Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nehroť to tolik. Před IUI bereš prášky, jdeš na kontrolu velikosti folikulu, šup a je hotovo. Za 14 dní test.
Za mě IVF taky pohodička (nemusí být u každýho). Pár injekcí, dvě kontroly, jeden den holt chviličku narkóza, za 5 dní transfer, za 14 dní test. Žádný šílený sledování, kontrolování. Od transferu jsem v CARu nebyla. Mám ho daleko, tak jezdím ke svojí doktorce. Normálně jsem druhej den po odběrech vajíček šla do práce. Jestli se smí pohyb? Kdybys mě viděla, jak v práci lítám jako hadr na holi. Nesmí se tak maximálně skákat padákem a pod. ![]()
S alkoholem netuším, já ho vynechala preventivně úplně.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mame za sebou vysetreni v CAR a budeme pristupovat k IUI, nez se vrhneme na IVF.IVF me stale trochu desi, abych pravdu rekla, s ohledem na zatez pro telo, casovou narocnost, nasledne rizikove/sledovane tehotenstvi po nem (i kdyz kez by to klaplo, to uz je pak cloveku ostatni fuk!
)… tak to chceme proste parkrat zkusit touto “mene invazivni” metodou…
Ale na co se chci zeptat: k IUI se berou nejake hormony, na stimulaci, ale narozdil od IVF jsou v podobe prasku, ne injekcne, je to tak? Jsou k tomu nejaka omezeni v teto fazi? Kdyby nam to doktorka posvetila uz ted v orosimci, tak si rikam, te jsou Vanoce, konec roku atd… tak treba zda se k tomu smi vubec alkohol, nejaky pohyb atd. Vim, ptam se blbe, pardon
K doktorce jdeme az za tyden, tak se nejprve ptam tady, jsem nedockava
Predem dekuji za jakekoliv info ci zkusenost
Mě doktor po iui doporučil jet na běžky.
takže asi taková omezení. Stravu říkal normální, ideálně středomořskou. Prostě žít normálně a hlavně se psychicky nehroutit.
Měla jsem iui s první dcerou a žádná omezení nebyla, je to brnkacka ![]()
Ahoj holky, mame za sebou vysetreni v CAR a budeme pristupovat k IUI, nez se vrhneme na IVF.
IVF me stale trochu desi, abych pravdu rekla, s ohledem na zatez pro telo, casovou narocnost, nasledne rizikove/sledovane tehotenstvi po nem (i kdyz kez by to klaplo, to uz je pak cloveku ostatni fuk!
)… tak to chceme proste parkrat zkusit touto “mene invazivni” metodou…
Ale na co se chci zeptat: k IUI se berou nejake hormony, na stimulaci, ale narozdil od IVF jsou v podobe prasku, ne injekcne, je to tak? Jsou k tomu nejaka omezeni v teto fazi? Kdyby nam to doktorka posvetila uz ted v orosimci, tak si rikam, te jsou Vanoce, konec roku atd… tak treba zda se k tomu smi vubec alkohol, nejaky pohyb atd. Vim, ptam se blbe, pardon
K doktorce jdeme az za tyden, tak se nejprve ptam tady, jsem nedockava
Predem dekuji za jakekoliv info ci zkusenost