U doktorky jsem chudak

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
12.3.20 13:26
@Anonymní píše:
@Hlaholice Dekuju, nevíš kolik je přesně dávek toho synflorixu? Abych to teda aspoň stihla ;)

Podle ockovaciho kalendáře jsou dvě dávky a pak preockovani. A pokud jsem to správně pochopila, tak do sedmého měsíce musíš mít jen ty dvě dávky, preockovani je až v přibližně v roce. Takže v tomto je to stejné jako u placeneho očkování. Ale info beru jen podle prospektu, já dávala to placené.

Příspěvek upraven 12.03.20 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
12.3.20 13:27

A proč jako chudák? Jsem oproti tobě stará a dr mi tyhle věci říká taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
12.3.20 13:28

Nemusíš se vůbec cítit trapně :)
Poraď se s manželem, s internetem, sourozenci. Pročti si to pořádně a sama zhodnoť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
12.3.20 13:30

@Jahudka82 Ne ne, těch 1600 je opravdu dohromady za tři dávky, jedna byla za 500 a nějaký drobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17271
12.3.20 13:38
@Hlaholice píše:
@Jahudka82 Ne ne, těch 1600 je opravdu dohromady za tři dávky, jedna byla za 500 a nějaký drobný.
:palec: Tak to jo, to pak sedí. Uf… :lol: My jsme kromě Prevenaru už nic dalšího nedávali, až ve 3,5 letech klukovi klistovku a malé ji taky mám v plánu dát příští rok. Dr. nam ji doporučila po 3.roce, ale možná se zeptám teď té nové, co jí nahradila, jestli nedat už teď. Protože v létě do lesa a přírody jezdíme docela dost, i pod stan.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
12.3.20 13:43

@Jahudka82 Já mám zatím dítě malé, tak z nepovinnych jsem zatím řešila jen ty pneumokoky. Ale až půjdeme k doktorce, tak jí chci poprosit o vytvoření rozvrhu i na nějaká další očkování, hlavně taky na tu klistovku, v přírodě jsme prakticky každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
12.3.20 13:44

To si spíš špatně vysvětluješ. Na doplatek se tě ptala spíš pro vlastní informaci, teď je to samý výpadek, ceny se mění, děs a hrůza v té farmacii. A že tě informuje o očkování a doplatcich je jedině dobře. Naše pediatricka ví, že se máme dobře a i tak mě vždy dopředu upozorní, co se jak platí a ptá se, zda to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lynx.lynx
12.3.20 15:15

Proč bys měla být chudák 8o prosimtě já dceru měla v uplně stejným věku jako ty a jedinej, kdo měl “řeči” měla zubařka že co mě to popadlo. 8o a joo, moje dcera má jen povinná očkování ne kvůli financích, ale z mého osobního rozhodnutí. Nikdo mi nic nikdy nenutil a to jsem byla u více pediatrů kvůli stěhování. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
559
13.3.20 00:49
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosím anonym, cítím se trapně. :think: Jsem mladá maminka 22let, manžel 30 let. Máme 3 měsíční miminko. Už na první prohlídce na nás dr koukala udiveně, překvapeně… Asi protože na svůj věk nevypadáme, já vypadám možná tak na 15 :lol:… Ptala se nás i jestli bydlíme a rodičema atd :think:… Nicméně je jinak paní doktorka moc hodná. Jednou jsem si vyzvedavala recept a ptala se jestli jsem něco doplacela, jak kdyby mi to chtěla zaplatit. :P Dneska jsem byla na 3 měsíční kontrole, a ptala se nás na očkování… Já tomu prd rozumím, ptala jsem se sourozenců co už mají děti jaké dali.. Pouze povinné. Takže jsem ji řekla ze jen povinné. A sestřička se ptala zda nedám i vakcínu proti pnemokokum která je plně hrazena… V tu chvíli mi bylo neskutečně trapně.. Paní doktorka vysvětlila proti čemu to je, že sama by ji dala, že to hodně dětem pomohlo.. Zeptala jsem se jestli si to můžeme rozmyslet, do kdy se vakcína musí podat atd… Stalo se vám to někdy taky? Asi to moc řeším, moc si to beru… Nechci být vůči miminku nezodpovědna, ale očkováním nerozumím. Nežijeme v luxusu, ale zase si taky nemůžu dovolit dát za X vakcín X tisíc… Nehledě na to že mi některé přijdou zbytečne :think:

No pokud nemáte peníze tak je to jasné zadarmo jsou jen pneumokoci a ty byste dát měla. Pokud máte zhruba 1000 kč můžete si připlatit za prevenar 13 - je účinnější. Co se týče vakcin za peníze pak bych Vám doporučil rotateq - je to vakcína proti dětským průjmům má to každé dítě 1 dávka stojí asi 1200 jsou 3. ( po měsíci),( něco zaplatí pojišťovna ale moc toho nebude), krom toho je to určitá prevence proti nevyléčitelné cukrovce I typu. Jinak do roka věku kromě povinného nic dávat nemusíte. Sledujte na co doplácí Vaše pojišťovka / například VZP/. Jinak stát zavede zadarmo očkování proti meningitidě. V dalších letech doporučuji očkování proti chřipce - pojiťovna přispívá takže je to za 100kč na rok a pro děti je to dobré - vakcina omezuje záněty dutin středouší, klasický průběh chřipky a pak následné komplikace typu trhání nosních mandlí a podobně - ušetříte si spousta problémů nemoci u dětí budou pak obecně lehčího rázu. Přeji Vám hodně štěstí a zdraví Vašemu dítěti.

Dodatek.
Na některých očkování se nechá hodně ušetřit pokud očkujete tak, že první dávku dáte na podzim a druhou hned po novém roce - pojišťovna pak připlácí na obě dávky. Podívejte se na stránky pojišťoven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
13.3.20 05:47

My máme jednu dávku prevenaru 13 za 450. Tj. v součtu 1350 :palec: je to individi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Micky174
13.3.20 08:14
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosím anonym, cítím se trapně. :think: Jsem mladá maminka 22let, manžel 30 let. Máme 3 měsíční miminko. Už na první prohlídce na nás dr koukala udiveně, překvapeně… Asi protože na svůj věk nevypadáme, já vypadám možná tak na 15 :lol:… Ptala se nás i jestli bydlíme a rodičema atd :think:… Nicméně je jinak paní doktorka moc hodná. Jednou jsem si vyzvedavala recept a ptala se jestli jsem něco doplacela, jak kdyby mi to chtěla zaplatit. :P Dneska jsem byla na 3 měsíční kontrole, a ptala se nás na očkování… Já tomu prd rozumím, ptala jsem se sourozenců co už mají děti jaké dali.. Pouze povinné. Takže jsem ji řekla ze jen povinné. A sestřička se ptala zda nedám i vakcínu proti pnemokokum která je plně hrazena… V tu chvíli mi bylo neskutečně trapně.. Paní doktorka vysvětlila proti čemu to je, že sama by ji dala, že to hodně dětem pomohlo.. Zeptala jsem se jestli si to můžeme rozmyslet, do kdy se vakcína musí podat atd… Stalo se vám to někdy taky? Asi to moc řeším, moc si to beru… Nechci být vůči miminku nezodpovědna, ale očkováním nerozumím. Nežijeme v luxusu, ale zase si taky nemůžu dovolit dát za X vakcín X tisíc… Nehledě na to že mi některé přijdou zbytečne :think:

Nenosis treba nejake alternativni obleceni? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4844
13.3.20 08:20
@MrsNorris píše:
Mně se kdysi stalo, že po mně paní v optice nechtěla peníze za opravu brýlí. Bylo mi asi 19. Je fakt, že ten den jsem byla zvlášť nevymóděná a brýle byly v hrozném stavu (model „na doma“, měla jsem jich víc). Taky jsem se pak dlouho zamýšlela nad tím, jak jsem musela působit :P 8o

A jak to s tim souvisi? Po mne v optice peni za opravu taky nechteji. V mnoha optikach to tak maji - jakou soucast pece o zakazniky (ikdyz mas bryle odjinud).

Jinak zakladatelka se cisi zbytecne nejiste. Ma hodnou lekarku, jako chudak neni. Moje doktorka nam taky rika o cenach vakcin. Ja bych ty pneumokoky dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.3.20 12:55

Jakoze se stydis zmenit nazor, protoze ses dozvedela, ze bys za vakcinu nemusela platit?
doktorce je tohle jedno

a nech si pomoci, kdyz potrebujes. jednou to vratis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 14:52

@Pudloslava o vakcinach mi celkem nic neřekla…až právě teď. Myslela jsem že to je ta vakcína na 3500 Kč… Na to opravdu nemáme.. :think: ano, celkem se stydim změnit názor když je to zadarmo.. Nechci právě vypadat úplně jako chudák, a dát to když to je zadarmo… Preju si pro dceru to nejlepší, zdraví má jenom jedno, ale finance mi úplně nedovolí rozhazovat tisice :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3236
13.3.20 15:41
@Anonymní píše:
@Pudloslava o vakcinach mi celkem nic neřekla…až právě teď. Myslela jsem že to je ta vakcína na 3500 Kč… Na to opravdu nemáme.. :think: ano, celkem se stydim změnit názor když je to zadarmo.. Nechci právě vypadat úplně jako chudák, a dát to když to je zadarmo… Preju si pro dceru to nejlepší, zdraví má jenom jedno, ale finance mi úplně nedovolí rozhazovat tisice :nevim:

Klid, moc si to bereš. Určitě nebudeš jediná, kdo se o očkování rozhoduje podle peněz, doktorka je na to zvyklá. Kolikrát je přes dveře slyšet, jak doktorka hledá léky tak, aby nebyl žádný doplatek, protože si to rodina nemůže dovolit, nebo jak s nima vymýšlí levný jídelníček pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek