Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, stalo se vám některé, že jste měly při IVF nekvalitní embrya, takže nevydržely prodlouženou kultivaci (v misce se jim nedařilo), tak jste příště zavedli 3.den a vyšlo to?
Ahoj, třídenní embryo mi zaváděli dvakrát. Poprvé to nevyšlo, napodruhé už ano.
Ahoj, ano. Zavedli mi dvě třídenní embrya, uchytila se obě. Jedno nakonec odešlo v 7+3 a druhé je teď vedle mě a je mu 2,5 roku. Budu moc držet palce, ať ti to vyjde. Vím, že je to hodně psychicky náročné. Hlavně se nenech vykolejit tím, co se píše na emiminu.
Děkuji moc za podporu
. Můžu se zeptat proč jste zaváděly už 3.den? U nás nikdy nevydržely embrya do 5.dne kvůli kvalitě nebo byly opožděné, tak jsme to tentokrát zkusili ten 3.den..
@mhio píše:
Děkuji moc za podporu. Můžu se zeptat proč jste zaváděly už 3.den? U nás nikdy nevydržely embrya do 5.dne kvůli kvalitě nebo byly opožděné, tak jsme to tentokrát zkusili ten 3.den..
U mě se báli, že déle nevydrží. Na IVF jsem šla ve 40 letech. Takže důvodem byl věk. Přečetla jsem si tu spousty diskuzí a všude se samozřejmě doporučovalo 5. den, nejlépe po genetickém vyšetření. Tak jsem z toho byla totálně vystresovaná, že u mě je chtějí zavést už třetí den. Ale ono se to asi jedno, když bude silné, tak se uchytí.