Učitelky a tématické plány
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den paní učitelky. ![]()
Jelikož máte přehled, tak se ptam vyvolených zde.
Letos jsem si podala přihlášku na pdf do Olomouce a to - Český jazyk a literatura + Spec. pedagogika pro 2. stupeň a - Přírodopis + Spec. pedagogika pro 2. stupeň
Podotýkám, že je mi 30 a hlásím se na dálkové studium. To podstatné není. Jde o to, Kdybych se náááhodou dostala
na obojí, co je pro uplatnění lepší? Přírodopis nebo Čeština?
Myslím, kt. z těch předmětů je na školách žádanější, čeho je nedostatek?
Dík za názory. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka: Obojí mi přijde v pohodě, vybrala bych si podle toho, co tě víc baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je maso, 6× ročně hospitace a veřejný rozbor ![]()
Na minulé škole jsme museli odevzdat TP do 15.9., které samozřejmě licovaly s ŠVP a myslím že 2× do roka jsme podepisovali lejstro, že jsme v souladu s TP. Pokud jsme byli o víc jak týden mimo, museli jsme se „zodpovídat“
tež nic moc příjemného. Hospitaci jsme měli 2× ročně.
na současné škole se odevzdají TP na začátku roku a pak po nich ani pes neštěkne. A kdo ví, jestli se do nich ředitel vůbec díval, když jsem loni nastoupila nová, předělala si je k obrazu svému a odevzdala
Hospitaci mají jen nově příchozí učitelé, pak už jen výjimečně, spíše vůbec.
Mám srovnání, 10 let na jedné škole s šíleným vedením, kde nás taky j…i za každou hovadinu a věčně jsme viseli na nástěnce, že jsme něco nesplnili, a ted druhý rok na jiné škole, kde je pohoda jak hrom a do práce chodím snad i ráda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka Taky si myslím, že je to jedno, učitelská místa se shánějí dnes už stejně špatně jako v jiných sférách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e_l_a_a_a_a Mně se líbí víc Čeština. Jen jestli češtinářek není moc. Např na Čj se hlásí kolem 500 lidí a na Přírodopis jen 150.
Na Čj berou 50, na Přírodopis jen 15.
Nevím, co si o tom myslet. Co vyučujete Vy a jak Vás to baví? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učím na prvním stupni více předmětů. Vystudovala jsem český jazyk. Příroďák taky učím, ale studium by mě asi nebavilo tak jak čeština.
Učí se mi dobře, mám dobré děti, jen to vedení sem tam prudí a to potom jde člověk otrávený domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, nikde není jednoduché sehnat práci. Ale ředitel na ZŠ, kam chodí můj syn říkal, že speciálních pedagogů bude potřeba. Už teď by bral, ale nemá. Tak nevím no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu specku, co sis dala, to je ta nejlepší volba. Kór s aktuálním tématem inkluze. Speciální pedagogové jsou potřeba všude. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já učím němčinu a hudební výchovu, tuhle kombinaci jsem vystudovala a učím ji od začátku doteď. Ještě k tomu mám angličtinu na prvním stupni, mám státnici.
Na současné škole učím ráda oba dva předměty, i když němčina děcka moc nebaví, je to druhý jazyk a podle mě začínají v blbém věku, kdy už jakžtakž umí angličtinu a němčina se jim hoooodně plete, proto brzy hází flintu do žita a vzdávají to. navíc časová dotace dvě hodiny týdně je strašně málo na to, aby se s nima dalo dělat i něco jakoby zábavnějšího navíc, než je v osnovách.
Hudebku učím ráda, děcka baví většinou zpívat a mě taky, to je pohodička ![]()
na minulé škole jsem neučila ráda nic, když jsem věděla, že se vedení za mě nepostaví a když něco nebude dle jejich představ, budu se muset obhajovat proč a jakto a nač a to je děsně demotivující.
ted nás vedení nechává dělat si svoji práci dle nás a to je opravdu cítit jak na chtění do práce, tak na kolektivu a vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e_l_a_a_a_a Tak to jsi dobrá, že učíš na 1.stupni. To bych opravdu nechtěla. To musí být nejtěžší.
Na 2. stupeň už přijde „materiál“, co umí číst, psát a základy všeho. Ovšem chování je zas úplně jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Iffko ty se máš. Taky bych chtěla chodit ráda do práce. To bylo za minulého vedení - to nás nechalo dýchat a v podstatě si každý učil, jakým stylem mu to vyhovovalo a bylo to takové piánko.
Pořád si říkám, jestli to není znamení pro mě, abych se posunula někam dál.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e_l_a_a_a_a Už se tam jen dostat…učím se na ten test studijních předpokladů. A jelikož jsem humanitní typ, tak logická a analytická část je pro mě děs. Do června to musím pořádně probrat s bratrovou přítelkyní. Ta studuje matiku a fyziku. Brrrr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit