Udělejte si sami ke snížení domácích nákladů :D

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1748
15.5.13 09:13

@beručka ono to chce vyzkoušet co vám bude chutnat ;)
já vždycky nakoupím všechny možné mouky - žitné, pšeničné (obyč, celozrnné, chlebové), špaldová, sójová, jáhelná, pohanková, rýžová, amaranthová, kukuřičná.. a pak jen vybírám a sypu do pekárny :lol: jen mi teď zacetonovatel kvásek, tak čekám až bude hotový nový :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
10.6.13 09:09

@Lorr
Prosím tě, ohledně těch tablet do myčky, dáváš i ten borax? A ocet se lije tam kam leštidlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
10.6.13 10:34

Ahojte,
ohledně těch domácích věcí je super když si něco uděláte doma sami. Někdy jde o peníze, někdy spíše o lepší pocit :)
Já zkoušela zatím spíše různé kosmetické věci jako přelivy na mastné vlasy z kopřivy, nebo domácí peelig.
Jinak k tomu chlebíku, taky si doma peču sama z kvásku, mám tu jeden recept co se mi osvědčil nejvíc, mám ho od kamarádky…

Kváskový chléb
Základní recept, který se nám za více než rok a půl biotechnologických pokusů osvědčil je:

• 300 g žitného kvásku
  • 300 g celozrnné mouky žitné
  • 300 celozrnné mouky pšeničné (špaldová nebo jiná)
  • 100 g mouky ječné (těsto odlehčí a chleba hezky kyne).

K promíchaným výše uvedeným surovinám přidáme sůl, celý kmín a mletý koriandr a dolijeme vlažnou vodu tak, abychom vytvořili husté těsto, které má tendenci „odkydávat“ z vařečky ve velkých kusech. Necháme kynout v zakryté míse. Poté těsto přesuneme do vymazané nádoby, kterou plníme asi do poloviny. Pokud spěcháme dáme dokynout do trouby na 50 °C.

Pečeme v troubě vyhřáté na 230-250 °C cca 15 min, poté troubu stáhneme na 150-175 °C a dopékáme, u nás trvá celý proces 50-60 minut. Během pečení můžeme povrch potřít vlažnou vodou, bude pak lesklejší. Po upečení chleba přesuneme na kovový rošt a chráníme jej před žravými partnery, sourozenci nebo rodiči, aby mohl dostatečně vychladnout a nesrazil se.

Já přidávám ještě jakékoliv semínka a teď chi zkusit s cibulí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
21.9.13 09:39
@anairda píše:
@Lorr
Prosím tě, ohledně těch tablet do myčky, dáváš i ten borax? A ocet se lije tam kam leštidlo?

ahoj ten borax nedávám…a funguje to a co se týká toho octu tak leju vždycky půl skleničky dolů do myčky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
21.9.13 09:41

Jinak holky nový tip na domácí lučinu a je fakt dobrá, 1 velký bílý jogurt a 1 zakysaná smetana (dá se prý i bez ní) trošku posolit vše smíchat dohromady a dát do utěrky na cedník a nechat 24 hodin uležet a lučina je hotova :D a je to bašta :D místo jogurtu se dají použít dva tvarohy (nezkoušela jsem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.9.13 09:46

Ztráta času. S výjimkou pečiva. Za dobu strávenou nad těmito věcmi vydělám x - násobek na kvalitnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
21.9.13 09:59

http://mamou-stylove.blogspot.cz/…proc-ne.html
taky dobrý tip ušila jsem malé a má to u nás úspěch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
8.10.13 10:29

@Burj Chalifa myslis na plne konzervantu a jinych chutovek? no tak dobrou chut a pevne zdravi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
8.10.13 10:30
@lucie.t píše:
@Burj Chalifa myslis na plne konzervantu a jinych chutovek? no tak dobrou chut a pevne zdravi
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
8.10.13 10:32

Treba ta domaci lucina zabere mooore casu. Vyklopit kelimek do platynka, zavazat a nechat pres noc odkapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
8.10.13 10:39

Jako ta lučina je fakt super práce asi tak na 2 minuty pořizovací cena je vždy co 30 Kč a mám z toho 400g lučiny a je to fakt bašta malá by to mohla jíst po kilech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.14 02:21

Lidicky taky se obcas snazim delat tzv domaci vyrobu. Zatim si delam jen praci gel, avivaz, osvezovac vzduchu, gelovy osvezovac vzduchu a hlavne domaci pribinak. Nedavno jsem projizdela dalsi napady tak uvidim co jeste dojde na seznam veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
4.10.14 06:16

Kde tu „lucinu“ nechavate ulezet a odkapat? V chladu nebo v pokojove teplote? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
4.10.14 06:59

@MBrno V lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.14 10:08

Jeste jsem zapomela na domaci korbacky a salko( dokonce chutna lip nez to kupovane) a dneska jdu teda vyzkouset to mydlo tak uvidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný