Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Koukni se na profil uživatelky @Pudloslava . Má tam výborně popsaný, co při úrazu hlavy řešit. Je lékařka.
@Anonymní píše:
Ahoj, necelou hodinu zpátky se mi stal kuriózní úraz, ale mně do smíchu moc není.
Mazlila jsem se s dcerou, když v tom jí z hlavy spadla čelenka. Chtěla jsem se pro ni ohnout a v tom jsem ucítila silnou ránu, moje temeno vpravo, se setkalo s lebkou mého partnera, který se pro čelenku rovněž chtěl sehnout. Okamžitě jsem ucítila jako by se mi tam rozlilo něco teplého. To místo mě bolí, i když nijak dramaticky. Vědomí jsem neztratila, zatím, až na to místo na hlavě se cítím celkem ok. Mám ale velkou zlost na partnera, ještě mi řekl, že mám dát pozor a že jsem herečka. Idiot. Já mám strach, protože jsem četla, že krvácení do mozku se může projevit až s odstupem několika dní a pak už může být pozdě. Mám si zajet do nemocnice? Nebo si aspoň zavolat na záchranku? Upřímně řečeno mám strach, abych z tak blbého úrazu (koho by to napadlo), neskončila špatně, s poskozenym mozkem.
Díky za názor.
Mozek je nejlépe chráněný orgán v lidském těle. Absolutně si nedovedu představit nějaké vážné zranění při úderu hlavy o hlavu. ![]()
Já si takhle jednou dala brutální pecku do hlavy o rám okna. V tu chvíli jsem myslela, že mi vytekl mozek z hlavy.
Ale ne, zůstal tam a snad i nepoškozen.
Taky si myslím, že se nic nestane..
jedině kontrola v nemocnici pro klid ![]()
Lebka dospělého člověka bude mnohem odolnější než aby ji rozbil náraz jiné lebky v běžné rychlosti střetu. Myslím, že tam bude maximálně boule. Jednou jsem při zápase vlitla do protihráčky hlavou do její hlavy. Obě v plném běhu. Člověku se chvilku zatmí, spíš hlidej aby se ti nechtělo spát, aby nebyl třeba otřes mozku.
Klid nic se ti nestalo, nikam nejezdi a už vůbec si nevolej záchranku
No partner má asi trochu pravdu.
Kdyby byla lebka tak krehka a snadno poranitelna, tak uz nas tu polovicka neni
![]()
Rekla bych, ze timhle zpusobem, se nemohlo nic stat… ![]()
@Tosidelassrandu píše:
Mozek je nejlépe chráněný orgán v lidském těle. Absolutně si nedovedu představit nějaké vážné zranění při úderu hlavy o hlavu.
Já si jako dospělá při srážce lebek při spadlých klíčích přivodila otřes mozku. Druhá účastná lebka byla bez problémů ![]()
Deti se mi srazily hlavami na toboganu. Mela jsem take strach, temeno prvniho ditete bylo relativne ok, celo druheho mnohem horsi, opravdu nepekna boule, hlidala jsem celou noc, k dr nebylo kam a jak jit. Ale byl to naraz v rychlosti, takze myslim, ze vetsi rana nez tvoje. Dopadlo to dobre, ale videt to bylo mnoho mesicu. Ale pokud mas strach, muzes nekam zajit.
Nechci zbytečně obrážet doktory, není to samozřejmě moje hobby, navíc mám problémy s hlídáním, partner si zrovna dnes kvůli mým pracovním povinnostem musel vzít dovolenou, takže je to složitější… Ale obavu jsem po té supe měla, takže jsem se spíš chtěla zeptat na nějaké vaše zkušenosti, jestli jste něco podobného zažili. Já toto poprvé a už bych nechtěla.
@Pudloslava píše:
Bude to dobre
včera tě citovali i s obrázkem konverzace z diskuse o očkování na klíštovou encefalitidu, na Primě ve zprávách.
@Pudloslava děkuji, jsi hodná. Hlava mě dneska tak lehce poboliva kolem spánku a vzadu, tak si říkám, snad to není to krvácení. Prý se to může objevit až po několika dnech/týdnech. Je to možné, nebo můžu být klidná? Doufám, že ta současná bolest s tím úderem do temene vpravo nemá souvislost a je to jen třeba od páteře krční. Jsem hysterik. ![]()
@Tosidelassrandu píše:
Mozek je nejlépe chráněný orgán v lidském těle. Absolutně si nedovedu představit nějaké vážné zranění při úderu hlavy o hlavu.
no jéje
i tímhle podivným mechanismem se kupodivu otřes mozku stát může
asi není lebka jako lebka, fakt že jo ![]()
Ahoj, necelou hodinu zpátky se mi stal kuriózní úraz, ale mně do smíchu moc není.
Mazlila jsem se s dcerou, když v tom jí z hlavy spadla čelenka. Chtěla jsem se pro ni ohnout a v tom jsem ucítila silnou ránu, moje temeno vpravo, se setkalo s lebkou mého partnera, který se pro čelenku rovněž chtěl sehnout. Okamžitě jsem ucítila jako by se mi tam rozlilo něco teplého. To místo mě bolí, i když nijak dramaticky. Vědomí jsem neztratila, zatím, až na to místo na hlavě se cítím celkem ok. Mám ale velkou zlost na partnera, ještě mi řekl, že mám dát pozor a že jsem herečka. Idiot. Já mám strach, protože jsem četla, že krvácení do mozku se může projevit až s odstupem několika dní a pak už může být pozdě. Mám si zajet do nemocnice? Nebo si aspoň zavolat na záchranku? Upřímně řečeno mám strach, abych z tak blbého úrazu (koho by to napadlo), neskončila špatně, s poskozenym mozkem.
Díky za názor.