Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bohužel utla vztah se svým bratrem kvůli jeho ženě…
Všichni to brali v pohodě, protože s jeho ženou měl problém každý normální člověk.
My se s ní nestýkáme. Ona byla po tchýní generálka a ředitelka zeměkoule. S tchýní se nám snažily řídit život. To bylo pořád oni by chtéli, jim by se líbilo, měli byste…a pak když se narodili děti, tak jsme začali fungovat pro ně a věnovat se jim, nikoliv švagrové a jejím potřebám. Švagrová si neviděla do pusy, dokázala být dost hnusná. Tchýně ji vždycky bránila, že měla migrénu nebo, že má povahu po tetě a my si musíme zvyknout a tolerovat to. Dlouho jsme se snažili aspoň o povinné setkáni 2 x do roka, ale člověk byl znechucený a musel se dost nutit. A když začali srovnávat děti tak jsme řekli dost. Nechtěli jsme aby měli komplex méněcenosti a nízké sebevědomí…A je nám dobře. Tchán je v pohodě ten to chápe a i k nám zajde. S tchýní se vidíme parkrát do roka na hodinku…narozeniny, vánoce. Jsem ráda, máme klid a nehádáme se. Manžela to mrzelo i se s ní snažil promluvit, ale po tom rozhovoru to utnul. Nemělo to cenu.
Kdyz je nekdo kreten, je uplne fuk, kdo to je, jestli clen rodiny nebo nekdo cizi. Mas plny pravo se vymezit a treba se i nestykat.
@Anonymní píše: Více
Mě úplně fascinuje, že je někdo hnusný a sprostý a člověk má držet hubu, protože přeci ví, jaký je. To mi prostě hlava nebere. Naše matka taky byla vždycky hnusná a porážela nás, jak jen mohla a všichni ji pořád omlouvali, a nic se jí říct nesmělo.
Jà jsem utnula vztah se svým otcem. Všichni ho měli za děsně inteligentního člověka, jako dítě jsem mu lezla do pr.dele, abych se mu zavděčila, jako dospělá jse se o něj starala a on jen pyskoval co všechno je špatně a všichni jsou úplně blbí. Jak měl někdo jiný názo tak byl hned hlupák, jak nebylo podle něj, tak měl nadutou tlamu a dával najevo svou nelibost. Muselo se kolem něj chodit po špičkách a jednat s ním s maximální úctou, ale on si mohl kdykoli do kohokoli beztrestně kopnout a všichni to museli chápat a tolerovat jinak byli “malicherní”.
Chochot jeden!!!
Chápu lidi, kteří kohokoli z rodiny odstřihnou. Okolí nikdy neví jak se ten dotyčný chová doma.
Kdy se s ni vidas? Maximalne na nejake oslave?
Sám manžel utnul vztah se svojí sestrou před 10 lety. Udělal to předtím už jednou, po tom co mému muži způsobila obrovskou finanční škodu…ale jako že za peníze o které jsme díky ní přišli bychom v té době koupili malý byt a ze dne na den jsme se ocitli bez peněz. Následně jsem (já kráva) přemluvila manžela a začali jsme se s ní stýkat po tom co se nám narodil syn. Vydrželo to 2 roky, dokud náš dvouletý syn nezpůsobil švagrové doma škodu v řádu pár tisíc. Uznali jsme okamžitě že se věc stala a že škodu zaplatíme. Dopadlo to scénou ať táhneme z jejího domu a hláškou švagrové, že než mít takové nevychované smrady (druhý syn miminko) tak že radši nebude mít děti vůbec. Manželovo máma se občas pokusí o něco ve stylu jste sourozenci, co bylo bylo…ale můj manžel je neoblomný a já už vlastně také. Nakonec se celá situace v očích všech opilých příbuzných co byli na místě zcela otočila proti nám a všude to odvyprávěli úplně jinak, ale nám už je to jedno a pro manžela prostě sestra neexistuje. Sama zůstala sama, bez dětí a snad je ve svém domě spokojená
No přesně tak, to máš úplnou pravdu. Protože, čeho je moc, toho je příliš… ![]()
Už to bylo sice dávno, ale dost jsme se tenkrát nepohodly, tak jsme to obě utly. Zkrátka ona přestala jezdit k nám a já k nim.
Můj ex, to celkem toleroval. Na návštěvy k nim jezdil sám a nijak mu to nevadilo.
Nechyběly jsme si a ani teď si nechybíme. Je klid a vyřešeno ku prospěchu nám všem.
Někdy to opravdu jinak nejde. ![]()
Ahoj, mám hloupý dotaz. Je tu některá z vás, která naprosto utla vztahy se sestrou partnera, ze to bylo natolik neúnosné, ze je pro vás lepší se s člověkem nestykat? Jak na to reagoval případně partner, tchyně apod. Protože věřím, že někdy se nejde už nadále přetvařovat, ustupovat, jelikož to stojí sílu a energii. Rodinné vztahy - to je na knihu.