Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chystame se na 2 noci do Říma. Nema někdo typ na levnější ubytování? Děkuji:)
Hledala jsem přes booking a airbnb. Pokud Vám nevadí hostel, tak ještě přes hostel world.com
@Cullenova @Lucie008
Moc děkuji, jsem z recepce, takže vím, kde hledat. Jen jestli nemá někdo typ, kde už třeba byl ubytovany
Ahoj, kdy letíš? My letíme příští týden, jenom teda na 3 dny. Spát budeme v Dream B&B Roma.
@makyp93 ahoj, my letíme teď po víkendu a nakonec bydlíme v ANN INN - Luxury Rooms
Chtěla bych obnovit diskuzi.
Kde se tak nejlépe ubytovat v centru, aby byly památky v docházkové vzdálenosti.
Nechci bydlet sice za levněji na okraji a pak se trmacet do centra.
Dá se Řím projít za 3 dny, plus jeden den bychom chtěli na pobřeží…Kupovali jste vstupenky dopředu? Sixtinská kaple, Vatikán, Koloseum. Co doprava z letiště, taxi, Uber, nebo nějaká hromadná doprava?
A poslední otázka, co moře a konec září. Bude to aspoň na krátké koupání? A případně kdo přidá tip, kam se na odpolední koupání vydat, budu ráda…
Díky ![]()
@Anais Brno píše:
Kde se tak nejlépe ubytovat v centru, aby byly památky v docházkové vzdálenosti.
Dá se Řím projít za 3 dny, plus jeden den bychom chtěli na pobřeží…Kupovali jste vstupenky dopředu? Sixtinská kaple, Vatikán, Koloseum. Co doprava z letiště, taxi, Uber, nebo nějaká hromadná doprava?
A poslední otázka, co moře a konec září. Bude to aspoň na krátké koupání? A případně kdo přidá tip, kam se na odpolední koupání vydat, budu ráda…
Díky
Vstupenky jsme meli koupene dopredu - Vatikanska muzea s kapli, Forum Romanum. Do Kolosea jsme nechteli. Vatikanska muzea muzou byt klidne na cely den, my to prosli asi za 3 hodiny.
Uber tam myslim nefunguje, jen ofiko taxi, stanoviste mivaji u takovych oranzovych ceduli.
S ubytkem nepomuzu, my by v centru bydlet nechteli.
Byli jsme v kempu Roma Hu, hezky kemp s bazenem.
Vychytali jsme stavku MHD
, taxi u vatikanskych muzei nas vyklopil za 20 euro. Asi 20 minut jsme jeli?
Ale do Rima bych znovu nejela, z cele Italie se mi libil nejmin. I ta vatikanska muzea me zklamala. Prehlidka zpupnosti.
@Baba píše:
Vstupenky jsme meli koupene dopredu - Vatikanska muzea s kapli, Forum Romanum. Do Kolosea jsme nechteli. Vatikanska muzea muzou byt klidne na cely den, my to prosli asi za 3 hodiny.Uber tam myslim nefunguje, jen ofiko taxi, stanoviste mivaji u takovych oranzovych ceduli.
S ubytkem nepomuzu, my by v centru bydlet nechteli.
Ale do Rima bych znovu nejela, z cele Italie se mi libil nejmin. I ta vatikanska muzea me zklamala. Prehlidka zpupnosti.
Byli jsme v kempu Roma Hu, hezky kemp s bazenem.
Vychytali jsme stavku MHD, taxi u vatikanskych muzei nas vyklopil za 20 euro. Asi 20 minut jsme jeli?
Já bych chtěla kouknout na ty památky, přece jen je to kousek historie…proti chci jen na ty čtyři / pět dní jak budou v září státní svátky. Letos takový divočejší rok, klasická letní dovolená nebude, tak aspoň na pár dní vypadnout z toho běžného života
byli jste se i koupat? Nevím jaké bude počasí, ale vyrazit aspoň na den k moři bychom chtěli…je ku jasné že žádná francouzská riviéra to nebude…
@Anais Brno píše:
Díky
Bydleli jsme hned u stanice Termini. Staví tam bus z letiště. Všude jsme došli pěšky. Lístky dopředu, z letiště bus, lístky také dopředu, jdou operativně měnit. Jeden den
jsme jeli rychlovlakem do Florencie, do Uffizi. Druhý den Vatikán a pěšky Řím, další den Koloseum a pěšky Řím. Bylo to super.
Příspěvek upraven 22.07.23 v 16:01
@jkra píše:
Bydleli jsme hned u stanice Termini. Staví tam bus z letiště. Všude jsme došli pěšky. Lístky dopředu, z letiště bus, lístky také dopředu, jdou operativně měnit.
Byli jste i u moře? Chceme jen ten Řím, podívat se po centru, jeden den aspoň k moři, pokud bude hezky…
Do jiných částí Itálie se nechystame, to zase jindy. Kamarádka mě navnadila, že je krásná cesta vlakem Vídeň/ Benátky, ale to jindy…
Příspěvek upraven 22.07.23 v 16:03
@Anais Brno píše:
Byli jste i u moře?
Ne. Ale jezdí tam bus. koukala jsem na to.
@Anais Brno píše:
Já bych chtěla kouknout na ty památky, přece jen je to kousek historie…proti chci jen na ty čtyři / pět dní jak budou v září státní svátky. Letos takový divočejší rok, klasická letní dovolená nebude, tak aspoň na pár dní vypadnout z toho běžného životabyli jste se i koupat? Nevím jaké bude počasí, ale vyrazit aspoň na den k moři bychom chtěli…je ku jasné že žádná francouzská riviéra to nebude…
Koupat v Rime jsme se nebyli, plaz tam urcite je, ale nezkoumali jsme. V kempu byl bazen, a Rim byl jen jedna ze zastavek v Italii, u more jsme byli jinde.
Si to uzijte
Me to proste nejak nesedlo.
@jkra píše:
Ne. Ale jezdí tam bus. koukala jsem na to.
Super, juknu na to ![]()
Musím ještě kouknout na nějaké netradiční, ne úplně turistické místa…
Jak dlouho vám trvala cesta letiště, centrum? Wiz má ty lety brzy ráno…to je jediné, co mě trošku štve…
@Anais Brno píše:
Super, juknu na to
Musím ještě kouknout na nějaké netradiční, ne úplně turistické místa…
Jak dlouho vám trvala cesta letiště, centrum? Wiz má ty lety brzy ráno…to je jediné, co mě trošku štve…
Cca 45 minut, myslím. Mně se tam strašně líbilo, i synovi, zapadlá náměstíčka, památník Viktora Emanuela II., Vatikán, příště to chce aspoň týden a dojet vlakem třeba na jih, ten rychlovlak byl nádhera. Na té stanici Termini jsou obchody, dá se tam najíst, to bylo šikovné…