Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AnastazieB píše: Více
Asi tak. Občas se člověk zvládne premoct a jede někam přežít na návštěvu. Ale jezdit někam jen proto, aby byla fotka, jinak je to návštěva prakticky zbytečná, jako fakt ne.
@Anonymní píše: Více
Za fotky s dětmi bych se jim regulérně vysmála, že jestli jediný jejich vztah s vnoučaty je založený na jedné fotce ročně, ať si nějakou vystřihnou z časopisu a nemusí se obtěžovat s návštěvou.
Zájem a lásku nevynutíš, nejlepší je se s tím smířit. Vidíš sama, že tvůj táta zavolá nezištně, vídáte se a nestojí to kupu nervů, tak na co na sílu budovat nějaký vztah s tchyní. ![]()
Nečtu celou diskuzi, ale osobně bych tam nejezdila. Ať si jezdí muž s dětmi, pokud má zájem on, nebo tcháni, nebo děti. Mluvím z vlastní zkušenosti. Manžel byl jedináček a já jsem měla jiný životní styl než tchýně (oba s tchánem jsou již po smrti, proto minulý čas). Stala jsem se nepřítelem číslo jedna a terčem velmi sofistikované mini-šikany v průběhu každé návštěvy. Nejdříve jsem se snažila zavděčit, ale bylo to zbytečné. Tak jsem tam přestala jezdit. Manžel jezdil příležitostně s dětmi sám. O tchýni jsem před dětmi nikdy nemluvila špatně, vždy neutrálně. Zemřela docela blbou smrtí, když byly dětem tři roky. Dodnes na babičku vzpomínají dobře.
@Keyllah píše: Více
Opravdu by mě zajímalo, co oni chtějí. Manžel tvrdí, že jemu říkají, že by se s dětmi rádi viděli, ale.. Manžel sám tam jezdí, jen když něco potřebují. Aby sám dorazil na kafe, to řekli, že je syn nezajímá nebo se pohádaji. Dodnes třeba jeho rodiče neví, kde přesně pracuje. U dětí neví, co je zajímá, i když jim to vždycky říkají. A nemají alzheimera. U druhého vnoučete řeší detaily.
@Anonymní píše: Více
To je tak přesné. Taky přezouvání, jídlo, hračky…Jak píšeš, ta káva byla jen příklad. Člověk se nezavděčí, ale kdybych aspoň viděla, že o ty děti zájem je. Mě připadá, že moc ne. A děti odjíždějí smutné, rozpačité. „Mami a proč babička říkala, že tohle..proč lhala?“A proč pořád Honzíka tolik chválí a neposlouchá, když jsem jí říkala, co teď děláme na kroužku..
Oni mají, jak píšeš, jen společenský zájem.
@Kousavysvetr píše: Více
Zájem má hlavně manžel, ale když tam jede sám, tak řeknou, že na něj nejsou zvědaví. Děti radši jedou k našim kamarádům, prababičce, na chatu, druhým prarodičům. K nim moc ne.Tak to jsi dobrá, že jsi vydržela mluvit neutrálně. Ale zase děti byly asi malé. Se školákem už je to těžší vysvětlit, proč se babička tak hloupě chová a děda to maskuje, jakože jsme to všichni pochopili špatně, protože jsme nějací divní.
Teď se dvě mladší děti těší, protože mají slíbené ty zážitky od tatínka. Ale chtějí, ať jedu taky. Manželství chce, aby to vypadalo jako hezký den. Já upeču, postarám se. A mně se do toho ne hce nutit
Takze predstava idealni návštěvy tvych tchanovcu:
Jeste neco? ![]()
Ten obed a obsluhu by mohl delat manzel, když mu to nevadi, ne?