Omezení při IUI?

Anonymní
29.11.23 05:36

Omezeni pri IUI?

Ahoj holky, mame za sebou vysetreni v CAR a budeme pristupovat k IUI, nez se vrhneme na IVF.

IVF me stale trochu desi, abych pravdu rekla, s ohledem na zatez pro telo, casovou narocnost, nasledne rizikove/sledovane tehotenstvi po nem (i kdyz kez by to klaplo, to uz je pak cloveku ostatni fuk! :roll: )… tak to chceme proste parkrat zkusit touto “mene invazivni” metodou…

Ale na co se chci zeptat: k IUI se berou nejake hormony, na stimulaci, ale narozdil od IVF jsou v podobe prasku, ne injekcne, je to tak? Jsou k tomu nejaka omezeni v teto fazi? Kdyby nam to doktorka posvetila uz ted v orosimci, tak si rikam, te jsou Vanoce, konec roku atd… tak treba zda se k tomu smi vubec alkohol, nejaky pohyb atd. Vim, ptam se blbe, pardon :nevim:

K doktorce jdeme az za tyden, tak se nejprve ptam tady, jsem nedockava :roll:

Predem dekuji za jakekoliv info ci zkusenost :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
462
29.11.23 06:27

Nehroť to tolik. Před IUI bereš prášky, jdeš na kontrolu velikosti folikulu, šup a je hotovo. Za 14 dní test.
Za mě IVF taky pohodička (nemusí být u každýho). Pár injekcí, dvě kontroly, jeden den holt chviličku narkóza, za 5 dní transfer, za 14 dní test. Žádný šílený sledování, kontrolování. Od transferu jsem v CARu nebyla. Mám ho daleko, tak jezdím ke svojí doktorce. Normálně jsem druhej den po odběrech vajíček šla do práce. Jestli se smí pohyb? Kdybys mě viděla, jak v práci lítám jako hadr na holi. Nesmí se tak maximálně skákat padákem a pod. :D
S alkoholem netuším, já ho vynechala preventivně úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.23 07:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mame za sebou vysetreni v CAR a budeme pristupovat k IUI, nez se vrhneme na IVF.

IVF me stale trochu desi, abych pravdu rekla, s ohledem na zatez pro telo, casovou narocnost, nasledne rizikove/sledovane tehotenstvi po nem (i kdyz kez by to klaplo, to uz je pak cloveku ostatni fuk! :roll: )… tak to chceme proste parkrat zkusit touto “mene invazivni” metodou…

Ale na co se chci zeptat: k IUI se berou nejake hormony, na stimulaci, ale narozdil od IVF jsou v podobe prasku, ne injekcne, je to tak? Jsou k tomu nejaka omezeni v teto fazi? Kdyby nam to doktorka posvetila uz ted v orosimci, tak si rikam, te jsou Vanoce, konec roku atd… tak treba zda se k tomu smi vubec alkohol, nejaky pohyb atd. Vim, ptam se blbe, pardon :nevim:

K doktorce jdeme az za tyden, tak se nejprve ptam tady, jsem nedockava :roll:

Predem dekuji za jakekoliv info ci zkusenost :kytka:

Mě doktor po iui doporučil jet na běžky. :lol: takže asi taková omezení. Stravu říkal normální, ideálně středomořskou. Prostě žít normálně a hlavně se psychicky nehroutit.

• Citovat
  • Upravit
22907
29.11.23 09:24

Měla jsem iui s první dcerou a žádná omezení nebyla, je to brnkacka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí