta doktorka je. Na doplatky se taky ptá běžně, chce mít přehled a jsou rodiny, které s těmi poplatky problém mají. Očkování vidím u doktorky běžně, že lidi říkají, že si to promyslí, nebo že se musí poradit doma. Vakcína proti pneumokokum mě stala asi 1600, takže to není nějaká závratná částka, ale málo to také není. Existuje i bezplatné očkování proti pneumokokum, takže zvažovat je co. Že se ptala, zda bydlíte u rodičů, to neřeš, to je jen konverzace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.20 12:50

Já měla první dítě v 27, ale vypadám mladší a stávalo se mi, že na mě na ulici pokřikovali pobudové, že jsem „ňáká mladá mamina“. Paní, co se mnou v porodnice rodila druhé dítě (máme obě děti podobně staré), vypadala tak na 16. Myslím, že je to lepší, než vypadat, že jsem těch dětí babička.
Při čtení příspěvku jsem pořád čekala, kdy se doktorka vytasí s nabídkou pomoci od jiné pacientky (jak se tu často radí: hledám maminku v nouzi - zeptejte se u dětské, ta má přehled) ;)

• Citovat
  • Upravit
5487
12.3.20 12:56

Já jsem proti tobě extra stará a doktorka i sestra ví, že nijak netrpíme, a řeči o zadarmo a doplatku má taky a na něco třeba řekne, že je to drahé, přitom to stojí pár stovek, no bóže :roll: :lol: Takže bych řekla, že ze zvyku to někde říkají všem. Neber to osobně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
12.3.20 12:59

Synflorix je plně hrazenej? Za Prevenar13 jsem u obou doplácela cca 600 Kč…tak nevím, jaký je v tom rozdíl, i když už je to nějaký ten pátek - staršímu bude 7 a mladší 3, takže se to asi od té doby změnilo zase? Hm, to teda koukam - ona pojistovna prispivala i na ten Prevenar, ale jen cast, se synflorixem nemam zkusenost, mozna ze zahrnuje min druhu a prevenar se priplaci, protoze je na vic typů těch pneumokoků? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
12.3.20 13:10

@Jahudka82 Ano, Synflorix je míň druhů a je zdarma, pokud se stihne očkovat do sedmi měsíců věku dítěte. Prevenar 13 vloni stál dohromady necelých 1600 s tím, že je to jen doplatek a vloni byl prý asi o stovku ten doplatek snížen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.20 13:16

@Hlaholice Dekuju, nevíš kolik je přesně dávek toho synflorixu? Abych to teda aspoň stihla ;)

• Citovat
  • Upravit
17021
12.3.20 13:16
@Hlaholice píše:
@Jahudka82 Ano, Synflorix je míň druhů a je zdarma, pokud se stihne očkovat do sedmi měsíců věku dítěte. Prevenar 13 vloni stál dohromady necelých 1600 s tím, že je to jen doplatek a vloni byl prý asi o stovku ten doplatek snížen.

Aha tak to jo, ono vlastně toho Prevenaru byly taky asi 3 davky po tech cca 500-600, to je fakt. Ja už se lekla, že to zvedli na 1600 za jednu tyjo. I když tady bych se nedivila už…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
12.3.20 13:19

Proc by si mela byt pred doktorkou chudak, to tedy nechapu :nevim: Taky jsem nestudovala imunologii ani medicinu, je mi o deset let vic a ptam se na veci kolem ockovani u pediatra uplne bezne :nevim: Nic divneho mi na tom nepripada, od toho tam je. A lepsi mit info od doktora, nez studovat o ockovani ruzne blaboly a dohady tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek