Učitelky a tématické plány
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Učitelky a tematické plány
Dobrý den, chci se zeptat kolegyň učitelek ze ZŠ, jak často vám vedení kontroluje vaše tematické plány a zda do nich vpisujete a kolik toho tam píšete? Popř. zda je předěláváte nebo má k nim vedení jakékoliv připomínky? Např. k průřezovým tématům, jestli píšete, jakým způsobem jste je realizovaly… Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@e_l_a_a_a_a dřív ano, jednou ročně odevzdat a řípadně aktualizovat, ale od letoška jedem podle švp a hlídáme si zápisy v TK. Hloubkové inspekci šlo o tyhle dvě věci přednostně, temaťáky je nezajímaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ptám se proto, že nás vedení doslova JEBE za to (ne konkrétně mě, ale tak paušálně nás všechny), že máme v temaťákách málo vpisků (i když na můj vkus to teda mám popsané dost), nemáme tam psané datumy ke konkrétním tématům, např. že to téma jsem učila v přesné datum. Dále že nemáme napsáno, jakým způsobem jsme realizovaly témata. A dále si tam máme psát, že jsme to téma např. neodučili, protože jsme ten den nebyli ve škole nebo byli nemocní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e_l_a_a_a_a Témaťáky u nás nikoho nezajímají, jedeme pouze podle ŠVP a hlídáme si přesné zápisy podle ŠVP v TK. Do plánů si vpisujeme minimálně, máme tam pouze měsíc, kdy budeme dané téma probírat. Kontrola vedením probíhá 2×-3× ročně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, třídnici si hlídám dost, proto mi peskování za temaťáky přijde nepřiměřený. Všechno důležité zapisuju do třídnice. Jenže my musíme psát detailně i i ty temaťáky. Proto mě zajímá, jak je to u vás…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e_l_a_a_a_a Ale tak ta data s určitým tématem se objeví v TK, ne? My teda, když jsme měli temaťáky, tak se zpravidla aktualizovaly - měnily - jednou za rok, pokud tedy nedošlo třeba ke změně úvazku nebo tak. Nějaké puntičkářské, tj, na datu bazírující sledování teda neprobíhalo, ostatně to moc nejde, když jsou každou chvíli neočekávané akce. Neprobrané učivo daného ročníku se případně psalo do zápisů předmětové komise, to se ale stávalo naprosto výjimečně.
Ale stejně ti moc nepomůže, jak je to jinde, pokud má vedení tento přístup ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tematické plány zajímaly vedení do 15. září, to byl termín pro odevzdání. Jinak po nich ani pes neštěkne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už je to fakt úplně na palici tam. No kontrola právě probíhá minimálně 2× ročně, to je samozřejmě v pořádku, ale doslova každému to vrací, ať si to ještě přepracuje, doplní a dopíše. Jako z jakého důvodu, když jak píšete - vše je v třídnici s datumem. Opravdu je to buzerace lidí kvůli nedůležitým věcem. Mám temaťák doslova zaplněný materiály, z čeho všeho budu čerpat. A to tam mám už od začátku roku. Tak nevím, co mám ještě vpisovat. Dál se chci zeptat, jak často aktualizujete webové stránky školy - myslím frekvenci? A další otázka - zda někdy Váš nadřízený vyvěšuje na firemní nástěnku jména s tím, že dotyčný to a to neodevzdal. Jak píšu, netýká se to mě, ale skoro každý týden tam nějaká jména visí, kdo co neodevzdal, a zbytečně se kolem toho prudí. Poslední otázka - jak často máte porady?? Takové ty ranní - krátké?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e_l_a_a_a_a Webovky se aktualizují dle potřeby nebo akcí, někdy každý den, někdy jednou za týden. Každý si je aktualizujeme sám. Nástěnka- ne. Porady máme každý týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Webovky se aktualizují vždy, když se děje něco zajímavého, co stojí za zveřejnění. Nástěnka „trestanců“ se nevede. Občas visí ve sborovně varování, že je třeba něco odevzdat, ale jména jen málokdy.
ranní porady velmi výjimečně, jen když něco „hoří“ nebo je třeba rychlá změna - počítám tak 2× - 3× do roka. Ale u nás se vůbec schůzuje minimálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás se objevují nástěnky se jmény pravidelně, jebe se na poradách, které máme tak minimálně 2× týdně, stylem: „Kolegyně, kdybyste se zeptala, tak byste to věděla..“ - a další „příjemné“ komentáře..
A díky moc za příspěvky
- alespoň se mám možnost přesvědčit, že toto opravdu není normální. Celý sbor jsme z toho už malinko na nervy
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tematické plány jsme museli odevzdat do půlky září. Naopak nesmíme do nich nic vpisovat, prý to nevypadá dobře. Když je nějaká drobná úprava, musíme to přepsat na počítači. Ředitelka na ně kouká tak čtyřikrát za rok, nebo při hospitaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e_l_a_a_a_a Normální mi to tedy nepřijde.
Samozřejmě se třeba stane, že někdo něco zapomene, vedení mu to sdělí mezi čtyřma očima, dotyčný to dodá a věda se z toho nedělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, normální to není. Také se na to kouká při hospitaci, to temaťáky ukazuju. Hospitaci máme 6× ročně, každý z nás. Na poradách se konkrétně jmenuje, kdo měl dobrou hospitaci a proč, a pak se jebe, taky jmenovitě. Nadřízená má svoje oběti, kterým to vždy vytmaví. Nikdo nic neřekne, každý se bojí o práci. Je to už šílené. Konkrétně mě nejebe, ví, že dělám a neflákám se, ale vadí mi to to jenom poslouchat, nedělá mi to dobře a všichni pak jdou z porady otrávení
. Nevím, ale co s tím, jestli už si stěžovat a kde, a hlavně potom ty následky, když se člověk ozve, tak po něm půjde… Což zas nechci si přidělávat v práci problémy… Je to taková trošku prekérní situace, nikdo jí vlastně do očí neřekne, co si o tom myslí. Jo a kritizuje se výhradně veřejně a ne za zavřenýma dveřma, jak by to správně mělo být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit