Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera jsem byla svědkem hrozné události…Hrabala jsem na zahradě listí, když tu od sousedů se ozvala šílená hádka, pán-sprosté nadávky nejsilnějšího kalibru
poté slečna-hysterický křik a pláč, pak slečna vyběhla ze dveří vyběhla na zahradu, praštila sebou do trávy a
začla si rvát vlasy, fackovala se a bila se pěstí do obličeje
no okamžitě jsem všeho nechala, utíkala jsem k nim na zahradu, jenže měli zamčenou branku, tak jsem prostě přelezla plot(nezájem v tu chvíli jsem nepřemýšlela, že lezu na cizí pozemek
) a začala slečnu(28let) utěšovat…sice jí moc neznám ale prostě jsem jí obejmula a snažila se jí utěšit, ona pořád histericky brečela a křičela, tak jsem řekla, že pokud se neuklidní, tak zavolám záchranku, no trochu se uklidnila a řekla, že do tohoto stavu jí dostal její přítel(57let),že se v životě takto nechovala, že to z ní udělal on, že jí psychicky deptá a pak když dostane hysterický záchvat, tak se jí směje do obličeje a říká jí, že je blázen a patří na psychiatrii
(což dle mě v tu chvíli by bylo na místě
ale to jsem si jen myslela)
najednou se rozlétly dveře a slečny přítel na mě začal řvát, že jsem na soukromém pozemku a at' koukám vypadnout a nechám tu histerku na pokoji, že to je blázen, že by se měla léčit a že pokud nevypadnu z jejich pozemku, zavolá na mě policii
no tak jsem poprosila at' mě odemkne branku a půjdu…
slečna utekla do baráku a zase se ozýval křik ale už jsem se na to vykašlala
babička mě říkala, že jsem měla zavolat sanitku hned když jsem viděla jak si slečna ubližuje
jenže co ted' co když budu svědkem další takové scény, co když uvidím, že si zase ubližuje, přece se na to nemohu jen dívat
mám zavolat sanitku, nebo se mám starat sama o sebe?!
děda mě říká, at' se nestarám o ostatní, že je to jejich věc ale co když si opravdu ta slečna nějak ošklivě ublíží…kdyby jste to viděli jak moc se surově byla…mě z toho bylo tak těžko
pořád na ní myslím, vím že mě ted' poradíte at' se starám sama o sebe a máte pravdu ale přece jí tak nemohu nechatco dělat, když uvidím, že si ubližuje…děkuji za pomoc ![]()
Zavolala bych sanitku, zcela očividně potřebuje slečna odbornou pomoc
Navíc si odpočine od přítele a třeba jí v nemocnici dojde že se na něj má vykašlat ![]()
Spíš než sanitku bych volala policajty, jestli on jí nějak ubližuje, tak by ho mohli aspoň napomenout. Většinou jsem zastáncem názoru „hleď si svýho“, ale pokud opravdu vidíš, že to není OK (a jen si to nemyslíš, podle toho, že „jedna bába povídala…“), tak bych se asi taky ozvala.
možná bych spíše zavolala policii, ta ať srovná pořádek. Sanitka ji nikam neodveze… ![]()
Booože, co tak mladá slečna vidí na tak „starém“ chlapovi… ![]()
Mozna bych si pockala az bude slecna v klidu a bez partnera a zkusila bych ji nabidnout pomoc…ze si muzete promluvit, v pripade potreby at tedy preskoci plot k vam a at si neublizuje. Nevis, zda se uz neleci…tak bych to zjistila a podle toho bych priste volala nekomu o pomoc (sanitka, mozna policie
)
Ahoj, no, tak to je vazne drsne, sama nevim, jak bych se zachovala, ale urcite bych to jen tak neprehlizela, na to nemam povahu. Pokud se to bude opakovat, tak bych spise volala PCR, rekla, co se deje, a oni uz by sami mozna prijeli i se sanitkou. A to jsou novi sousedi, neznate se?
Těžko říct, já mám taky takové samaritánské sklony, všechny a všechno zachraňovat, většinou se to otočí proti mně. Manžel říká, že nemám do cizích věcí strkat nos.
Ona je nějaká sousedka? Asi bych se s ní snažila spřátelit ve chvíli, kdy bude normální a v pohodě, a pomalu jí nabízela pomoc, nevím, to je složitá situace zase.
Zkusila bych vyhmátnout dobu, kdy nebude přítel doma a vzala jí na kafe. Kdyby došlo k nějakému incidentu volala bych benga
Jenže tam nejde o fyzické násilí (zřejmě) a to je prostě těžko prokazatelné, za hádky ho neodsoudí ani nevykážou ani nic ![]()
@kve-tinka s akutním psychotickým záchvatem ji zcela určitě odvezou
Příspěvek upraven 01.11.13 v 20:59
Kdyby měli děti, tak poradím, ať to nahlásíš na sociálku a třeba by se o slečnu postarali, pokud má psychické problémy. Jinak mě nic nenapadá… ![]()
@Seizdra píše:
Spíš než sanitku bych volala policajty, jestli on jí nějak ubližuje, tak by ho mohli aspoň napomenout. Většinou jsem zastáncem názoru „hleď si svýho“, ale pokud opravdu vidíš, že to není OK (a jen si to nemyslíš, podle toho, že „jedna bába povídala…“), tak bych se asi taky ozvala.
Jenže tu snitku jsem chtěla zavolat, protože když jsem viděla jak moc si slečna ubližuje, tak jsem měla strach, aby si nějak ošklivě neublížila
myslela jsem, že by jí píchli nějakou injekci na uklidnění…třeba by tu policii zavolali oni ![]()
@Petule030 píše:
Kdyby měli děti, tak poradím, ať to nahlásíš na sociálku a třeba by se o slečnu postarali, pokud má psychické problémy. Jinak mě nic nenapadá…
nemají děti ale ten její přítel má děti z předchozího manželství a ty žijou u maminky.
@Aletheia píše:
Jenže tam nejde o fyzické násilí (zřejmě) a to je prostě těžko prokazatelné, za hádky ho neodsoudí ani nevykážou ani nic![]()
@kve-tinka s akutním psychotickým záchvatem ji zcela určitě odvezou
Příspěvek upraven 01.11.13 v 20:59
ano, myslela jsem, že by jí alspon' píchli něco na uklidnění ![]()
@Rakia píše:
Jenže tu snitku jsem chtěla zavolat, protože když jsem viděla jak moc si slečna ubližuje, tak jsem měla strach, aby si nějak ošklivě neublížilamyslela jsem, že by jí píchli nějakou injekci na uklidnění…třeba by tu policii zavolali oni
Spíš než sanitku by bylo vhodné volat na psychiatrii
Ale je to dost blbá situace, ta slečna si může pomoci jen tak, že od chlapa odejde ![]()
@Rakia píše:
ano, myslela jsem, že by jí alspon' píchli něco na uklidnění
určitě, minimálně píchli a s velkou pravděpodobností odvezli protože ohrožuje sama sebe.
Osobně bych se bála že si ublíží víc.