U tchýně doma

Anonymní
17.8.24 06:34

U tchyně doma

Ahoj. Zajímá mě, co byste dělali nebo jak byste to řešili.
Mám tchánovce, kteří s narozením našich dětí, začali být hodně protivní. Ale co se stalo po narození dětí manželova mladšího bratra, to už přesáhlo všechny meze. Vypadá to, že s námi " nějak vycházeli" jen proto že jiná vnoučata neměli a teď když je mají, tak už se nemusí asi tak držet. Nejhorší to bylo na návštěvách u nich doma. A to hnusné směřovalo i na děti. Tak jsem prostě manželovi řekla, že styk nezakazuju( i když bych nejradši), ale ať jsou s dětmi na hřišti, v cukrárně..od té doby už neměli zájem, ale teď šlo starší vnouče švagra do školky a mladší jim už nedává a oni si vzpomněli, že by zájem měli. Jednou jsme je vzali teď o prázdninách s sebou na výlet, byl to děs, jako vždy. Prý si to přáli oni, ale pozval je manžel. Nejvíc jim šlo o fotku babičky s vnoučaty( bude mít nějaký sraz). A když ji sehnali, výlet skončil. Teď manžel přišel s tím, ať jedeme už na návštěvu k nim, oni se teda neozvali. Ale on to chce domluvit a pořád se ptá dětí a trochu je přemlouvá, že by tam mohli to a to..Dětí k nim beze mě nechtějí. Poznaly, jak babička umí být zákeřná, že lidi manipuluje. Poslední kapka, po které jsem utnula kontakt, když tchyně naváděla dětí nenápadně proti sobě Když jsem na to upozornila, tak mi řekli, že já jsem ta lhářka, co jim ukradla syna. Tchán dělá jen to, že podporuje tchyni, která moc neřeší, co dělá a on to po ní žehlí. To nenápadné štvaní proti sobě, dělala i mně a manželovi, ale my jsme si to vždycky řekli.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16307
17.8.24 06:37
@Anonymní píše: Více

Rozhodně bych to nepodporovala a zároveň bych to musela zažít, abych si vybrala, zda tam bude chodit jen manžel s dětmi, nebo nikdo. Pokud nemají vyloženě zájem a ještě dělají naschvály, děti bych tam nepustila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.24 06:45

A proč se to jmenuje U tchyně doma

Když u nich někdo u nich o něco požádá nebo má jiný názor, ona jen řekne, že „u nich doma jsou jejich“ pravidla, Napřiklad: u nich doma se káva pije až s dortem, u nich si kávu vaří každý sám hned po příchodu, u nich pije kávu bez kofeinu jen úplný zoufalec ( ano, já, když jsem těhotná a kojim), kávu bez kofeinu pije ze zdravotních důvodů( švagrová kojí v šestinedělí), u nich vaří kávu návštěvy sobě i jim a my jen sedíme…Jen příklad, jak se ta pravidla navíc mění, návštěvu od návštěvy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.24 07:00
@Dahlia0409 píše: Více

Mě by upřímně zajímalo, jestli ten zájem mají nebo ne.
Napíšou manželovi, když mají děti narozeniny a když začíná školní rok a pak když končí. On tvrdí, že by děti určitě rádi viděli. Ale jestli to
ení jen jeho přání. :nevim: Dárky dávali dětem, dokud nebylo druhé vnouče, pak řekli, že už děti všechno mají a oni jsou staři něco shánět., že dají peníze, ale poslední rok dali jen jednomu vnoučeti a dalším nic. To taky často používají, že jsou stáří a nemocní. Ale ujet 10km na elektrokole, napéct dorty na oslavu oblíbeného vnoučete, to už staří zase nejsou.

Děti beze mě k nim jít moc nechtějí. Ta pravidla, co jsou ohledně kávy jsou i ohledně chování dětí v domě a ony mě tam chtějí mít, abych to řešila. :?
Tedy hlavně nejstarší dítě. Mladší dvě by se nechaly uplatit od manžela. My totiž nemáme zahradu a on jim tam slíbil udělat ohniště, stan,..( to na chatě mají rádi) :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.24 07:06

@Dahlia0409 Promiň, tím příspěvkem předtím jsem myslela, že varianta jít jen manžel s dětmi vůbec není. Manžel chce, ať tam jdem ( podle mě vnutíme se) na návštěvu.

• Citovat
  • Upravit
101710
17.8.24 07:08

No, jestli i na živo komunikuješ tak, jako píšeš, tak se nedivím, že nejste schopni se na ničem dohodnou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.24 07:18

Píšeš zmateně. Přeskakuješ. Není tomu rozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.24 07:21
@Kelsey píše: Více

Promiň, snažila jsem se shrnout období 12 let, napsat to zásadní, ale zase nepsat moc obecně. Minule mi tu v diskuzi hodně lidí vytklo, že nedávám moc konkrétních příkladů.

• Citovat
  • Upravit
80102
17.8.24 07:24

Co takhle upřímně - lezou mi na nervy, nemám je řada, nechci k nim jezdit a nechci ani, aby k nim jezdily děti. Stručně a jasně. To je totiž všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.24 07:25
@j.a.n.i1 píše: Více

Omlouvám se, spíš komunikuji líp :mrgreen: Tady jsem se to snažila nějak popsat. Ale taky se mi tedy klepou ruce, jak jsem z manželova nápadů rozčílená. On tu popisuje dětem, jak se na ně babi a děda po dvou letech a 1 výletu zase těší. A já jsem nic takového nezaznamenala. :(

• Citovat
  • Upravit
8529
17.8.24 07:27
@Anonymní píše: Více

Tak jestli je tam potřebuje nějak dostat tak je logické, že se snaží a vymyslí důvody proč tak jít. Manžel si zřejmě nechce připustit, že ten zajem z jejich strany není valný….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
17.8.24 07:29

Já teda nemám problém rozumět tomu jak píšeš. Ani se mi nezdá, že bys měla nějak konfrontační styl komunikace, ale tady u některých MUSÍ za každou cenu být na vině snacha - to ignoruj.

S tím, že neexistuje, aby šel jen manžel s dětmi, by tedy měl u mě smůlu- mám taky tchýni generálku a holt přes vehementní odpor se manžel musel naučit brát tam holku sám. Taky jim oběma vyhovovalo, když jsem jim tam jezdila dělat služku (a to doslova - jedla jsem sama v kychuni až po všech ostatních a podobně).

Pokud ale štvou děti proti sobě, to je blbé. Asi bych se snažila ty návštěvy držet co nejdál od sebe a co nejkratší. Ale každopádně ať tam jezdí s dětmi muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.24 07:34
@inkakřivák píše: Více

Však já to přiznávám. Nemám je ráda, za to, co všem dělají. Je vyloženě baví všechny rozeštvávat. Minulá přítelkyně mladšího bratra byla úplně vyřízená po tom, co je rozeštvala tchyně. Teď už tchyně ví, že jí na to neskočím, ale dřív mi třeba taky zavolala, ať připravím dítě do kočárku, že jsou domluvení s manželem, kterému se ale pak vybil mobil. A když jsem mu zavolala do práce, tak o ničem nevěděl.
Ze začátku jsem se s nimi snažila vycházet, ale pak jsem prokoukla tu jejich taktiku a už to nešlo.
Nechci tam jezdit, což je asi pochopitelné. Ale to že já je nemám ráda není všechno, je tu manžel.

• Citovat
  • Upravit
80102
17.8.24 07:47

Tak máš jasno. Jednoduše stačí říct manželovi, ať sebere děti a jede, když chce. Ty zustavas doma. Nevidím problém. Ale já teda nevidím problém ani v tom kafi, no.

Příspěvek upraven 17.08.24 v 07:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
17.8.24 07:48

Já bych nejela, ale děti bych nechala rozhodnout samotné a určitě je na nic nenaváděla. Spiš bych je klidne pobidla at to zkusí, ze jde jen o jeden/dva fny a budou tam mit taťku ;) Manželovi se omluv, že je ti to moc líto ale určitě nejedeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová