Partnerovi rodiče - ustoupit nebo ne?

Anonymní
8.8.24 19:48

Partnerovi rodiče - ustoupit nebo ne

Milé ženy,
jsem v koncích, potřebuji slyšet názory lidí mimo mojí bublinu. Jde o to, nekomunikuji s partnerovými rodiči již přes čtvrt roku. Začalo to tím, když jsme měli jet na návštěvu. Já jsem za poslední dva dny naspala asi tak 4 hodiny. Sešlo se víc věcí naráz, myslela jsem si, že to bude standartní návštěva, ale přítel mi oznámil, že to bude rodinná oslava a bude tam víc lidí. Já jsem zrovna přišla z práce, vstávám ve 3 a vracím se po 12cté, měla jsem pár minut na to se osprchovat a jet. Já se začala doma hroutit, že tam nechci, necítila jsem se, chtěla jsem spát, ale přítel mě donutil jet. Navíc máme psa, o kterého se ten den nepostaral, naposledy jsem ho vyvenčila já před prací, je to velké, velmi temperamentní plemeno, nebyla jiná možnost musela jsem jí vzít sebou. Jeho rodiče mají taky psa, velkou klidnou mollosku, kterou ta naše občas šikanuje, ale mají se ve finále moc rády. Nicméně oni tu naší nesnáší od štěněte, pořád je srovnávají. Návštěva probíhala standardně, moje fena trochu zlobila, ale tak normálně. Já nezvládala, udržet pozornost a přítel mě tam nechal půl hodinu samotnou. V nestřežený okamžik, moje fena skočila 2× na dveře, protože chtěla za přítelem. Oni začali být naštvaní, začali o mě mluvit ošklivě, tak abych to slyšela a byli fakt zlý. Po příjezdu domů, začal otčím přítelovi vypisovat, že jsem dement, že jsem ženská k ničemu, že se přítelovi za mě všichni smějí, že mě nikdy neměli rádi a podobné věci. Načež volal s matkou (s kterou jsem měla velmi nadstandartní vztah za 7 let co se známe, podnikali jsme jen spolu výlety a tak), a ta mu řekla, že ať se nezlobí, ale že když chce přítel u nich kafe, měla bych mu ho jít udělat já, ne aby si ho šel udělat sám. Prostě začali najednou mi vyčítat věci, které jim asi vadili, ale nikdy je neřekli. Nyní přítel začíná tlačit, abych se s nimi začala zas bavit, oni neprojevili za celé období snahu, nepřiznali chybu. Přešli byste to?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1186
8.8.24 19:54

Nepřešla bych to. A na tu oslavu bych ani nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35948
8.8.24 19:55

Problém nejsou úplně rodiče, ale tvůj přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
8.8.24 19:56

Zastal se te aspon pritel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8557
8.8.24 19:57

A přítel jak reagoval na ty poznamky/výčitky od jeho rodičů? Zastal se tě?
Já bych to teda nepřešla, plus by mi hoooodně vadilo, že přítel dělá jakoby nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
8.8.24 19:58

Ne, tohle bych jen tak vážně nepřešla. Kdyby někdo z manželovi rodiny o mě prohlásil, že jsem „dement“, tak už bych si o něj v budoucnosti neoprela ani kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916
8.8.24 20:15

Co máš z takového chlapa? Který ignoruje, že jsi naprosto vyřízená a potřebuješ uspokojit svoje elementární potřeby - spánek. Už tam to bylo hodně špatný, tj. že Tě donutil jet.
Pokud se Tě nezastal a neseřval je do hranatý koule, už bych kolo neopřela především o něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
8.8.24 20:16
@Anonymní píše: Více

Napadlo někdy někoho, že když chce přítel kafe, tak by si ho mohl udělat sám? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
8.8.24 20:16

Co znamená, že tě přítel přinutil? To ti držel pistoli u hlavy? Nebo jsi prostě jen zvyklá tancovat, jak on píská? Tvůj přítel k tobě nemá vůbec ohledy, je líný vyvenčit psa nebo udělat si kafe a jeho rodina, to je taky panoptikum. Maminky bych se zeptala, jak to, že vychovala tak neschopného dospělého člověka, který si ani neumí udělat obyčejné kafe, které má navíc pro hosty dělat hostitel. S tchánem bych nadobro přerušila styky a zhodnotila bych svůj vztah s přítelem, který vůbec dopustí, aby s tebou jeho rodina tak jednala. Kdybys raději zůstala doma, vyvenčila psa a šla si lehnout, udělala bys nejlépe. Jen pokud se týká toho psa, tyhle omluvy, že on je jinak hodnej, neberu. Měli byste si ho pořádně vycvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
8.8.24 20:19

Problém nevidím v rodičích, ale v příteli. Takže tři měsíce bych spíš nepromluvila s ním. Jak jako „donutil“ tě jet, když ti nebylo dobře? Oznámil ti na poslední chvíli, že to je vlastně oslava? Já osobně bych se asi ještě překonala a na oslavu alespoň na krátko dojela, pogratulovala a brzy se zdekovala s omluvou, že mám po noční. To by mi nedalo. Ale v okamžiku, kdy bych musela tahat psa jen proto, že ho přítel nevyvenčil, a ospalá toho psa hlídat, to by byla konečná a prostě bych jet odmítla.

Druhá věc - nechápu, jak ty víš, co rodiče partnerovi vypisují. Oni tě uráží a on si pospíší, aby ti tím zatepla ublížil nebo co? A zastal se tě? Předpokládám, že moc ne, když na tebe spíš tlačí, abys s nima obnovila kontakt.

Promiň, tak nějak to na mě působí, že na sobě necháváš dříví štípat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8557
8.8.24 20:23
@brisco píše: Více

Tak podle chování rodičů bych řekla, že nebyl vychováván aby si sám vařil kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.8.24 20:24

Nepřešla. Na druhou stranu ani tvoje chování nebylo par excellence. V první řadě by ses ale měla zamyslet nad vaším vztahem s partnerem.

Příspěvek upraven 08.08.24 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
8.8.24 20:34
@Anonymní píše: Více

Ja pujdu proti proudu. O navsteve si dle vseho vedela a zacala si se hroutit, az kdyz ti ptitel oznamil, ze to bude oslava? To jses trochu hysterka, ne?
Vzhledem k tomu, ze si o navsteve vedela, nedovolila bych si tvrdit, ze te pritel donutil jet.
Psa jste mohli vyvencut a ne ji brat s sebou na oslavu, obzvlast kdyz zlobi :)
Pokud skrabala dvere, tak se jejich nastvani nedivim.
Potud vidim chyby hlavne u tebe.

Jak to bylo dal, netusim, nepredpokladam, ze po 7 letech by te nazvali denentem a ani neverim, ze by ti to partner tak lehce rekl.
To s tim kafem povazuju za vtip.

Secteno podtrzeno, ty budes trochu hystericka a vztahovacna a prehanejici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770
8.8.24 20:43

Me by nedonutil. Mozna by me presvedcil, ale rozhodne by musel jit vyvencit psa kdyz to druv nestihl a ja bych se sla pripravit. Pripravut na oslavu, ne tahnout s sebou velkeho psa o kterem vim ze ho budu muset hlodat a nikdo jiny to za me neudela. A abych delala priteli kafe na oslave kde jsem host a v dome jeho rodicu? Ne, to fakt ne. S takovym pritelem bych nebyla na stejne vlne a skoncil by jakmile by rodice neutnul v pomlouvani moji osoby.
Z navstevy ktera dotahne velmi temperamentniho psa, co mi bude opakovane skrabat dvere, bych byla fakt nadsena. Jako dalsiho clena oslavy bys me taky nepotesila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
8.8.24 20:53
@JancaS84 píše: Více

jako obvykle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...