Učiliště pro dívky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Šarlota4 píše:
Btw k temhle oborum je dobre se trochu zamerit i na byznys. Tj umet pocitat, byt schopny si udelat efektivni reklamu a nebyt protivna arogantni kr.ava. To je opruz, kdyz prijde k nekomu, kdo nabizi sluzbu a je hodinu negativni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@novaa píše:
Hele nevím, jak je to teď, ale já jsem přes cca 15lety chtěla jít na truhlářku a nevzali mě. Řekli, že jako oficiálně mi to zakázat sice nemohou, ale pro dívky nemají žádný sociální zařízení. Znamenalo by to sprcha a WC s kluka a a to zase škola nemůže dovolit. No měla jsem hold smůlu no…
U nás to bylo naopak, kadeřnice a neměli zařízení pro kluky, přitom sme měli ve třídě hned 3 a nikomu nevadilo mít společný šatny, WC apod. Ale jedina holka mezi klukama bude asi větší opruz, než pár kluků mezi holkama no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
U nás to bylo naopak, kadeřnice a neměli zařízení pro kluky, přitom sme měli ve třídě hned 3 a nikomu nevadilo mít společný šatny, WC apod. Ale jedina holka mezi klukama bude asi větší opruz, než pár kluků mezi holkama no.
Tak ony jsou ty učňáky teď spojené - víc oborů. A i trochu víc odvážnějších holek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Běž na to, co tě hlavně bude bavit, s tím pak půjde ruku v ruce to, že se budeš chtít dál vzdělávat a práce, která člověka baví a kontinuálně se v ní posouvá dál je většinou téměř záruka hezkých peněz.
Povolání, která ofiko žena nemůže dělat, je fakt maličko, takže si zhodnoť tvoje předpoklady, co tě baví, a podle toho se rozhodni.
Kdybys byla „techničtější“ typ, tak bych se fakt nebála té instalatérky, automechaničky / autoelektrikářky, tam ty peníze jsou opravdu moc pěkné když umíš a práce spousta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Tak ony jsou ty učňáky teď spojené - víc oborů. A i trochu víc odvážnějších holek.
No tento byl tedy taky spojeny, ale truhlář a zedník, takže, to ženské zastoupení tam prostě nebylo zvykem. Popravdě na mě tenkrát koukal pan ředitel jako vyoraná myš, že se s tím setkává prvně.
Třeba dnes už doba postoupila a nebyl by to problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@novaa píše:
No tento byl tedy taky spojeny, ale truhlář a zedník, takže, to ženské zastoupení tam prostě nebylo zvykem. Popravdě na mě tenkrát koukal pan ředitel jako vyoraná myš, že se s tím setkává prvně.
Manželovi je 52, je truhlář. Už u nich byla 1 dívka. Pár žen truhlářek je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@novaa píše:
U tý truhlařiny si myslím, že jo, možná jedna dvě takový školy jsou furt, ale určitě se najde nějaká, která bere i holky, a na učňáku / střední přece už není problém dojíždět nebo si kdyžtak domluvit intr…
EDIT: opraveno po upozornění, měla jsem tam věcnou chybu, tak ať nematu
Příspěvek upraven 10.01.22 v 21:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proseccová píše:
U tý truhlařiny si myslím, že jo, možná jedna dvě takový školy jsou furt, ale určitě se najde nějaká, která bere i holky, a na učňáku / střední přece už není problém dojíždět nebo si kdyžtak domluvit intr…
Ale pořád jsou obory, na který holky neberou ze zákona, většinou je to proto, že by pak stejně nemohly dělat tu práci (nebezpečný prostředí, zvedání těžkých břemen apod.), ale takovejch profesí je fakt jen pár.
Prosím o info, které přesně. Myslím, že žádná taková práce neexistuje! Nešiřte bludy.
Pokud vím, tak jediné co, tak zatím žádná žena neřídí pražské metro. Ale zároveň věřím, že je to jen „jednu žalobu“ od odmítnuté adeptky daleko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně ne, kuchař/číšník. Celý život půl platu „na ruku“, a z toho vyplývající minimální mateřská, případná minimální podpora v nezaměstnanosti, zákoník práce jako by neexistoval… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sisika9 píše:
Prosím o info, které přesně. Myslím, že žádná taková práce neexistuje! Nešiřte bludy.Pokud vím, tak jediné co, tak zatím žádná žena neřídí pražské metro. Ale zároveň věřím, že je to jen „jednu žalobu“ od odmítnuté adeptky daleko…
Díky za upozornění, koukla jsem na to a máte pravdu, po harmonizaci s evropským právem to zrušili, našla jsem jen výjimky ohledně tehotných, kojících a žen po porodu! Tak původní příspěvek upravím, abych nemátla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proseccová píše:
Díky za upozornění, koukla jsem na to a máte pravdu, po harmonizaci s evropským právem to zrušili, našla jsem jen výjimky ohledně tehotných, kojících a žen po porodu! Tak původní příspěvek upravím, abych nemátla.
Ja mam pocit, ze nesmi pracovat v hlubinnych dolech primo pri těžbě, nebo to uz taky zrusili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ja mam pocit, ze nesmi pracovat v hlubinnych dolech primo pri těžbě, nebo to uz taky zrusili?
Přesně tuhle práci jsem taky myslela! Ale nikde jsem to už nenašla, našla jsem jen výjimky týkající se mladistvých (s tím, že u nich jsou ještě výjimky z výjimek nějak co se týče přípravy na výkon povolání) a pak těch těhotných, kojících a žen po porodu.
Vypadá to, že v tomhle pomohlo to evropský právo, který jede hodně antidiskriminačně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proseccová No, zrovna v tomhle případě ti nevim, zda je to vzdy ku prospěchu veci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Proseccová No, zrovna v tomhle případě ti nevim, zda je to vzdy ku prospěchu veci…
Tak ono jedna věc je zákon a druhá aplikovaná praxe… ono se to stejně moc neděje, já třeba nikdy neviděla ženu u výkopovejch prací, jako zednici někde venku na stavbě, havířku… jedině na odbornejch pozicích jako třeba stavbyvedoucí, tam holky jsou, znám i osobně. Stejně tak jsem ještě neviděla, že by z pracáku poslali ženu ty výkopový práce třeba dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kreativní a manuálně zručnou dceru, která ráda kreslí, plete náramky a vyrábý masky Škola nic moc. Je nějaký obor, který by jí bavil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit