Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lavergne píše:
Trošku OT ale na uvedených stránkách jsem si přečetla o domácím těhotenském testu - cituji: - pampeliškové listí se místy při kontaktu s močí obsahující HCG zbarvuje do červena.Zkoušela jste to některá? Je to pravda nebo blbost?
Funguje ![]()
Tak ten test s pampelišek mě zaujal
a to mýdlo tekute musím vyzkoušet. Jen upřesněte mi prosím ten osvěžovač vzduchu. Trocha šetřeni neuškodí a přispěje du projet stránky. Konečně užitečná diskuse
Tak teda mě zaujal taky ten osvěžovač vzduchu. Myslím, že v tomto období asi o šetření nejde. Když vezmu, že koupím meloun a olejíček. Tak osvěžovač je určitě levnější. Pak tam byl návod na vanilkový cukr. To koupíte dózu s víčkem, cukr a dvě vanilky. Taky celkem drahá záležitost. No a co se týče třeba chleba, tak pečení domacího jsme řešila zrovna dneska. Přišla známá s novým receptem. (Z domácích pekárem to beru jako buchtu- nemám to ráda) a byl opravdu dobrý. Zkusím, ale rozhodně není levnější než koupený.
@jenika1 Já peču domácí hlavně proto, že vím, co tam dávám… z pekárny tam jsou samý chemie, namletý starý chleby a bůhví co
levnější to pečení doma ale podle mě určitě nebude…
@jenika1 mě rozhodně levnejší přijde a to vč. spotřeby elektriky, samo záleží na surovinách, ale s těmi náklady na ně roste i pořizovací cena lepšího chleba v obchodě
jo a dělám z kvásku, kupovat do každého chleba suš. droždí za 10,– by už vycházelo cenově nastejno a chutově je teda kvásek nesrovnatelný ![]()
Holky tak sem pročetla ty weby a sem nadšena
už sem si koupila notísek kde si vše vypíšu a začnu makat..
jen mi prozrad te kde jste přišli na to že těhotenský test se dá nahradit listama od pampelišek?
@beručka
píšou to přímo na doporučených stránkách zde: http://www.home-made.cz/…macnost.html#!/2012/10/domaci-tehotenske-testy.html
Proto mě to zaujalo
@jenika1 to neni domaci pekarnou, ale pouzitou moukou a susenym drozdim. v domaci pekarne se da udela uzasny chleba (stejne jako rucne)jen se musi pouzit zminovany kvasek a ne susene drozdi a chlebova mouka, po te obyc. je to prave to buchtove.
jinak odkazy na stranky jsou super ![]()
Pěkné stránky, jen si myslím, že se ušetří už třeba tím, že budu používat normálně tuhé mýdlo a ne složitě si vyrábět mýdlo tekuté. Domácích tablet do myčky bych se asi bála, aby mi to nezničilo pračku. ![]()
@Kyslíková píše:
Pěkné stránky, jen si myslím, že se ušetří už třeba tím, že budu používat normálně tuhé mýdlo a ne složitě si vyrábět mýdlo tekuté. Domácích tablet do myčky bych se asi bála, aby mi to nezničilo pračku.
Kukni na složení tablet do myčky
a uvidíš že tímhle si myčku nezničíš, ocet místo leštidla používám už docela dlouho a zatím je to všechno v pohodě
v tabletách najdeš mnohem větší sra*ky ![]()
@Lorr píše:
Kukni na složení tablet do myčkya uvidíš že tímhle si myčku nezničíš, ocet místo leštidla používám už docela dlouho a zatím je to všechno v pohodě
v tabletách najdeš mnohem větší sra*ky
přesně tak
![]()
@jenika1 Ad vanilkový cukr - bohatě stačí jeden lusk vanilky (někdy se dá koupit i okolo 30 Kč), zrníčka z něj klidně předtím použít na něco jiného, a vložit ho do sklenice (nějaké obyč zavařovačky, co má každý doma) s kilem cukru a za pár dní máš kilo vanilkového cukru za cca 50 Kč. Když ho vypotřebuješ, dosypeš další cukr a tak to můžeš dělat, dokud vanilka voní, a nemáš tam žádné umělé aroma. Oplatí se to už při prvním kile, protože, jestli si dobře vzpomínám, pytlíček vanilinového cukru má 20g, tj. do kila je jich 50.
U chleba je výhodnost se započítáním energie na pečení asi diskutabilní a osobně ho peču spíš na grilování nebo větší akce, protože u nás by se chleba z půlkila mouky nesnědl a péct menší se nevyplatí (mluvím o pečení v troubě).
Ale benefit je v tom, že víš, co tam máš, a taky ta radost
, stejně jako u mnohé ostatní domácí výroby, asi bych v tom nehledala primárně ušetření, bohužel.
Tak sem se dneska odvážila upéct svůj první dort
a to zminovaný Valečný dort na stránkách Žena 007 na kterou tady dávala odkaz jedna zvás. A sem na svůj výtvor pyšná. Opravdu hodně věcí mě zaujalo jak těch hygienických které si mužu vyrobit sama tak i těch pečených
a ted se chystám na chleba (jen holky poradte co je zač.. ŽITNÁ MOUKA?) celkově jsem začátečník i ve vaření tak pokud je dotaz hloupý omlouvam se ale vážně nevim
zda je to hladká, hrubá, polohruba ![]()
@mati píše:
@beručka ono jich je víc - chlebová, celozrnná, křemežská…https://www.google.cz/search?…
děkuji